Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

AP-ordfører vil ikke bosette mindreårige asylsøkere

asylsøkere_ungeArbeiderpartiets ordfører i Skiptvet kommune, Svein Olav Agnalt, vil ikke bosette mindreårige asylsøkere i sin kommune, skriver Smaalenenes Avis. Han mener det blir for dyrt for kommunen, og er provosert over at kommunene har en egenandel på 20 prosent av utgiftene. Kravet har ført til at kommunestyret har vedtatt nei til flere mindreårige asylanter.

Nylig ble det kjent at regjeringen er noe på glid og åpner for å bevilge 100.000 kroner per mindreårig flyktning, skriver avisen. «Det hjelper oss noe, men løser ikke alt», sier ordføreren til Smaalenenes Avis og minner om at også Askim og Trøgstad er blant de lokale kommunen som sliter med det samme.

Han mener regjeringen har til gode å fremme sak om at pengene kommer. Samtidig slår han fast at det mangler 150.000 kroner per hode for at Skiptvet får dekket sine kostnader fullt ut, ifølge administrasjonens egen beregning, skriver avisen. «Kommunen stiller med lokaler som vi kunne leid ut og fått inntekt på. Men vi får ikke dekket tapt husleie», sier han.

Han er slett ikke sikker på at regjeringen har gjort nok til at kommunestyret skifter mening og sier ja til å bosette enda flere mindreårige flyktninger. «Vi blir nødt til å se på hvordan vi organiserer tilbudet vi allerede har», sier ordføreren.

6 comments to AP-ordfører vil ikke bosette mindreårige asylsøkere

 • Elinor

  Han er en god ordfører. Han vil sin egen bygd alt godt.

 • Tom

  Denne ordføreren er etter all sannsynlighet like falsk som alle APere. Det er ønonomien pg den alene som er avgjørende. Islam hilser han sikkert velkommen.

 • T.O.Glas

  «det mangler 150.000 kroner per hode».
  U-presist pjatt; det er vel 150,000 Kr/ÅR?

 • Anonym

  Innvandrings-regningen som Frp og Høyre etterlater seg vil være gigantisk. Norsk rekord. For aldri har parasittinnvandringen vært større enn under den nåværende regjeringen. Det er resultatene som teller, ikke hva som sies. Forhåpentligvis er Frp ute av norsk politikk (Stortinget) etter valg neste år – for godt.

 • Lidvar langseth

  Hvem var det som inviterte 10 000 direkte på TV ? Det var Jonas det. Tenk om Ap hadde sittet ved makten, hvor mange lykkejegere hadde vi da hatt i landet ? Tør ikke tenke tanken en gang.

Legg inn en kommentar