Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Økt turisme fra Kina og India

Israel_Kina2Israel ser østover til Kina og India for å øke antallet turister. Til Israel Hayom foteller turistdepartementets ekspedisjonssjef Amir Halevy at turiststrømmen fra Kina i 2015 økte med 43 prosent til rundt 50.000 besøkende, og departementet regner med en dobling innen 2018. Man håper at nye direkteflyvninger fra Beijing til Tel Aviv fra flyselskapet Hainan Airlines vil bidra vesentlig.

De nye direkteflyvningene vil kunne bringe 35 000 ekstra passasjerer til Israel i løpet av ett år. «Dette vil endre spillet,» sier Halevi til Reuters. «Prisen på billettene vil gå ned 50%.»

Den samlede turismen til Israel falt med 3 prosent til 3,1 millioner turister i 2015, sannsynligvis som et resultat av Operation Protective Edge på Gazastripen i 2014 kombinert blant annet med en svak russisk økonomi, skriver avisen. De mange knivangrepene utført av palestinske terorrister har nok også bidratt til at turisttallet gikk noe ned i fjor.

Turismen er en viktig vekstmotor for Israel og sto i fjor for 2,5% av bruttonasjonalprodukt. Den bidrar til mer enn 40 milliarder shekel ( 11 milliarder dollar) inn i økonomien årlig med rundt 200 000 ansatte, eller 3% av Israels arbeidsstyrke. Turistreiser til Israel har også stor betydning for økonomien til mange palestinere.

USA er Israels største turistmarkedet på 20%, etterfulgt av Russland, Frankrike, Tyskland og Storbritannia. Nylig ble Israel og Kina enige om en 10-års visumavtale. Israel var det tredje landet etter USA og Canada som fikk en slik ordning med Kina. Halevi sier at kinesisk interesse for Israel er økende.

I tilleg til en økende turisme fra Kina kom det også flere indere til Israel i 2015 enn året før. Turiststrømmen fra India økte med 13% i fjor til nesten 40.000. Departementet regner med mellom 80 000 og 100 000 indiske turister i 2018.

1 comment to Økt turisme fra Kina og India

 • Visombygdelandet

  Den en-nyrede israelvennen Roald gaar paa casion for tiden.
  Han har nemlig funnet ut at blackjack (tjueett) er et vinnerspill.
  Ved hjelp av sin intelligens saa soper han inn penger som bare det.
  Pengene han haaver inn donerer han til en israelsk miljoevernorganisasjon.
  Ledelsen for casinoet liker ikke dette her, og har planer om aa utestenge Roald.

  Roald er en god israelvenn.

Legg inn en kommentar