Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil liberalisere narkotikapolitikken

HeroinistHvert år dør 250 nordmenn som følge av en overdose narkotika. Det var utgangspunktet for innlegget på det nylig avholdte FrP-landsmøtet til ungdomsorganisasjonens sentralstyremedlem Fredrik Juel Hagen. Den norske krigen mot narkotika har feilet, mente han, og tok til orde for en avkriminalisering. Argumentene hans kan du høre her:

13 comments to Vil liberalisere narkotikapolitikken

 • Tusenkunstner

  Dette kommer FrpU og Unge Venstre med i tide og utide. Den liberalistiske ideen om at «folk maa jo bare faa lov til aa bruke heroin hvis de har lyst til det» er vist ett viktigere prinsipp enn aa bekjempe narkoen med hardt lut. Selgere og kjopere av narkotika boer sperres inne og taes med hardeste lut.

  • Tusenkunstner: Jeg er enig med din konklusjon når det gjelder tyngre narkotiske stoffer- Salg bør medføre lovens strengeste straffer. Brukerne derimot bør få tvangsbehandling. Jeg har ingen tro på en liberalisering. Men vi bør ha forståelse for motivene til FPU. Det er et faktum at Norge er blant de land i den vestlige verden som har fleste overdosedødsfall i forhold til innbyggertallet. Derfor er det mange som forsøker å tenke nytt. Det ligger ikke nødvendigvis ideologisk blindhet bak nytenkningen, men et hederlig motiv om å finne en løsning som kan redusere problemene. Vi to har samme syn på hva som nytter og ikke nytter, men vi skal ha respekt og forståelse for andres motiver.

   • Morraan

    At FPU også vil ha flerekoneri er da ingen løsning på et allerede løst problem:
    https://plus.google.com/114994600895257449164/posts/gq6BfNeR5X8
    Eller at FRP vil avgi Finansmakt til EU for noe skarve penger som vi allerede har viser igjen at FRP er som kyniske drapsmenn og mordere som resten av Stortinget:
    https://plus.google.com/114994600895257449164/posts/UtA94DTgnfG

    • Morraan: Det var vel ikke FPU som ville ha flerkoneri, men ett av 19 fylkeslag, vedtatt på fylkeslagets årsmøte i 2013.

     • Morraan

      Ja, det er jo samme organisasjon uansett for ikke nevne det andre du ikke kommenterte som er enda mye verre.

   • Tusenkunstner

    Hei Jan. FPU har irritert meg helt siden jeg meldte meg inn i Fremskrittspartiet som 15 aaring. De skal ha heroin paa dagligvarehandelen, de skal tillate polygami, de skal avskaffe kongedoemmet, de skal ha fri innvandring, abort er liksom helt greit, staten skal ikke hjelpe folk med moe som helst, fattigdom er hyggelig synes de, og de har ofte en slett personlig moral. Paa neste landsmote i FPU boer hele landsmotet innordnes slik at menn og kvinner ikke kan komme i fysisk kontakt med hverandre. Disse menneskene boer kastes ut av Fremskrittspartiet.

    • Tusenkunstner: Vi bør vel være litt nøyaktig med fakta, slik at vi ikke sprer feilinformasjon. FPU vil vel ikke ha heroin i dagligvarehandelen eller tillate polygami? At ett fylkeslag for tre år siden gikk inn for polygami er langt ifra det samme om at det er FPUs mening. Det skjer fra tid til annen at enkeltmedlemmer av FPU, eller ett eller annet lokallag/fylkeslag kommer med ikke helt reflekterte meninger, men det er programmet vedtatt på FPUs landsmøte, og de resolusjonene som sendes ut fra landsmøtet eller landsstyremøter mellom landsmøtene, som er FPUs offisielle politikk. Og den endres jo også over tid.
     Selv har jeg en spennende fortid i FPU. Var med på stiftelsesmøtet og satt mange år i sentralstyret. De siste årene kjempet jeg mot enkelte sentrale medlemmer som gikk helt «av skaftet» i deres ideologiske liberalisme. I dag virker det som om FPU er mer jordnære, men fortsatt klart mer liberalistiske enn deres moderparti.

     • Tusenkunstner

      Ja de er mer liberalistiske enn moderpartiet. Og det boer de ikke faa lov til aa vaere.

 • Tusenkunstner

  Fredrik Juel Hagen og folk med lignende holdninger boer ekskluderes fra Fremskrittspartiet.

 • Eirik

  Jeg er faktisk for å avkriminalisere narkotika. Men også for å avvikle trygdesystemet slik vi kjenner det i dag; narkomane bør ikke automatisk være berettiget arbeidsledighetstrygd for en tilværelse de selv er ansvarlig for. Da må de heller lite på sine familier og kristne almisser, samt statsstøttet behandlingsopplegg og mat-kuponger. Kan man bevise at andre instanser er ansvarlige for sin narkomane tilværelse, eksempelvis Barnevernet eller overforbruk av vanedannende medikamenter skrevet ut av lege, da er et erstatningssøksmål på sin plass!

  • Eirik

   *avkriminalisere BRUK AV narkotika. De som blir tatt for å selge eller smugle bør få tredobbelt straff av sanksjoner av i dag.

   • Morraan

    Muslimene innfører snart sharia lover i Norge så mange evneveike og idiotiske selvmordspolitikere vi har og da er nok prpblemet deres løst uansett. Narkotika forbrytere blir hengt i islamsk land og der er det dere alle ønsker oss.

  • Eirik

   *overdosering (ikke overforbruk)