Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Velgerne vil ha mer direktedemokrati

Geert_Wilders3«Mens tilliten til politikerne i USA og Europa er minkende, er tilliten til demokratiet stigende. Folk vil ha mer direkte demokrati. Det er bare normalt at innbyggerne ønsker å bli mer involvert når de er overbevist om at de ville gjøre en bedre jobb med å takle landets problemer enn dagens lederskap,» skriver den nederlandske partilederen Geert Wilders i en artikkel i nettavisen Breitbart.

Wilders viser til at forskning foretatt av Social and Cultural Planning Bureau (SCP) i Nederland viser at velgerne har stor mistillit til regjeringen. Folk klager på at politikerne ikke lytter til vanlige borgere. 55 % oppgir at de ønsker å ha en større innflytelse.

Han viser også til at Pew Research i november i fjor offentliggjorde en undersøkelse som viste at bare 19% av amerikanerne fortsatt stolte på regjeringen. 55 % var overbevist om at «vanlige amerikanere» ville gjøre en bedre jobb med å løse nasjonale problemer enn de folkevalgte politikere.

«Vestens sinte velgere kan bli syke av politikk, men de er ikke lei av demokrati. Deres sinne er et tegn på håp. Det får dem i bevegelse. Det inspirerer dem. Over hele Vesten – fra Amerika til Europa til Australia – ser vi nå en stor demokratisk oppvåkning. Våren er i luften. Vesten våkner! De sinte velgere er ikke ekstremister, de er den nye mainstream», skriver Wilders.

Han mener at velgernes sinne er forårsaket av svikt i dagens herskende klasser for å løse problemene til folk. «Våre regjeringer er sviktende i sin mest grunnleggende forpliktelse til å holde landet og folket trygge», skriver han.

Geert Wilders tar Tyskland som eksempel. En offisielle kriminalstatistikk som ble publisert i mai av det tyske innenriksdepartementet viste at innvandrere stod for 26% av alle forbrytelser begått i Tyskland i 2015 – opp fra 8,4% i 2014. «Man undres hva pokker har skjedd i Tyskland i 2015 som har ført til en slik eksplosjon av kriminalitet,» skriver han, og spør om det kanskje kan ha noe å gjøre med den tyske forbundskansleren Angela Merkels «åpen dør»-politikk.

Deretter går Wilders videre og ser på utviklingen i Storbritannia der en meningsmåling i april viste at to av tre britiske muslimer ikke vil rapportere det til politiet hvis noen nær dem engasjerer seg med folk som støtter terrorisme.

Det burde ikke overraske noen, mener den nederlandske partilederen. «Islam er et totalitært system grunnlagt av Muhammed, en psykopatisk massemorder , en terrorist og pedofil. Da er det ikke overraskende at islam viser seg å være en anti-vestlig ideologi av hat og vold som undergraver vårt samfunn fra innsiden. Over hele Vesten har vi vært styrt av idioter som sa: » Vi er fra regjeringen og vi bringer deg en tsunami av ikke-vestlige asylsøkere, en eksplosjon av kriminalitet, og den trojanske hesten islam.» Ikke rart folk er sinte,» konkluderer han.

4 comments to Velgerne vil ha mer direktedemokrati

 • Svært interessant det Wilders her sier. Han har helt rett i at politikerne har sviktet sitt folk, også her i Norge. Ingen av oss har fått være med på å godkjenne eller forkaste at over 250.000 muslimer skal få opphold her i landet.
  Vi trenger direktedemokrati etter sveitsisk modell. Det kan lett og billig gjennomføres over internett med bank-ID. Minner om at valgdeltagelsen i siste fylkestingsvalg, var under 60 prosent.

 • Morraan

  Alle valg ordninger åpner for misbruk sålenge befolkningen ikke er homogen eller har samme verdier. Her må Kristne verdier bygges inn i hvert menneske fra de er barn av slik vi hadde tidligere. Bare da kan deomokratiet overleve. Noe vi ser tydelig i hvordan humanistene angriper vår felles arv:
  http://www.vl.no/humanetikernes-luresporsmal-1.305851

 • Knut

  Hele vesteuropa trenger mer enn noen sinne et system likt Sveits, verdens beste land, hvor direktedemokratiet fungerer etter alle spilleregler.

  Så ser vi noen spede forsøk på krav om forståelse for et framtidig direktedemokrati også her på bjerget.

  Men i NOREG, landet med flere millioner sidrompa indoktrinerte søvngjengere, vil et slikt system aldri bli mulig. Vi bare gjesper, åpner et øye, og sover rolig videre uansett hvor høyt noen roper …

  Når tiden kommer, vil vi aldri skjønne hva som rammet oss …

  Tro kan flytte fjell, sies det. I så måte forsøker det såkalte Norgespartiet å virkeliggjøre et mirakel. Men først må foregangspersonen forsøke å komme seg tilbake til virkeligheten. Og det er sannelig ikke lett når man først har forlatt den!

  • Anonym

   Knut

   Amerikanske makroøkonomer advarer mot en gjentagelse av 30-tallets feil. De får helt sikkert rett, for det er umulig å ikke forstå hva som må skje. Verden drukner i gjeld. Boligboblen er historisk høy.

   Det aller verste er imidlertid den heterogenisering som har funnet sted i USA og Vest-Europa. Et samhold kan reise seg fra ruiner. Det viste europeere at lot seg gjøre etter krigen. Et splittet samfunn har ingen fremtid. Det vil aldri kunne reise seg fra ruiner. Faktisk behøves det ingen økonomisk krise eller krig for å ødelegge et etnisk, kulturelt og religiøst heterogent samfunn. Det går fint av seg selv.

   Det er ingen vekst eller teknisk utvikling i Europa mer, og det vil bli verre. Mye verre. Det har mange tunge økonomer påpekt den senere tid. Ingen gidder å reflektere over ubehaget, så det feies vekk fra den offentlige debatt – inntil videre.

Legg inn en kommentar