Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Også på vei til Israel

Morrisey-150x145Popidolet Morrissey har gjennom en nettside som regnes som hans uoffisielle talerør annonsert at han vil avholde konserter i Stavanger og Bergen i august, og at han samme måned også vil holde nye konserter i Israel. Morrissey var sist i Israel i 2012. Da ble han utnevnt som æresborger av Tel Aviv og fikk overlevert et stort eksemplar av bynøkkelen av Tel Avivs ordfører.

Den tidligere vokalisten i The Smiths viste stolt frem trofeet under konserten og kvitterte med å ikle seg det israelske flagget. Ikke bare demonstrerte den legendariske artisten sin støtte til Israel gjennom å ikle seg det israelske flagget, han hadde også utstyrt trommesettene med Davidstjerner.

Ifølge referatet i den israelske avisen Haaretz ble konserten en kjempesuksess til tross for problemer med lydsystemet. Fansen brølte av glede da den tidligere vokalisten i The Smiths sang fra hans repertoar av suksesslåter, skrev avisen.

Den tidligere vokalisten i The Smith fortsatte å gi blaffen i «Boikott Israel-bevegelsen» etter å ha kommet tilbake til Storbritannia. Etter konserten i Tel Aviv dro han til sin fødeby Manchester, der han holdt en ny konsert. Fortsatt med Davidstjernen på trommesettet.

Foran sitt «hjemmepublikum» viste han igjen stolt fram symbolet på at han var utnevnt til æresborger av Tel Aviv, fulgt av disse ordene: «Jeg må nevne at vi var nylig i Israel hvor jeg ble gitt nøkkelen til byen Tel Aviv og det er verdt å peke på at de som styrer i Manchester har tilbudt meg: absolutt ingenting, og jeg vet ikke hvorfor.»

Den legendariske engelske pop-artisten ga et sjeldent intervju til den spanske avisen El Pais i april i fjor. Der ga han uttrykk for forskrekkelse over fremferden til den islamistiske terrorgruppen IS, og uttrykker bekymring for hatet mot jødene. «Den islamske staten synes å være villig til å sende alt til helvete,» sa han. Han mente det var absurd med «så mye tro på en religion som nyter vold».

Morrissey som er kjent som en av verdens fremste dyrevernere og som mange ganger har slått fast at han finner dyrene mer «menneskelige» enn oss mennesker, med vår iboende ondskap, la til at han hater den menneskelige rasen. Verden ville sett bedre ut uten mennesker, mener pop-idolet.

«Vanligvis er vi er dumme, uvitende og ødeleggende. Selvfølgelig finnes det unntak, men ikke mange», sa han til den spanske avisen. «Hvordan kan vi leve i denne verden uten å være bevisstløs? Det er umulig,» la han til, og trakk frem de tyske konsentrasjonsleirene som Bergen Belsen og Auschwitz som eksempler på den menneskelige ondskapen. Jødene er blitt behandlet verre enn dyr, konkluderer han.

I Israel 2012

2 comments to Også på vei til Israel

 • Name

  Herr Jan P Simonsen

  Kan du vaere saa snill aa spare oss lesere for disse homsene som stoetter apartheid og Israel???

  Hvorfor maa du alltid skrive om denne Morisey homsevennen din? Dessuten har du glemt det viktigste i din omtale av Morisey!!! Har du glemt at han ikke bare stoetter apartheid men at han ogsaa bagatelliserte massakeren i Norge den 22 juli???

  • Name: For det første: Morrissey er ingen venn av meg, og jeg har ikke noe spesielt forhold til musikken hans. Hvor har du det ifra??
   2: Jeg vet ikke om Morrissey er homofil eller ikke, og det er uansett fullstendig uten relevans både i forhold til hans musikk og i forhold til hans politiske uttalelser.
   3: Jeg har aldri hørt at han skal ha støttet apartheid, og det er også utenfor temaet for denne artikkelen. Mener du han støtter apartheid bør du dokumentere det.
   4: At han bagatelliserte hendelsene 22.juli er heller ikke riktig, selv om jeg har sett at noen har tolket ham slik. Det er en klar feiltolkning. Morrissey er verdens kanskje mest kjent dyrevenn, og mener at dyr har samme verdi som mennesker. At han sammenliknet massakren på Utøya med nedslakting av dyr må derfor tolkes i denne konteksten. For Morrissey var det ingen nedgradering av det grusomme i det som skjedde på Utøya. Han har forøvrig uttalt at Behring Breivik bør forbigås i glemsel og ikke hauses opp gjennom stadige avisskriverier, som kan gjøre ham til en slags «helt», i betydningen «kjendis». Det er et fornuftig resonnement. La Behring Breivik lide i ensomhet og ikke leve i glansen av kjendiseriet.

Legg inn en kommentar