Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Avis avslørte tyrkisk våpenhjelp til IS, redaktørene fikk fengselsstraffer

Can_DundarDen tyrkisk dagsavisen Cumhuriyet avslørte at NATO-landet Tyrkia hadde prøvd å sende våpen til islamister i Syria. Det førte to av avisens redaktører til tiltalebenken i en tyrkisk domstol, anklaget for å ha «avslørt statshemmeligheter som kan skade sikkerheten til staten eller dens innenlandske eller utenlandske interesser». I begynnelsen av mai ble de dømt til henholdsvis fengselsstraffer på fem år og ti måneder og fem år.

Avisens redaktør Can Dündar fikk til sju års fengsel, redusert til fem år og 10 måneder, og redaktøren for avisens Ankara-kontor, Erdem Gül, ble dømt til seks års fengsel, redusert til fem år, Begge ble frikjent for spionasje og terrorisme som kunne ha ført til livsvarig fengsel, ifølge Cumhuriyet.

Den internasjonale presseorganisasjonen. The Committee to Protect Journalists. har fordømt dommene over de to pressefolkene fra den tyrkiske opposisjonsavisen. Organisasjonens direktør, Joel Simon, mener at det tyrkiske rettssystemet har gjort seg skyldig i «grov tjenesteforsømmelse».

2 comments to Avis avslørte tyrkisk våpenhjelp til IS, redaktørene fikk fengselsstraffer

 • Anonym

  Vel, det er vestlige tilhengere av menneskerettsreligionen som har påtvunget det tyrkiske folk «religionsfrihet» og fratatt det den beskyttelse det hadde under det «brutale» general-styret.

  Iflg Simonsen har Erdogan fortalt at han respekterer menneskerettigheter, og landet er dermed klart for EU-medlemskap.

  Om vestlige «journalister» skal se etter de egentlige skyldige for at tyrkiske journalister kastes i fengsel, kan de bare oppsøke nærmeste speil.

 • Ghjo

  Den ene skandalen avløser den andre i det STOLTENBERGSKE
  NATO.

Legg inn en kommentar