Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hakkes til døde av islamister

BangladeshMistenkte islamister har hakket til døde to homofile menneskerettighetsaktivister i Bangladesh sin hovedstad (bilde), melder telegrambyrået AFP. Hendelsen er den siste av en lang rekke drap begått av islamister i det hovedsaklig muslimske landet. Siden tidlig i fjor har minst seks sekulære bloggere, liberale aktivister og forfattere også blitt drept i Bangladesh.

Blant dem var den Bangladesh-fødte amerikansk statsborgeren Avijit Roy som ble hakket til døde på en overfylt Dhaka gate i februar.

Mange flere bloggere og aktivister som åpent har kritisert islam, har mottatt drapstrusler, og flere er tvunger til å flykte fra landet eller gå i dekning, skriver AFP. En rekke kristne, hinduer og Sufi, Ahmadi og shia muslimer har også blitt drept siden i fjor, i et land som domineres av sunni-muslimer. To utlendinger, en japansk bonde og en trosbasert italiensk hjelpearbeider, ble også skutt og drept i fjor, i følge det franske telegrambyrået.

En engelsk professor ble nylig hakket til døde da han gikk til en bussholdeplass. Selv om han aldri bevisst hadde kritisert islam, mistenker politiet at han ble myrdet fordi han ledet en musikk- og litteraturgruppe på sitt universitet.

Både Den islamske staten og Al-Qaida har tatt på seg ansvaret for ulike drap og terrorhandlinger. Regjeringen benekter at disse gruppene står bak, men uavhengige sikkerhetsanalytikere er mer forsiktige, ifølge AFP. De sier det er mulig at noen hjemmelaget militante grupper har etablert kontakt med IS eller Al-Qaida eller har blitt inspirert av deres virksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika.

4 comments to Hakkes til døde av islamister

 • Anonym

  1. Islamist og muslim er det samme. Dette kunstige skillet mellom de to begrepene er oppfunnet i vesteuropeiske avisredaksjoner.

  2. Det finnes ikke (universelle) menneskerettigheter; ergo heller ikke menneskerettighetsaktivister. Nasjonale demokratiske rettigheter varierer fra land til land. Muslimske verdier og lover er kun gyldige i det respektive landet og innbyggerne som bor der. Akkurat som nordmenns rettigheter kun gjelder i Norge.

  Overstatlig styring som skulle sikre varig fred, type FN, har produsert det motsatte; krig og elendighet.

 • Goggen

  Gratulere med dagen Donald Trump.

  • Anonym

   Jeg husker ikke om det var Pat Buchanan eller Donald Trump som sa at amerikanske borgerrettigheter stanser ved hhv den kanadiske og meksikanske grensen. Vi får håpe at Trump blir valgt. Verden har ikke råd til enda en human-rights-gærning som president i USA som skal frelse resten av jordkloden med abstrakte verdier. De som tror at alle mennesker deler vestlige demokratiske verdier må lide av en eller annen psykose.

 • Eirik

  Mat for Donald Trump’s kampanje:
  Hillary Blocked Investigation Into Orlando Killer’s Mosque

  httpv://www.youtube.com/watch?v=tEslTwIdT6Q

Legg inn en kommentar