Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

En tragedie for Israelarbeidet i Norge

jan21-150x150I følge Dagen nekter Norges største Israel-organisasjon Med Israel for Fred sine lokallag å arrangere møter med en av Norges fremste eksperter på Israel, Midt Østen og minoritetsgruppene i området, professor Michal Rachel Suissa. At lederen for «Senter mot Antisemittisme» på denne måten svartelistes av Med Israel for Freds sentralstyre er en tragedie for både MIFF og Israelarbeidet i Norge.

For meg kom det som lyn fra klar himmel. Med Israel for Fred har i alle år vært den samlende støtteorganisasjonen for Israel her i landet. Det har vært en organisasjon som har lagt vekt på å være partipolitisk og religiøs nøytral. og har dermed kunnet samle alle Israelvenner i Norge i felles anstrengelser for å få frem sannheten om Israel i den norske virkeligheten.

Og nettopp fordi Med Israel for Fred har vært en nøytral organisasjon som ikke som organisasjon har tatt stilling til interne problemstillinger i det israelske samfunnet har Med Israel for Fred kunnet arrangere foredragsmøter med kompetente og spennende foredragsholdere med ulike oppfatninger og innfallsvinkler. Og med ulike politiske holdninger også til Midt Østen-konflikten. Jeg har hørt mange foredragsholdere i MIFF, ikke alle med samme oppfatninger om alle detaljer. Og MIFF hefter selvsagt ikke for foredragsholderne sine meninger. Det er nettopp den store takhøyden blant medlemmene som har gjort MIFF så samlende og unik.

Men nå har taket ramlet i hodet på MIFFs ledelse. Dagen kan opplyse om at lokallaget i Trondheim er ekskludert, og striden begynte med at det hadde invitert dr. Michal Rachel Suissa, en av landets desidert mest kompetente foredragsholdere om alle spørsmål som vedrører Midt Østen, til å holde foredrag. For meg som leser og legger ut på Frie Ytringer, alt hun skriver, enten jeg er enig i det eller ikke, er det et sjokk.

Så lavt er taket nå blitt at deler av kritikken som gjør at professor Suissa ikke er ønsket som foredragsholder er at hun av og til kommer med det styret mener er «en overdreven kritikk av norske myndighetspersoner og norske mediefolk». I stedet for å la slike meninger være et godt utgangspunkt for en fruktbar debatt etter et foredrag er det altså nok for MIFFs sentralstyre til ikke bare å svarteliste henne, men også til i praksis å oppløse lokallag som likevel har invitert dr. Michal Rachel Suissa som foredragsholder. Når taket ramler ned på denne måten er risikoen til stede or at hele huset vil ramle sammen.

En åpen og samlende støtteorganisasjon for Israel, med 10 000 medlemmer, Europas beste Ja til Israel-nettside, og en usedvanlig dyktig generalsekretær, er i ferd med å endre seg til å bli en maktarrogant toppstyrt, udemokratisk, intolerant og innsnevret organisasjon, som i takt med et slikt hamskifte også etterhvert vil bli betydelig mindre i medlemstall og miste den tyngden organisasjonen har i dag.

Det er en tragedie for Med Israel for Fred, men også for alt Israel-arbeid i Norge, og dermed også negativt for Israel. Conrad Myrlands overskrift på en artikkel om denne saken i miff.no er «respekt i Israel-familien». Men når Med Israel for Freds sentralstyre svartelister en av Norges aller fremste, dedikerte, arbeidsomme og kunnskapsrike Israel-venner, sågar leder for en viktig organisasjon som «Senter mot Antisemittisme,» er det ikke akkurat respekt hun blir møtt med. Og derfor melder jeg meg ut av Med Israel for Fred, etter å ha satt i organisasjonenes sentralstyre på 90-tallet og vært medlem sammenhengende siden starten.

29 comments to En tragedie for Israelarbeidet i Norge

 • Anonym

  Jeg er også medlem av MIFF, og dårlig behandling av Suissa liker jeg svært dårligt. Hun er en kunnnskapsrik og klok kvinne. Så skal jeg velge, så er det ikke sikkert min stemme går til Miff.

  • Morraan

   Det kom ikke som en bombe på meg at Miff er en en globalist og frimurer organisasjon.

   De gamle sa alltid at når noen man går og og venter på noe godt og motparten blir tause og reserverer seg for noe de ikke vil snakke om eller gjennomføre så er de allerde innfisert av djevelskap.

   I dette tilfellet som alltid blant globalist og frimurer ogranisasjoner så markedsfører de seg med stor tollereanse men i praksis er det bare tolleranse innenfor sin egen ideologi og det gode ofres alltid.

   «Ondskapen snakker om tolleranse inntil den er dominant. Deretter prøver den å tauslegge det gode».
   Erkebiskop Charles J. Chaput.
   https://sites.google.com/site/haldensiden/nyheter/13

   Slik er det med globalist og frimurer organiasjonene også. De rekrutterer falskt med Kristendommen som utgangspunkt og hevder de er forholder seg til Sannhet – Kjærlighet – Renhet – Troskap for å bre ut tolleranse til det islamiserende multikulturelle dyret som de lar drepe våre egne med.
   http://www.tempelridderordenen.no/
   Men frihet og demokrati har ingenting med troskap å gjøre for troskap til menneske skapte ideologier hindrer friheten og demokratiet akkurat som i politikken, når partiprogrammet helliger all midler. Slik er det med alle ting her på jorden. De styres av en ondskapsfull agenda, når ikkje GUD(Jesus) får styre landet.I disse dager har dette dyret stor møteaktivitet en noen gang: Se liste nedover på denne siden:
   http://www.tempelridderordenen.no/

   Jeg gikk og håpte i det lengste på at det gode skulle vinne frem, men nå har altså ondskapen igjen vist sitt sanne ansikt. Og den fikk makt til å forføre mange bort fra sannheten og det gode

 • Anonym

  Det var da fryktelig hvor mange bilder du legger ut av deg selv poserende i israelsk uniform. Prøver du å få oss lesere til å tro at du går rundt med israelsk uniform i palestina? Har hørt at du bruker disse hvite kjolene som muslimske menn bruker, men du skal vel benekte at du har sagt på Nrk at du har gjort det også?

  • Anonym: Jeg bruker alltid et hodebilde, eller dette bildet, når jeg skriver meningsartikler om Israel. Det har jeg gjort de siste to årene. Bildet er tatt da jeg for tre år siden jobbe som frivillig med logistikkarbeid for den israelske hæren. Det kan alle melde seg på gjennom organisasjonen Sar El. Det er absolutt å anbefale.
   Jo jeg brukte en kjortel for mange år siden i et palestinsk bryllup, for ikke å skille meg ut, trodde jeg. Men jeg tok feil. For alle andre gjester kom i vanlige vestlig klær.

  • Anonym

   Hvor mange bilder? Det er det samme bildet hver gang.

 • Anonym

  Det som skjer i Demokratene er mer rystende. Forstår ikke hvorfor ikke Simonsen kan skrive om det:

  «Nå slår Kjærner-Strømbergs tilhengere knallhardt tilbake, og beskylder blant andre tidligere partileder Vidar Kleppe fra Kristiansand for kuppforsøk i partiet.

  Kleppe reagerer med vantro, og skildrer det reneste kaos i partiet han selv har vært leder for.

  – Det er omtrent som X-Files; du tror det nesten ikke før du ser det, og knapt nok da, sier Kleppe til NRK.»

 • Anonym

  Dette blogginnlegget skader bare arbeidet for Israels sak. Det skulle bare mangle at et lokalt styre ikke skulle forholde seg til hovedstyrets retningslinjer. Annet er mytteri.
  Vil man ikke det, får man bare melde seg ut og finne seg et annet sted. Det finnes alternativer.

  Jeg forstår ikke motivene bak dette innlegget. Hva søker du å oppnå? Denne skittentøyvasken bør tas på kammerset.

  Skal MIFF fremstå som politisk og religiøs nøytral, kan man ikke invitere hvem som helst som foredragsholder. Det gjør man da heller ikke i andre organisasjoner.
  Dette har ingenting med ytringsfrihet å gjøre. Ingen hindrer det avsatte styret til å ytre seg alt de orker – som de gjør her. De kan også ytre seg alt de orker på MIFFs interne møter. Men de må, som i alle andre organisasjoner, bøye seg for flertallet.
  Skal man representere en organisasjon kan man ikke drive sitt eget spill. Det er så innlysende at det burde være unødvendig å påpeke det.
  Aksepterer man ikke det, får man som sagt bare finne seg en annen arena. Mer komplisert er det ikke.

 • Peder Aas

  Ny og alternativ forening for Israels venner i Norge er allerede i ferd med å dannes. Den vil ikke bli en sekt slik Myrland og Rasmussen har omdannet Miff.

 • Anonym

  Et merkelig innlegg fra deg, Simonsen. Det er ganske åpenbart at denne saken ikke bare handler om Suissa, men at styret i et lokallag nekter å forholde seg til sentralstyret. Hvis ledelsen i en organisasjon som MIFF ikke rydder opp i slikt, vil de svikte organisasjonens over 10 000 medlemmer. Det vil føre til fragmentering av organisasjonen hvis man ikke har orden i rekkene.
  SMA v/ Suissa har ved flere anledning kommet med så krasse og ufine uttalelser at de praktisk talt melder seg ut av samfunnsdebatten utenfor sin egen menighet. De kan skrike seg hese og se seg selv som sannhetens fanebærere, men det hjelper ikke en døyt når retorikken deres eksluderer dem fra enhver seriøs debatt og det kun er deres egen «menighet» som tar dem seriøst.
  MIFF sentralt kommuniserer tydelig at de ikke ønsker noen konflikt med SMA og mange føler at de to organisasjonene utfyller hverandre.

  Jeg tror og håper at denne lille stormen kommer til å blåse over, men det er svært skuffende at en profilert Israel-venn som deg kommer med ytringer som i verste fall kan skade den viktigste pro-Israelske organisasjonen i Norge. Det er ingen grunn til at dette viktige arbeidet ikke kan fortsette, selv etter denne konflikten i Trondheim

  • Anonym: Jeg er enig med de som skriver her at denne saken ikke bare gjelder Rachel, selv om det er hun som blir trakassert ved å bli stemplet som så håpløs at hun er svartelistet av MIFFs sentralstyre. Det alvorlige i denne saken, som er så skadelig for MIFF, er at det viser en helt annen linje enn den som har brakt MIFF fremover. Det flotte med MIFF har nettopp vært den inkluderende holdningen til alle Israel-venner i Norge. MIFF har på et vis stått over alle andre ulike Israel-grupper og vært den store samlende organisasjonen, der alle som støtter Israel har følt seg velkomne, enten de støtter Israel av religiøse eller av politiske grunner, uansett politisk ståsted, og uavhengig av deres syn på israelsk innenrikspolitikk. Nå viser det seg at MIFF svartelister dyktige, kunnskapsrike og taleføre Israel-venner kun fordi de ikke er helt enige med styret i alle slags detaljer. Da slutter MIFF å være samlende. Det er ødeleggende, ikke at jeg påpeker det. Og det bør MIFFs styre ta til etterretning. Jeg og mange andre, ser jeg av kommentarfelt, ønsker oss et MIFF slik det har vært: romslig og inkluderende og samlende. Da kan vi bli slagkraftige. Det blir vi ikke på den måten MIFFs styre opptrer på nå.

 • Anonym

  Jeg har fulgt med på denne debatten og noterer meg at Jan Simonsen og folk med tilknytning til SMA (f.eks. Per Antonsen osv) omtaler dette omtrent som MIFFs endelikt.

  Det er veldig fint at dere avslører at dere ikke har et overordnet perspektiv som Israel-venner, men lar MIFFs eksistens stå og falle på om man ønsker Suissa som foredragsholder. Det er så ufattelig sneversynt.

  Konstruktiv kritikk er utrolig viktig, men at man ønsker å sable ned et så omfattende og viktig arbeide pga en slik konflikt, vitner om man muligens ikke har hjertet på rett sted. Flere er sikkert uenige i ledelsens håndtering av dette, men jeg synes man heller bør komme med saklig intern kritikk mot håndteringen enn å ty til slike dramatiske virkemidler i all offentlighet.

  • Anonym: Jeg tror ikke «MIFFs eksistens stå og falle på om man ønsker Suissa som foredragsholder». Og jeg vil selvsagt støtte MIFFs arbeid for å informere om Israel også i fremtiden, men ikke som medlem. Saken dreier seg vel heller ikke om man ønsker Rachel som foredragsholder eller ikke, men om at et sentralstyre forhindrer et lokallag å bruke en foredragsholder som de selv ønsker å bruke, og at det er kommet frem at MIFF har en svarteliste over det som kalles «uegnede foredragsholdere».
   Det overlever selvsagt MIFF, og det er vel heller ingen som ønsker MIFF død, langt der ifra. Tvert imot ønsker vi et så slagkraftig MIFF som mulig. Det er derfor vi frykter at en mindre inkluderende og mer intolerant holdning vil svekke MIFF, ikke ødelegge, men svekke. Og det er trist nok.

 • Anonym

  Det må ha rablet totalt for den styringskåte MIFF-ledelsen. De har tydeligvis lagt seg på en linje med streng sensur. Sjekk denne kommentaren fra Document (https://www.document.no/2016/06/14/respekt-israel-familien/):

  Jeg fikk nok av Miff etter at jeg på deres FB-gruppe la ut:


  Så har jeg lest boken Løgnindustrien, meget bra, kan anbefales. Men det var et par små ting jeg reagerte på, “diskriminering av muslimer i Europa”, uten å notere, inntil jeg kom til side 413 hvor jeg leser:

  “med tanke på at brorparten av religiøst basert hatkriminalitet i Storbritannia gjøres mot muslimer”

  Den er garantert feil, etc. (med eksempelvis tanke på de tusenvis av sex-grooming krim-sakene)

  Det ble tatt som kritikk av islam og ble først slettet, for deretter, etter kontakt med Myrland, lagt ut igjen på nytt av meg, men fikk så klar beskjed fra Myrland at islam skulle holdes utenfor.

  Så jeg avsluttet med: Jeg diskuterer ikke islam, jeg kommenterer boken Løgnindustrien, og noterer meg at løgnindustrien også har sine folk her inne.

  Miff er jeg ferdig med, trenger ikke Miff for å støtte Israel. Løgnindustrien kjører på høygir i all omtale av Israel (versus muslimer), men den er også omfattende i all omtale av islam og muslimer, også der du minst skulle forvente det.

 • Hennya

  erzo bør IP blokkeres og stenges ute så mye som det trollet spammer.

 • Ghjo

  Intet kan skape et sådant raseri,som sannheten,sies det.
  Rachel Suissas sannheter har skapt raseri.Mange, som f.eks. vår utenriksminister Børge Brende har blitt rammet av disse sannheter.Og makten har lange armer.

 • For meg, som ikke er særlig kompetent om Israel-spørsmål, peker et par NORSKE ting seg ut:
  1) Artikkelen sier at styret i MIFF mener Suissa kommer med ««en overdreven kritikk av norske myndighetspersoner og norske mediefolk»»,
  2) En «Anonym» snakker (15. juni 14:31) om folk som ytrer seg slik at «retorikken deres eksluderer dem fra enhver seriøs debatt «.

  Alene dette sier meg at Simonsen antagelig har rett i dette spørsmålet. Hva det norske samfunn venter av søvnig ro, manglende mot, manglende klar tale, knefall for det politisk korrekte, knefall for «mainstream» media, selvgodhet – for å bli regnet som verdig til å ha og uttrykke meninger og kunnskaper i det offentlige rom, er meeeeeget omfattende. Er det altså ikke «overdrevent» av MIFF å operere med svartelister? Og all diskusjon bør tas på kammerset? Det bør det vel iallfall kunne uttrykkes uenighet om? Ikke det?

  Poff.
    

 • Anonym

  Media og politikere fortjener skarp kritikk, da da skulle presentere ulike meninger, men dessverre sitter igjen med en mening. Alle skal mene likt dvs være politisk korrekt.
  Hvis ikke en er det, så er det nærmest forfølgelse og utstøting. Nei, frem med meningsmangfoldet og ned med det politisk korrekt.

 • Runo

  Jeg er skuffet over MIFF
  Virker som om det er en smule stalinisme ute og går her

 • Runo

  Et sitat jeg lo godt av er dette, «en overdreven kritikk av norske myndighetspersoner og norske mediefolk»

  Det er faktisk ikke mulig å overdrive kritikken
  av norske myndighetspersoner og norske mediefolk
  De fortjener all mulig kritikk. Med noen få unntak, er PK holdningene og fiendskapet til Israel massivt i avisredaksjonene og i det politiske miljøet.

 • Anonym

  De som har fulgt litt med de siste årene vil se at MIFF har kommet med skarp og effektiv kritikk av norske medier. Det er MÅTEN man gjør det på som er avgjørende. Er man for ufin i språkbruken blir man ikke tatt seriøst av andre enn sin egen tilhengerskare.

Legg inn en kommentar