Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Provosert over stortingslønningene

Vidar_kleppe5Tirsdag kveld vedtok stortinget å øke lønnen til stortingsrepresentantene til 906 928. Det er en i følge Dagbladet en økning på 21.437 kroner, og 2,42 prosent fra 2015. Det er mer enn dobbelt av hva lønnen var da Demokratenes tidligere leder og bystyremedlem i Kristiansand, Vidar Kleppe, satt på stortinget, og nærmere det dobbelte av en norsk gjennomsnittslønn. Det provoserer Vidar Kleppe.

så lenge Kleppe var stortingsrepresentant stemte han konsekvent mot økningene av stortingsrepresentantenes lønninger. Det gjorde han også da Fremskrittspartiets stortingsgruppe endret sin tidligere negative holdning til de høye stortingslønnene og begynte å stemme for å øke dem.

«Stortingsrepresentantene bør ha en normal høy lønn som gjenspeiler ansvaret de har, men ikke så høy at inntektene i seg selv blir en motivasjonsfaktor. Stortingsrepresentantene bør være idealister som ønsker å gjøre det beste for folk og land,» sier han. «I dag er lønnen så høy at den i seg selv gjør vervet attraktivt.»

I tillegg peker Kleppe på at stortingsrepresentanter har mange andre økonomiske fordeler enn selve lønnen. Det dreier seg om ting som gratis bilparkering midt i Oslos sentrum, gratis reiser med offentlige transportmidler, bruk av gratis leiligheter i Oslo, med betalt strøm og ulike fordelaktige nettløsninger og telefonløsninger. I tillegg kommer mange spennende utenlandsreiser, hvor av ikke alle er like nødvendige, med mulighet til å bli igjen på «feriestedene» på egen regning etter at det offesielle programmet er avsluttet. Stortingsrepresentantene blir også invitert til mange «gratis lunsjer».

Selv nektet Kleppe i sin tid som stortingsrepresentant å delta på studiereiser som han mente var lite relevante fordi det var mulig å sette seg like godt inn i problemstillingene gjennom å lese seg opp på dokumenter, brosjyrer og bøker, og som han mente var urimelig dyre. «Det er tross alt skattebetalerne som punger ut, og pengene kunne vært brukt til andre mer fornuftige formål,» sier han.

Årets økningen tilsvarer forventet lønnsvekst for andre yrkesgrupper i år, og høres i utgangspunktet moderat ut. I kroner og øre er det imidlertid nesten dobbelt så mye som den gjennomsnittlige norske heltidsansatte ventes å få, som er i underkant av 12.000 kroner, skriver Dagbladet.

«Folk lever av kroner og ører som de betaler mat og husleie med, ikke av prosenter, og i år, for andre året på rad får pensjonistene nedgang i deres kjøpekraft. Da er de skyhøye lønningene til stortingsrepresentantene ganske uanstendige,» sier Kleppe.

14 comments to Provosert over stortingslønningene

 • Visombygdelandet

  Vidar Kleppe faar politiske honorarer fra Vest-Agder fylke og Kristiansand kommune paa grunn av sine verv der.

  Men mottar han ogsaa venteloenn i tillegg?

  Han gikk en god stund paa venteloenn fra stortinget, da han var i ferd med aa bygge opp Demokratene.

 • Visombygdelandet: Nei, det gjør han selvsagt ikke. Reglene for stortingsrepresentanter er slik at de mottar lønn ut året, og deretter 2/3 lønn inntil de får ny jobb, men maksimalt ett. Det gjelder for samtlige stortingsrepresentanter. Slik var i alle fall regelverket før, da jeg og Vidar Kleppe satt på Stortinget. Hvorvidt de er endret nå vet jeg ikke.

 • Jan Hårstad

  Lever vi i en gangsterstat? Jan Simonsen og medarbeidere bør ha ros for at de løfter fram saker som det øvrige media kvier seg for å ta tak i.Og samtidig som direkte uforskammete folk får slenge dritt her under anonymitet.
  Det som virkelig er forunderlig nå er at det er media-black out på saken om Finanstilsynets domstol/overprøvelse legges til Brussel. Det er jo EU-politikk på et tidspunkt hvor HELE DET FOLKELIGE EUROPA SNUR RYGGEN TIL EU. Ja,selv lederne i Brussel sier at nå ser det stygt ut for prosjektet.
  Det er som om det norske politikerkorpset mener at nå får Norge jobbe med å gjenskape tillit til kommisarene i Brussel siden de ikke har det innen EU.
  Og Frie-Ytringer: kan dere ikke gjøre rede for hva partier som FRP og småpartiene i denne saken gjør?
  Det er ultraviktige saker som ingen vil snakke om.
  Det er jo i sånne situasjoner en skulle hatt et Demokratene som ropte ut sin politikk fra hustakene i stedet for å jamre om sekundære småting som ikke avgjør Norges skjebne.
  Det er en forferdelig amatørtilstand som hersker.Hvor lenge skal dette fortsette?

 • Spammern

  Den verste snylteren er han som daglig spammer ned bloggen til Simonsen. Jan Hårstad og andre forsøker å gjøre denne bloggen til et forum for fornuftig debatt, men deres innlegg drukner fullstendig i all spammen fra ham som aldri hviler verken dag eller natt. Simonsen er i sannhet en tålmodig mann som lar den evige spammeren ture frem dag etter dag og år etter år.

  • Anonym

   og der fikk Simonsens adjutant straks respons fra sjefsnavern
   som drar seg på sin sorte skinnsoffa og skal belære oss ignorante om den geniale gjennopprettede chilenske økonomi
   vs den kaotiske sosialist økonomien i venezuela

 • Anonym

  Jan Hårstad!
  har de hørt ordet faneflukt??

  De spillte jo engang en rolle i no slikt no…
  Nå er det på tide at De velger hvilken fane De vil stå under!

  De er like tvetydig i Deres politiske kommentarer som Simonsen ALTID har vært.

 • Anonym

  la stå Simonsen

  vis at du er dannet nok til å etterleve mottoet for din blogg
  FRIE YTRINGER

 • Anonym

  Jan Hårstad..
  De anklager frp for å være blitt «korrekt»
  Hva med Dem selv?
  å fraternisere med Jan Simonsen
  og etterlyse partiet demokratene som noe potensielt troverdig??

  Fikk De ikke med Dem sirkuslandsmøtet som m.a.Simonsen gjore til et sirkus uten like…

 • Anonym

  NÅ man trenger ekte RADIKAL venstre respons på slike ideer Jan Simonsen forherliger på sin blogg

  GLOBALKAPITALISMEN

  med taktisk sukrede piler for de mest rabiate nasjonalistiske by/bygdetullingene

  hykleriet til Simonsen er så patetisk men i aller høyeste grad transparent

 • Anonym

  Jan Hårstad har flere avsporinger fra tråder..
  Da er ikke Simonsen mann nok til å påpeke
  evt spam
  Han logrer for de som er større enn seg selv…

  og sparker de som(etter hans mening) er mindre en seg selv..

  spesiell form for «dannelse»

 • jeg koser meg med filmavisen fra slutten av 40 årene
  Jeg synes Einar Gerhardsen(som opptrår fra tid til annen i FA)
  er en solid og flott politiker
  med Norges vel som fokus i sitt virke

Legg inn en kommentar