Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Blir medlem av Eurocontrol

Ben_Gurion_AirportIsrael er blitt offisielt medlem av Eurocontrol, en europeisk organisasjon som arbeider for å bedre flysikkerhet og flytrafikknavigasjon. Det vil etter all sannsynlighet føre til en dramatisk reduksjon av antall flyforsinkelser, skriver Ynet News. Israel vil få samme rettigheter som andre medlemsland med unntak av stemmerett. Eurocontrol har 41 medlemsland.

Visedirektør for driftsenheten ved Ben-Gurion Airport, Udi Bar-Oz, er fornøyd. Han sammenligner betydningen av avtalen for Israel med en fotballklubb som blir med i den europeiske mesterligaen.

Israel inntreden vil bety at Israel vil motta ytelser av europeiske flyselskaper inkludert bedre flynavigasjonsstyring til og fra Israel, sammen med bedre flyspor for avgang- og landingsflytider til og fra Israel. Eurocontrol vil også gi rom for en kortere avgang- og landingstid, og dermed redusere forsinkelser, skriver Ynet News.

Med unntak av Marokko og Israel er alle medlemmer av organisasjonen europeiske land. Det har i flere år vært uenighet blant organisasjonens 41 medlemsland om hvorvidt Israel skulle få bli medlem eller ikke. Men denne gangen var beslutningen enstemmig.

«Avtalen er en enestående prestasjon for israelsk luftfart,» sier den israelske transportministeren Yisrael Katz til Ynet News. Etter hans mening er denne avtalen den viktigste som har blitt signert mellom Israel og EU. 95 prosent av luftbevegelsen til og fra Israel passerer over europeisk luftrom og over Kypros.

«Avtalen vil gjøre det mulig for Israel å benytte et utvalg av nye luftfartstjenester som tilbys av Eurocontrol; avanserte lufttrafikksystemer og trygg og effektiv forvaltning, ledelse og utgivelse av luftfartsinformasjon og bruk av andre systemer og verktøy,» sier Katz til Ynet News. «Dessuten vil avtalen gi Israel en direkte forbindelse til europeisk flyledelse midt på himmelen. Som et resultat vil forsinkelser bli drastisk redusert på flyreiser fra Israel til Europa,» legger han til.

Ifølge beregninger som er gjort av Federal Aviation Administration koster hvert minutt et fly er forsinket i snitt 102 dollar. Ifølge en Eurocontrol-rapport, er de daglige akkumulerte gjennomsnittlige forsinkelsene på Ben-Gurion flyplass 482 minutter, eller åtte timer. Dette medfører en månedlig kostnad på 1,5 millioner dollar.

Legg inn en kommentar