Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nektes NAV-støtte, funksjonshemmed blir innestengt i egen leilighet

Ole_PettersenFunksjonshemmede Ole Pettersen risikerer å miste det hjelpemiddelet som har gjort det mulig for ham å ha et liv utenfor sin egen stue. Han har de siste fire årene hatt en spesial tilrettelagt bil for rullestol med heis. Den har gjort det mulig får ham å følge opp barnebarn, datter og foreldre. NAV vil ikke dekke utgiftene til den tilrettelagte bilen.

«Det går ikke med buss da stolen jeg bruker og er avhengig av er for tung for heisene de bruker. Jeg har også andre helsemessige årsaker som gjør det umulig får meg å bruke offentlige transportmidler,» sir Ole Pettersen til Frie Ytringer.

«Derfor var dette med bil en stor og utrolig fin ting som ga meg håp i en ekstremt tøff og smertefull hverdag. Men nå ser det ut til at jeg må gi det hele opp da bilen koster meg alt for mye,» forklarer han, og lister opp utgiftene, som ikke dekkes av NAV:

«Forsikring, veiavgift, bompenger, dekk og ikke minst servicekostnader. 4-års kontrollen etter EU-reglene i tillegg til de andre nevnte kostnadene kommer på 19400.- kr. «Med den lille trygden jeg har så går ikke dette lenger, og til høsten trenger bilen to nye vinterdekk. Det lille jeg får av støtte av NAV til denne bilen dekker kun litt av de månedlige forsikringskostnadene. Jeg har tatt opp situasjonen med de på NAV og svaret jeg får er at da har jeg ikke råd til å ha bilen,» sier han.

«Men det ser jo ut til at jeg tok feil der. Hvorfor kan vi ikke få full grunnstønad slik det var før. Da hadde man jo hatt et hjelpemiddel som var til hjelp,» legger han til.


3 comments to Nektes NAV-støtte, funksjonshemmed blir innestengt i egen leilighet

 • enra

  Dette syntes jeg høres helt idiotisk, for det må vel være NAV som har kjøpt bilen. Når de først har kjøpt bilen så må de også sørge det utstyret som trengs for å drive bilen ellers er hele kjøpet av bilen bortkastet.

 • Anonym

  Hadde han vært muslim, så hadde det ikke vært noe problem med støtte

 • Tusenkunstner

  Tenk hvis Norge kunne vaert styrt av folk med handlekraft. Helseministeren tar en telefon til det lokale NAV kontor og beordrer de til aa gi han denne stolen omgaaende. Hvis ikke har de sparken fra og med i dag uten rettigheter paa arbeidsledighetstrygd. Men i Norge er det bare dikkedarier, og ingen tydlig ledelse.

  Mitt raad til denne karen, flytt fra Norge og til Thailand.

Legg inn en kommentar