Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vi må ikke glemme ofrene fra Den himmelske freds plass

Beijing_massakrePå årsdagen for den kommunistiske massakren av demonstrerende studenter på Tiananmen Square i Beijing i 1989 uttrykker den uiguriske menneskerettighetsorganisasjonen Uyghur Human Rights Project sine sympatier med familiene til ofrene. Uyghur Human Rights Project jobber med menneskerettighetsspørsmål i tilknytning til den undertrykte uiguriske minoritetsgruppen i Kina, som utgjør urbefolkningen i det okkuperte Øst Turkistan.

I en pressemelding oppfordrer Uyghur Human Rights Project de kinesiske myndighetene til å presentere en objektiv redegjørelse for hendelsene i Beijing for 17 år siden, og å straffe tjenestemenn som er ansvarlige for menneskerettighetsbrudd begått mot kinesisk innbyggere.

Dessverre er det lite som tyder på at en slik oppfordring vil bli fulgt opp av det kommunistiske regimet i Kina. Uyghur Human Rights Project mener selv at dagens kinesiske administrasjon ikke ser ut til å ha tatt lærdom av Tiananmen Square-massakren.

«I stedet for å lytte til legitime klager fra det kinesiske folket har Xi Jinpings regjering vedtatt en rekke lover som reduserer en rekke friheter. Uyghur Human Rights Project mener slike restriksjoner bare eskalere spenninger og genererer ustabilitet,» heter det i pressemeldingen.

«Vi må aldri glemme studenter og enkeltpersoner fra Beijing som døde i hende på «Folkets Frigjøringshær» 4. juni 1989. Disse modige mennesker tok til gatene i den kinesiske hovedstaden for å uttrykke frustrasjon over en døv regjering,» sier direktør Alim Seytoff.

Legg inn en kommentar