Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Barna er redde når det banker på døren

Barnevern_barn_far«Barna er redde når det er en som banker på døren. De frykter at de vil bli tatt bort igjen», sier barnemoren Jaquline til telegrambyrået AFP med tårer i øynene. Hun gjenforteller sine kamper med det norske barnevernet som startet 14. november 2011, mens hun og mannen, Joe, bodde i Bergen. Den dagen kom ikke barna hjem fra skolen som vanlig.

I stedet ble deres to døtre, i alderen åtte og 12 år, og deres seks år gamle sønn, plassert på en legevakt etter et anonymt tips om vold i hjemmet, skriver det franske telegrambyrået. Norsk lov forbyr alle former for fysisk avstraffelse av barn, inkludert klaps og ris på rompen.

Foreldrene ble ifølge AFP blant annet beskyldt for å slå sine barn med et flagg og en tresleiv, og for å kalle deres eldste en «liten dritt» og «en blodig idiot». De insisterer på at de kun har gitt barna en og annen dask.

Dermed ble foreldrene et av mange foreldrepar som årlig må skaffe seg advokathjelp mot barnevernet, for å få beholde sine egne barn. Det ble en lang juridisk kamp som til slutt endte med at foreldrene fikk en straff på to ukers betinget fengsel for å ha gitt barna ris. Retten forkastet alle de mer alvorlige beskyldninger fra barnevernet. De to yngste barna ble etterhvert tilbakeført til sine foreldre, men den eldste jenten bor frmdeles hos fosterforeldre.

Både de tilbakeførte barna og foreldrene ble livredde for at barna igjen skulle bli hentet av barnevernet og plassert hos fremmede mennesker, så de valgte å si opp sine jobber i Bergen og ta barna med seg til Oslo. Joe jobbet som maskinist, og konen arbeidet deltid i en barnehage. «Vi måtte kidnappe våre egne barn,» sier Joe Joseph til AFP.

I Norge, et skandinaviske land på fem millioner mennesker, ble 1,665 barn fjernet fra sine foreldres omsorg i 2014, blant dem 424 med utenlandsfødte mødre, skriver det franske telegrambyrået med barnevernets egen statistikk som kilde.

4 comments to Barna er redde når det banker på døren

Legg inn en kommentar