Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Presset ble for stort for Barnevernet

bodnariu-familyDet norske barnevernet måtte til slutt krype til korset, og de fire barna som ble tatt fra sine rumensk-norske foreldre i november i fjor fordi de hadde fått lettere klaps på baken må nå tilbakeføres til sine foreldre. For barna og foreldrene er det en gledens dag, og det jubles nok også over hele verden. Over 70 000 mennesker har demonstrert de siste månedene i en lang rekke land verden over, mot barnevernets overgrep.

De fire barna ble brutalt og overraskende både for dem og foreldrene stanset på vei hjem fra skolen 15.november i fjor. De ble plassert i fremmede menneskers biler og kjørt til oppbevaring hos to fremmede familier. Det femte barnet, en baby, ble hentet hos foreldrene dagen etter, og ble levert tilbake til dem i april.

Selv om gleden nå selvsagt er stor kan mye skade allerede ha vært gjort. Barna har vært gjennom en traumatisk opplevelse. Bare fremtiden vil vise om de har tatt langvarig psykisk skade av det.

Saken deres var i ferd med å bli behandlet av fylkesnemnda for barnevernsaker, en form for spesialdomstol, i disse dagene, og det virker åpenbart som om det lokale barnevernet har forstått at de ville tape saken der, og derfor har akseptert et kompromiss som går ut på at barna blir tilbakelevert til foreldrene, som på sin side må akseptere å få hjelp i hjemmet.

Alle som kjenner denne familien vil nok gå god for at den ikke har behov for en slik hjelp, og at foreldrene aldri mer kommer til å gi sine barn ris på rompen igjen, men de takket naturlig nok ja til en slik løsning.

Selv om denne saken nå er løst betyr det selvsagt ikke at problemene med et barnevern som ødelegger familier og skader barn ved å ta dem fra sine foreldre på tynt grunnlag, er løst. Det er nok flere foreldre som vil trenge advokathjelp mot barnevernet også i fremtiden. Men ute i verden blir det trolig færre demonstrasjoner den nærmeste tiden.

Det norske barnevernet er imidlertid fremdeles på den politiske agendaen blant utenlandske politikere, som mener at vårt system, slik det blir praktisert, bryter med menneskerettighetene, og derfor bør drøftes i internasjonale fora som Europaparlamentet og Europarådet.

28 comments to Presset ble for stort for Barnevernet

 • Eirik

  Dette var virkelig gode nyheter! Takk for at du har dekket saken så grundig, Simonsen!

 • Anonym

  Endelig en god løsning på denne hjerteskjærende adskillelsen.

 •   
  Hvilken lettelse! Til lykke til hele familien Bodnariu og Ruths norske familie her i landet.
    

 • L.

  Presset ble for stort for Barnevernet?

  Med andre var dette et vellykket folkelig engasjement hvor fornuft, empati og logikk seiret til slutt.

  Det er nok mange som skal takkes i den sammenheng, men jeg ser ikke bort fra at Frie-ytringers engasjement, anført at Marianne Skånland, Åge Simonsen, Jan Simonsen (med flere), kan ha vært en medvirkende årsaken til at dette endte så bra.

 • Anonym

  I denne saken var barnevernet altfor ivrig med å ta barna vekk fra foreldrene. Det å fjerne barna fra foreldrene må være siste utvei, ikke første. Barnevernet burde gått inn med tilbud om opplæring først, ikke fjerne barna først.
  Det barnevernet gjorde i denne saken var et større overgrep enn foreldrene gjorde.

  • Vanskelig å lære bort noe man selv ikke kan. Vi må få et fakta- og forskningsbasert fag. Uten et reelt barnevernsfag vil man ikke kunne tilby familier noe som helst, uten at det er farlig for familien. Makten bak liksomfaget er der jo hele tiden.

 • Hehehe. Noen lærer aldri. De som ikke lærer av fakta er barnevernsfundamentalister. (Jeg hadde noen styggere gloser på lager, men siden Simonsen har dekket saken så fint, skal jeg ære han med å holde dem inne. 🙂 )

 • Er det så hardt for deg at du må ty til logikkfeil. Det er det som i psykologien kalles forsvarsteknikker. Jeg kaller stråmenn for irrasjonelt vås.

  «det som er maktpåliggende for dem

  er å miskredittere et offentlig organ som kan fungere som ei «vaktbikkje» for barns rettigheter»

  Angående de økonomiske aktører: Det er da samme rakkern hvem som ødelegger barna. Om det offentlige gjør det eller om privte gjør det og tjener på det. Det er like idiotisk uansett.

 • Du er altså FOR menneskerettighetsbrudd. Videoen gidder jeg ikke se. Du har allerede bevist at du ikke forholder deg rasjonelt til fakta og menneskerettigheter. Så hvorfor se på bevis fra deg?

 • Anonym

  Hvem vet hva som hjelper?
  Biologiske foreldre elsker sine barn høyest.

 • barns beste

  tullprat

  ikke noen livslov at «biologiske foreldre elsker sine barn høyest»

  hvor er det så mye voldsutøvelse mot babyer og noe større barn
  (cristoffer) eks.
  sentimental kommentar
  som ikke har rot i virkeligheten

  TAKK FOR ET NOENLUNDE OPPEGÅENDE NORSK BARNEVÆRN

  • Jo, det er en livslov. Det du nå fornekter er evolusjonsteorien.

   Foreldrekjærligheten er den biologiske kraften som fører genene videre.

  • https://no.wikipedia.org/wiki/Christoffer-saken

   Han ble ikke drept av sin far, men av stefaren.

   Statistisk er det flere titalls, opptil over 100 ganger mer overgrep, omsorgssvikt, osv fra kun EN steforeldre. Google «Askepott-effekten».

   Fosterforeldre er TO steforeldre. Det øker risikoen for barn ekstremt mye. I tillegg til at barna ikke er biologisk konstruert for steforeldre. Fra Østindia har vi forskning på forskjellige familietyper, hvor graden a biologi hadde sammenhang med barnets stressnivå.

   At incentivet for fosterforeldre gjerne er PENGER gjør det ikke bedre.

  • Anonym

   Selvfølgelig har biologiske foreldre sterkere bånd til sine barn enn andre.

 • Elinor

  Jeg har ikke mottatt FY på flere dager – bare Norton som forlarer ett eller annet. Mulig det er min PC, men uansett om jeg skriver noe eller ikke så ønskes dere hjertelig velkommen til morgenkaffen hver dag.

 • Ellinor: FY ble hacket ned og ødelagt, men vi klarte i løpet av halvannen dag å få siden reparert.

  • DDoS

   Jan Simonsen, var det DDoS-angrep (tjenestenektangrep) som nettsiden din ble utsatt for?

   https://no.wikipedia.org/wiki/Tjenestenektangrep

   • DDoS: Disse tekniske tingene har jeg nok ingen peiling på. Min web-master er den som tar seg av dette når et skjer uventede ting. Heldigvis er han svært dyktig og klarte greit å få siden opp og stå igjen. Selv tar jeg meg av det journalistiske og de daglige rutinene med å legge ut artiklene jeg skriver.

    • Helt utrolig at webmaster klarte det så fint. Selv har jeg lenket til mange artikler fra FY andre steder, med de gamle lenkene, og de ble jo i første omgang ubrukbare, da, da artiklene ble gjenopprettet med nye lenker.
        Men jamen, simsalabim, har han klart å få de gamle lenkene på plass også. Jeg visste at det er mulig, hvis man har de gamle adressene, men at det gikk så fort og perfekt hadde jeg ikke kunnet tenke meg.
        Simonsen har gjort et heldig valg der!

   • webmaster

    @DDoS

    Nei.

  • Elinor

   Så bra Simonsen jeg savnet denne bloggen. Det er nok gjort mye riktig her siden den ble hacket ned. God helg – slitsom dag – var utenfor Stortinget i dag i regn torden og sol.

 • knut

  Takk til Simonsen for hans engasjement, og takk til alle som fremmer den gode sak og sunn fornuft i kjærlighetens og empatiens tjeneste … Takk og atter takk til alle som vil de svakestes beste.

  Guds rike hører sådanne til …

  Den som har forstand forstår!

  Men i dagens norske virkelighetsverden handler alt om politikk, og som vanlig er det venstresiden i samarbeid med godhetens janusmennesker som sammen bruker all sin tid og fantasi til å skape problemer for dem som forsøker å finne løsninger …

  og lengre til venstre verre blir det…

  Men alt dette er allerede forutsagt for dem som tviler!

  Stikkordet er EU …

 • ERZO

  Jan Simonsen
  ein huldrekall utan like!!

  uten sjølinsikt

 • […] Den norsk-rumenske familien som ble fratatt sine 5 barn av barnevernet fikk ved hjelp av advokater barna sine tilbake etter at de hadde vært tvangsplassert mer enn et halvt år hos fremmede mennesker. Det skjedde først etter at mer enn 70 000 mennesker over hele jordkloden hadde vært ute i gatene og protestert mot det de mente var et overgrep og menneskerettighetsbrudd. Men selv om denne saken ble vunnet har det internasjonale samfunnet fortsatt sine øyner rettet mot det norske barnevernet. […]

Legg inn en kommentar