Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nei til EU-flertall i Storbritannia

EU_målingOnsdag sank verdien av det britiske pundet i forhold til andre valutaer. Årsaken var i følge Svensk TV at to ferske meningsmålinger begge offentliggjort samme dag viser at det nå er et knapt flertall av de britiske velgerne som sier de vil stemme for å trekke Storbritannia ut av EU. Begge målingene, foretatt av Phone Poll og Online Poll viser at 52 prosent er motstandere av EU, mens 48 prosent er for.

I en online avstemning for den britiske nettavisen Express & Star har 79 prosent stemt for løsrivelse. Undersøkelsen er rullerende og begynte i februar da den britiske statsministeren David Cameron annonserte folkeavstemningen. 28 000 lesere har i denne perioden svart på om de vil stemme ja eller nei til fortsatt medlemskap, og nesten fire av fem har altså svart at de vil stemme nei. Avisen offentliggjør også en meningsmåling foretatt med vanlige metoder av et byrå. Den viser dødt løp. (se under)

En undersøkelse foretatt av TNS for The Guardian blant små næringsdrivende viser at denne gruppen nå er delt helt på midten, med 38 prosent for fortsatt medlemskap, mens 37 prosent er imot. Undersøkelsen foretatt blant 500 mindre næringsdrivende viser en klar endring i favør av å ville melde seg ut av EU siden den forrige målingen i september i fjor, da 47 prosent ville fortsette medlemskapet, mot 41 prosent som ville trekke Storbritannia ut. Blant lederne for de store industribedriftene er det et klart flertall for fortsatt medlemskap. Folkeavstemningen om britisk EU-medlemskap avholdes 23. juni.

10 comments to Nei til EU-flertall i Storbritannia

Legg inn en kommentar