Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Rotmo kritiserer muslimsk innvandring

Hans_Rotmo1Den tidligere vokalistene i det sterkt venstreorienterte Vømmøls Spelemannslag, Hans Rotmo, kommer på nytt med sterke utfall mot den muslimske innvanndringen til Europa. «Muslimene er en miljøforurensning i Europa. De forurenser på samme vis som vi nordmenn gjorde da vi innvandret til USA og stjal Indianer-land», sier han i et intervju med Trønder-Avisas helgemagasin.

I intervjuet, som kom samtidig med at Vømmølfestivalen ble arrangert i Verdal, sier Rotmo i følge Adresseavisen at han ikke er redd for at hans syn på muslimsk innvandring skal ramme hans egen musikalske arv.

Rotmo har flere ganger de siste årene kommet med uttalelser eller musikalske tekster med et innvandringskritisk innhold som har provosert mange, skriver Adresseavisen.

I 2014 ga han ut albumet «Eurotrua» med sitt musikalske prosjekt Trossetrua, der låten «Svarte telt» blant annet inneholdt tekstlinjen «Asylsøkeran kryr som lopp og lus og bur i forsamlingshus».

Låten gjorde at leder Rune Berglund Steen ved Antirasistisk Senter beskyldte Rotmo for rasisme, og gjorde at kulturpersonligheter tok avstand fra Rotmo, som likevel i følge Adresseavisen fikk støtte fra kolleger og på internett.

Selv har Rotmo karakterisert sine holdninger som sunt bondevett. I det nye intervjuet med Trønder-Avisa gir Rotmo inntrykk for at han ikke har tenkt å gi seg, skriver Adresseavisen. «Nå er det ikke lenger bare hollandske og franske byer som har muslimske ghettoer. Også Oslo er nå en segregert by», sier Rotmo, som mener at det er i ferd med å utvikle seg to parallelle samfunn i Europa.

«I møte med islam har Europa og den europeiske kultur fått en bevissthet om hva vi ikke er og ikke ønsker å være. Stadig flere kjente folk fra mange miljøer, og som ikke kan beskrives som fanatikere, mener det samme som meg», sier Rotmo.

På 70-tallet hyllet Hans Rotmo Stalin og Mao, sang protestsanger mot kapitalismen i Vømmøls Spellmannslag, og ble hyllet av ml-bevegelsen. I dag skjeller de ham ut som rasist.

For fire år siden la han ut en innvandringskritiske satiriske sang «Vi fra andre» på internett. Det gikk så det suste. I følge Byavisa solgte han 12000 nedlastinger på to dager etter det første avisoppslaget om sangen.

«Det har vanket store mengder av både ros og ris. Jeg har åpenbart skrevet en isbryter av en sang, og at mange endelig tør si hva de mener. Mange sier at dette er jeg ikke enig i, men vil forsvare at jeg har en rett til å si det jeg gjør. Dette dreier seg rett og slett om noe som bør være helt vanlig uenighet i et samfunn som vårt. Ingen er allvitende, det er lov å ta feil,» sa Rotmo dengangen til Byavisa.

«Jeg merker meg den endeløse debatten om debatten, trangen til å analysere de som debatterer. Mange mener at her har Rotmo havnet i dårlig selskap, men for det meste stemmer ikke det. Det er stort sett snakk om helt vanlige folk. Jeg har fått masse telefoner og meldinger fra vanlige mennesker som mener at jeg tar opp viktige temaer som ikke bør ties i hjel,» sa han.

På spørsmål fra journalisten i Byavisa om hvordan han føler det å få så mye støtte i avisenes kommentarfelt, som i følge journalisten ikke er kjent for sin høyverdige debatt, svarte Rotmo at han ikke synes kommentarspaltene er så fulle av hatske utfall og gærninger som mange skal ha det til. «For meg virker det som normale folk som uttrykker seg helt greit,» sa den gamle ml-eren.

Til sine kritikere hadde Hans Rotmo dette å si, gjennom Adresseavisen: «Det kommer mer som er mye verre, så det er litt dumt av dere i mediene å bruke opp alt kruttet med en gang».

Teksten til Rotmos «Vi fra andre»:

Vi ere en nasjon vi med /

vi ifra andre stater

Vårt nye land vi frydes ved /

og aldri det forlater

Vi er fra fjerne himmelstrøk /

men vi er ikke på besøk

selv om vi lukter hasj og løk /

og prater rart når vi prater

Hvor er vel himmlen mere blå /

og livet mere rolig?

Til NAV-kontoret kan vi gå /

og støtten er utrolig

Vi kan beholde religion /

Vi kan beholde tradisjon

Vi kan få gratis telefon /

Vi kan få gratis bolig

Vi kutter og snitter i sopper og fitter /

på gutter og jenter og nykonvertitter

Omkjæring er vår kultur /

og vi har mer på lur

Vi ere en nasjon vi med /

nasjonen i nasjonen

Om noen år så skal du se /

vi starter revolusjonen

Den som mange pratet om /

ja pratet om, men ikke kom

bash the bankers – to jest moy dom /

insch Allah – come on then!

Vi jobber og sliter og pisser og driter /

mer enn både nordmenn og briter

Hver tyrkisk mexicansk polakk /

er bestandig blakk»

Det førte til denne parodiene fremført at Bjarte Hjelmeland:

7 comments to Rotmo kritiserer muslimsk innvandring

 • Tusenkunstner

  Rottistokken….bra sang. Meget artig og fin musikk Hans Rotmo serverer.

 • Jan Hårstad

  Strålende av Hans Rotmo. Men hvor blir det av FRP om dagen? Skal de selge kontrollen over norsk økonomi til globalistene i Brüssel?
  Virkelig de ledende forrædere av fedrelandet mens Rotmo er en del av det.
  Norge snus opp ned av Partiet for folk flest.
  Og hvor er de storkjefta gullpensjonistene Sandberg og Tybring-Gjedde?
  Å,sier du – de har fått nye jobber i Brüssel.
  Javel ja. Da blir det jo gullpensjon der og.
  Tili-tili-gullpensjon!

 • Anonym

  Den venstreorienterte Rotmo må passe seg så han ikke havner i et demokratisk fengsel for gale meninger. Eller hat-forbrytelser som regjeringen mener kritikk av islam er. En regjering Frp deltar i. Tar regjeringen det helt ut risikerer Rotmo å havne i et liberalistisk fengsel under frepper’n Amundsen.

 • Herr Dukkvald

  Me boer alle bekjempe islamsk terror.

 • Magnar A. Bakke

  Knakande bra av Hans Rotmo som på sin geniale måte rettar søkjelyset på den viktigaste saka i vår tusenårige historie! Og honnør til Simonsen for denne artikkelen. Rotmo bør vere ein god kandidat til Fritt Ord- prisen!

 • Moskus

  Jeg er mot den såkalte «rasisme-paragrafen», og mener at Rotmo selvfølgelig skal få lov til å si/synge hva han vil. Men jeg har også ytringsfrihet, og må bare få sagt at denne teksten til Rotmo er fullstendig idiotisk, og han gjør oss som ikke ønsker mer innvandring fra muslimske land en bjørnetjeneste disse idiotiske tekstene, for vi blir slått i hartkorn med ham, og framstår derfor også som idioter. En tekstlinje som:
  «Vi er fra fjerne himmelstrøk / men vi er ikke på besøk selv om vi lukter hasj og løk /
  og prater rart når vi prater»
  …er nemlig fullstendig idiotisk. «Prater rart når vi prater»? Ja, det gjør nordmenn i Spania også, når de prøver å stotre fram noen spanske gloser. Det er altså ikke det at folk snakker gebrokkent, eller lukter løk, som gjør at vi alle bør si nei til mer innvandring, når vi går til urnene; Det er fordi hele den islamske kulturen er syk og råtten fra bunnen av. Den er gjennomgående patriarkalsk og sjåvinistisk, mot kvinner (som undertrykkes i varierende grad, alt fra å måtte si pent fra til mannen om hvor de skal hvis de skal gå ut, til å stå lenket på kjøkkenet i et føkkings svart telt), mot homofile (dødsstraff i et sharia-dominert samfunn), frafalne (dødsstraff), folk som gjør «narr av profeten» (dødsstraff), utroskap (dødsstraff), ikke-troende (underkues, marginaliseres og forfølges). Det er DETTE som er problemet med islam; At religionen slik den praktiseres i beste fall (!!) bare er ubehagelig og segregerende, i verste fall bokstavlig talt livsfarlig. Det har ingenting å gjøre med at noen snakker gebrokkent eller lukter løk eller whatever. Det gjør de i latin-Amerika også, og de er katolikker. Jeg har møtt øst-europeere som heller ikke lukter særlig godt, og også trøndere… «Hver tyrkisk mexicansk polakk…er bestandig blakk», synger Rotmo. Han får oss alle til å se ut som rasister, som ikke behøver å tas på alvor, og det ødelegger så mye, for islam er noe som man MÅ ta på alvor, hvis man ønsker det beste for Europas framtid. Dra til helvete, Rotmo. Du representerer i hvert fall ikke meg.

 • Anonym

  Du skriver vel en rapport. Jeg liker sånne som deg.

Legg inn en kommentar