Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Dalai Lama med hard USA-kritikk

Dalai_Lama_PutinUnder et besøk i Moskva i mai oppfordret tibetanernes eksilleder Dalai Lama den amerikanske administrasjonen til å endre sin utenrikspolitikk i forhold til Syria, skriver det franske telegrambyrået AFP. Den tibetanske buddhistiske åndelige lederen, som har vært i eksil i 56 år, hyllet Russlands president Putin for hans korstog mot det han kalte «djevelske terrorister».

Hans bemerkninger kom i følge den engelsk språklige russiske avisen AWD News og det franske telegrambyrået, på Moskvas Bolsjoi-teatret, hvor han innviet «the 2nd Dalai Lama international festival», kalt «Tibet: tradisjoner, kunst, filosofi og fred». I Kina ble Dalai Lamas besøk mislikt, og den kinesiske statsministeren Li Keqiang avblåst et bilateralt møte med sin russiske kollega i protest mot Dalai Lamas besøk i Moskva.

Den tibetanske lederen mente at mye av problemene i dagens Midt-Østen skyldes Obama-administrasjonen politikk og den saudiarabiske innblandingen i den syriske krisen.

Det var i følge telegrambyrået første gang at den åttiåring åndelige lederen og vinner av Nobels fredspris,kritisere USA og USAs oljerike allierte for å føre en politikk som han mente fremmet sekterisk vold i Midt-Østen. Han sa at han flere ganger hadde anbefalt USA å slutte å støtte Saudi Arabia, men at hans advarsler hadde «falt for døve ører».

Dalai Lama har også vært i Tyskland:

4 comments to Dalai Lama med hard USA-kritikk

 • Lasarus

  Det er bare å se på forsiden av helsenorge.no, så ser man hvor landet ligger i forhold til hvem som er blitt herrefolket i Norge.

 • Dalai Lama kritiserer masseinnvandringen: «Tyskland kan ikke bli et arabisk land»

  https://www.frieord.no/notiser/dalai-lama-kritiserer-masseinnvandringen-tyskland-arabisk-land/

  • Anonym

   Europeiske quislinger raserer ikke bare sine egne land, de ødelegger også den evnen landene har til å yte hjelp til fattige land. Det bærer mot en katastrofe hinsides de flestes forestillingsevne. For faktum er at 1/3-del(!) av befolkningene i den tredje verden er helt avhengig av vestlig hjelp. Et land som Egypt har ingen mulighet til å fø sin egen befolkning. Mange afrikanske land er avhengig av dag-til-dag-hjelp. Vestens gærninger later til å tro at alt vil bli som det har vært i deres egne land, men mer feil går det ikke an å ta. Den farlige dynamikken de selv har satt i gang vil til slutt innhente dem selv. Akkurat på samme måten som andre gærninger historisk har blitt innhentet av virkeligheten. Det er uvirkelig å være vitne til en så total mangel på politisk ansvar og de langsiktige (katastrofale) konsekvensene galskapen må få.

 • Amund Garfors

  Dalai Lama er en meget klok mann som vet hva han snakker om. Og om ikke europeiske politikere (EU) bryr seg om sitt eget folk og land, der Europa skal ødelegges av en migrasjon fra Afrika og Midt-Østen, så er det sannelig på tide at de tar Dalai Lama alvorlig. Og lytter til hans budskap og gjør presis som han sier. Det er ikke hver dag de får slike kloke ord fra en slik intelligent mann. Og da bør de sannelig lytte!

Legg inn en kommentar