Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Markerte 25 år med diplomatiske forbindelser

Natanyahu_PutinStatsminister Benjamin Netanyahu har vært i Moskva der han har møtt Russlands president Vladimir Putin. Besøket var designet for å markere 25-årsdagen for re-etablering av diplomatiske forbindelser mellom de to landene. Med på besøket hadde han blant sin kone Sara, og den israelske landbruksministeren.

Som en del av hans besøket var Netanyahu innom kubinka Tank Museum nær den russiske hovedstaden, hvor en israelsk tank er utstilt. Putin lovet nylig å overlate tanken til Israel, 34 år etter at den ble beslaglagt av syriske styrker under slaget om Sultan Yacoub på den femte dagen i den første Libanon-krigen i juni 1982, skriver Israel Hayom.

Statsministerens kontor opplyser at samtalene mellom Netanyahu og Putin dekket sikkerhet og den politiske utviklingen i lys av den russiske aktiviteten i regionen, samt utbetaling av pensjonsytelser til russiske innvandrere i Israel, et problem som nylig har vært løst etter mange år med stagnasjon, takket være Netanyahus innsats, i følge den israelske avisen.

Blant saker som ble diskutert var den globale kampen mot terrorisme, situasjonen i og rundt Syria og den diplomatiske horisonten mellom Israel og palestinerne, samt bilateral handel og økonomisk samarbeid og styrking av kulturelle og humanitære bånd.

Den israelske landbruksministeren og og hans russiske kollega, landbruksminister Alexander Tkachev, signerte en intensjonsavtale om å forbedre israelsk-russisk samarbeid om landbruk, blant annet «avansert meieriteknologi.»

Legg inn en kommentar