Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Dømt for grove voldtekter, får bli i Sverige

Hosar_Mahmood22 år gamle Hosar Mahmood (bilde) bor i Sverige. Han er irakisk statsborger, har bodd flere år i den kurdiske delen av Irak etter at han kom til Sverige, er dømt for ran, grov vold og flere voldtekter, og forsøkte å flykte til Irak for å forhindre soning. Nå er han dømt på nytt, for en grov voldtekt av en syk kvinne på et sykehus. Men utvist fra Sverige, det blir han ikke.

Den siste voldtekten skjedde mot en kvinne som lå i en sykehusseng på St. Goran Hospital i Stockholm i midten av mars i år, skriver den svenske nettavisen Fria Tider. 22-åringen plutselig inn på rommet hennes og vekket henne. «Vi skal ha det moro», erklærte Mahmood og deretter tok han en hardt grep om henne kjeve. Før voldtekten Mahmood truet med å drepe henne hvis hun skrek, kom det frem i retten.

For voldtekten ble Hosar Mahmood i begynnelsen av mai dømt til to år og to måneder i fengsel. Aktoratet hevdet at han ville bli deportert til Irak, men i henhold til Stockholms tingrett skal serievoldtektsmannen få å bo i Sverige siden han fikk permanent oppholds da han var under 15 år. Retten tok ikke ta hensyn til at Mahmood frivillig levde i irakisk Kurdistan, hvor det er fred, i 2005-2007, skriver Fria Tider.

Et annet forhold retten også valgte å ignorere var at 22-åringen så sent som i juli 2013 ble dømt til minimum strafferammen på fire års fengsel for en annen alvorlig voldtekt. Han brøt i april samme år inn i en leilighet i Spånga etter å ha knust kjøkkenvinduet. Der banket han opp mannen som bodde i leiligheten så kraftig at han besvimte, før han voldtok mannens 17 år gamle stedatter.

Fordi Mahmood etterpå trodde at han hadde drept mannen fikk han bestilt flybilletter hjem til Irak, landet retten sier han ikke kan bli deportert til. Men politiet tok ham før han kunne flykte fra landet. I tiltalen gikk statsadvokaten inn for utvisning etter sonet dom, men fikk altså ikke medhold i retten.

2 comments to Dømt for grove voldtekter, får bli i Sverige

Legg inn en kommentar