Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Åpnere grenser under Ramandan

Jerusalem2Siden september i fjor er 33 israelere drept av knivstikkende palestinske terrorister, flere av dem fra landsbyer på Vestbredden. Det har vært over 2000 episoder med forsøk på å skade israelere gjennom steinkasting, bilangrep og knivstikkinger. Dette til tross: Under Ramadan, som begynner i dag, letter Israel kraftig på innreisereglene.

Tusenvis av palestinere både fraVestbredden og Gaza vil bli tillatt å reise inn i Israel. De fleste av dem til Jerusalem for å be på Tempelhøyden.

Palestinere fra Gaza og de palestinsk kontrollerte områdene på Vestbredden vil få adgang til å besøke slektninger i Israel og i de okkuperte områdene og be ved al-Aqsa i løpet av fredagen, Laylat al-Qadr og Eid al-Fitr. Laylat al-Qadr er natten da de første versene av Koranen ble åpenbart til profeten Muhammed ifølge islamsk tro. Denne dagen under ramadan samles titusener av muslimer seg på Tempelhøyden utover kvelden og natten, og butikkene i gamlebyen i Jerusalem holdes åpne. Eid al-Fitr er ferien som markerer slutten på den månedslange fasten.

Israels nyutnevnt forsvarsminister Avidgor Lieberman har utstedt ordren om lettelsene i restriksjonene for palestinerne. De administreres av «koordinatoren for statlig virksomhet i territoriene» i samarbeid med den israelske hæren.

Tiltakene omfatter å la palestinske innbyggerne på Vestbredden få besøke sin familie i Israel i løpet av måneden, mens de som ønsker å besøke familie i Gaza kan gjøre det hvis de er førstegradsslektninger. Innbyggere i Gaza kan også besøke familie i Israel og på Vestbredden under ramadan. I tillegg vil Israel tillate muslimske tilbedere fra Vestbredden og Gaza å gå inn i al-Aqsa-moskeens kompleks på Tempelhøyden for å be på fredager.

Tilsvarende lettelser i restriksjonene for befolkningen på Vestbredden og Gaza gjennomføres hvert år, og fører til lange køer ved grensepasseringene. Vanligvis tar paelstinerne busser til grensen, hvilket i praksis vil si sikkerhetsgjerdet, og det settes opp nye busser på den israelske siden som kjører dem til gamlebyen i Jerusalem. Israel vil utvide åpningstidene på grenseovergangene i denne perioden for å gjøre køene mindre.

Da restriksjonene ble lettet under Ramadan ifjor førte det til et par knivangrep på israelske soldater og politifolk i Jerusalem. Det førte til at lettelsene ble opphevet for en kortere periode. Det samme kan skje også i år dersom den israelske gesten blir misbrukt av palestinske terrorister.

3 comments to Åpnere grenser under Ramandan

  • enra

    Det er ingen månedslang faste, man faster i 12 timer, og så overspiser man 12 timer, og så faster igjen. Dette varer i en måned. Som alt muslimene gjør så er dette idiotisk. Faste skal være helse bringene, men jeg tviler på om denne uregelmessige spisingen er bra for helsen.

  • Ghjo

    Hele Islam er egentlig en orgie i barbari og idioti.
    Wafa Sultan,en forhenværernde muslim, som er en fremstående psykiater, kaller Islam for en form for sinnsykdom.

Legg inn en kommentar