Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Makvan Kasheikal ny leder for Demokratene, Kleppe vil på Stortinget

Makvan2Vidar Kleppe tok full kontroll i Demokratene på det ekstraordinære landsmøtet lørdag, skriver Fædrelandsvennen. Nå vil han på Stortinget og lage oppstyr. «Med et par hederlige unntak, helt ærlig, har Sørlandet stort sett sendt daukjøtt til Stortinget i det siste. Nå er det ro i Demokratene. Nå skal alt settes inn på stortingsplass. Vil partiet ha meg, er jeg klar», sier Kleppe til Fædrelandsvennen. Lørdag ble han valgt som nestleder i partiet, mens Makvan Kasheikal ble valgt som ny leder.

«Demokratene skal på vippen i Stortinget fra Vest-Agder, og da blir det oppstyr. Da skal vi ikke stå med lua i handa og se på at Kjevik legges ned eller at bilistene skal betale for nye veier. Fra dag én skal vi kjempe for velgerne, ikke glemme velgerne», sier Kleppe til Fædrelandsvennen, og legger til:

«Se på Søgne og Songdalen. Frp vil ikke respektere ei folkeavstemning. Det går bare ikke an, og aldri har innvandringen vært større enn under Frp.

På det ekstraordinære landsmøtet lørdag ble tidligere partileder Kim Steinar Kjørner Strømberg, kona hans og partilederens personlig oppnevnte pressetalsmann Erik Gifford ekskludert, etter at de hadde forsøkt å ekskludere Kleppe og flere andre. Morgenbladet avslørte at han jukset seg til vervet, skriver Færdrelandsvennen.

Makvan Kasheikal ble valgt som ny leder med Kleppe som politisk nestleder og Elisabeth Rue Strangsbo fra Vestfold som organisatorisk nestleder. Pegida-leder og islamkritiker Max Hermansen var innstilt som sekretær, men tapte mot terje Larsen fra Kristiansand, under et landsmøte som ble avholdt i Kristiansand og nok derfor dominert av sørlendinger.

Den nye partilederen er kurder. Hans far kjempet mot det islamistiske prestestyret i Iran og måtte flykte til Norge da Makvan var 12 år gammel. Bare 29 år gammel har Markvan hatt suksess som selvstendig næringsdrivende, og tatt barchlor i statsvitenskap. I fjor havnet han som første varamedlem til Kristiansand bystyre, og ble leder av den viktige Kontrollkomiteen.

Det var mye hans begeistring for Vidar Kleppe, ønsket om å arbeide for en god eldreomsorg, og er skepsis til planene om nye bommer og rushtidsavgift, som gjorde at han valgte Demokratene. Som selvstendig næringsdrivende er han også opptatt av å bedre rammebetingelse for små og mellomstore bedrifter. I sum er det disse bedriftene som gir arbeid til flest mennesker her i landet, mener han.

Kurderen er også opptatt av innvandringspolitikk. Til Fædrelandsvennen har han uttalt at det trengs mer kontroll med innvandringen og at han er enig med dem som mener flyktningene i all hovedsak skal hjelpes der de er.

“Det skal være lov å diskutere alle sider ved innvandringen, men det skal være basert på fakta. Selv føler jeg meg som norsk og mener vi skal bevare de gode tingene vi har her i landet. For meg som kjenner områdene de flykter fra, vet jeg at det er mange flyktninger som er igjen og som ikke har råd å dra til Europa. Det har kommet 1,8 millioner over til det kurdiske Nord-Irak. Det er de som trenger mest hjelp. Når man ser at mange passerer to – tre grenser må man spørre seg om det er sikkerhet eller et bedre liv de søker,” uttalte han til avisen.

120 comments to Makvan Kasheikal ny leder for Demokratene, Kleppe vil på Stortinget

 • Anonym

  Politikeres liv har offentlig interesse. De får derfor livene sine saumfart av pressen. Det er riktig og det er viktig at tillitsvalgte sjekkes grundig, og at forhold som som gjør dem uegnet som politikere trekkes frem i det offentlige rom.

  Morgenbladet undersøkte Kim Steinar Kjørmer Strømbergs gjøren og laden. Det avdekket mye rart ved fyren. Er det noen som kjenner til hva han virkelig har drevet med? Hvilken utdanningsbakgrunn han har?

  Hvorfor var det ingen i Demokratene som reagerte på de fullstendig vanvittige historiene han serverte?

  • Anonym

   Kim Steinar Kjærner-Strømberg heter han. Jeg kopierte navnet fra artikkelen som altså er feilskrevet.

   Er forresten «deligaten», Williamsen et al fortsatt medlemmer av partiet?

   12:22

   • Anonym

    Er det denne mannen som stadig bytter navn du snakker om?

    • Anonym

     «Er det denne mannen som stadig bytter navn du snakker om?»

     «Deligaten» er iflg bloggeier Ellen Simonsen.

     Williamsen et al er en og samme person.

     • Trond

      Makvan Kasheikal(ny leder) fra Iran er sikkert kamuflert muslim og vet hvordan han skal innfiltrere Demokratane i den retningen som støtter islam på beste måten.

      Då veit vi med sikkerhet at Demokratana støtter det multikulturelle globalist og Jesuitt eller frimurer styret ønsker å omfavne alt og alle i tolleransens navn, men som ønsker å tauslegge det gode i verden.

      «Ondskapen snakker om tolleranse inntil den er dominant. Deretter prøver den å tauslegge det gode».
      -Erkebiskop Charles J. Chaput.-

      Esekiel 13:10;
      «For de har villedet mitt folk og sagt: Fred! Men det er ingen fred»

      Det er altså ingen fred mot GUD(Jesus).

      Då kan vi konstatere enda et parti inn i mengden av globalist partier inntil dyrets og hedningenes fylde.(Romerne 11:25)

      FRP=Demokratane=AP=Høyre=KRF=SP=SV=V=MDG

      • Christen Krogvig

       Jeg begynner å bli lei av alle disse tastaturheltene som ikke gjør en dritt ut over det å poste uhøfligheter om de som faktisk GJØR noe. Vanligvis er det Jan Simonsen de skal hakke på, men nå er det mulig Makvan tar over stafettpinnen.

       Men NEI han er IKKE muslim. Men i motsetning til deg så gjør han noe. Mao. hold kjeft!

       • Tusenkunstner

        Enig Christen. Den nye lederen som er en nær alliert av Kleppe fortjener en tommelen opp for å være så positiv og arbeidsvillig.

      • Nebez

       Selføgelig er Kasheikal muslim. Kasheikal er en gammel islamsk sheik slekt fra Iran, Den store Saladin var også kurd.
       De har vært gode muslim siden Profeten (PBUH) dager.

       Vi ønsker ham all lykke til i den store gjerning å forandre Demokratene fra anti-islamsk til ett parti bygget på verdie til Allah.

      • Nebez

       Kasheikal er aktiv i kampen mot Iran og for fritt Kurdistan. Kasheikal støtte med sitt hjerte PDKI, sosialistisk politisk parti med frigjøringshær siden 1945.

       PDKI har også solen som sitt symbol og den hellige bok.

       Her dere kan lese om PDKI. Kanskje vi kan få ett godt samarbeide med Demokratene?

       Her dere kan lese om vår store leder Mustafa Hijri.

  • Iren

   Endelig er Vidar Kleppe tilbake i ledelsen av partiet. Nå kan jeg for fremtiden sove trygt, slutte å deppe ved og stemme på Demokratene og Vidar Kleppe.

  • Er Fletch(Chevy Chase) den samme som Kim Steinar Kjærner Strømberg?

 • Erik Gifford

  Skal det ikke presenteres en liste av det valgte styret? Hvilke styreverv har de fått osv.
  Det hadde også vært fint om det ble opplyst hvilket fylke de kom fra.
  Jeg tror Christen Krogvig, Max Hermansen og Kristian Kahrs ble foreslått til dette kuppstyret.
  Ble noen av de valgt inn i dette styret?

  • Anonym

   «Den dama har store ambisjoner på vegne av seg selv, og går ikke av veien for å kvitte seg med opponenter.»

   Er ikke det en kort oppsummering av hva politikk dreier seg om for alle som deltar?

   En studiekamerat av meg satt i styret i Unge Høyre for mange år siden. Det ga ikke mersmak, og han var ferdig med politikk etter den erfaringen.

  • Christen Krogvig

   Til Erik Gifford.
   Jeg husker du berømmet meg for å ha meldt meg ut av Demokratene da det etter din mening var det beste jeg kunne gjøre for partiet.

   Nå er du selv ute av partiet etter det jeg erfarer. Det er riktig nok ikke du selv som har æren for dette. Men de som sørget for at du forsvant har gjort en uvurdeling innsats for partiet!

 • Demokrat

  jeg håper at Max Hermansen blir ny fylkesleder i Oslo, i ett godt samarbeid med Krogvig og Pedersen. Vi kan klare det samme som MDG klarte ved stortingsvalget i 2017,å komme på stortinget. Håper også at Kleppe stiller på lista fra Oslo.

  • @Demokrat
   Hvis det skal velges nytt styre i Oslo, skal dette foregå som et ekstraordinært årsmøte i Fylkeslaget. Og innkalling til dette skal utferdiges av det sittende styret i henhold til vedtektene. Jeg vet at Eilert Sannes er svært sugen på å bli fylkesleder. Kanskje, jeg sier bare kanskje også Max Hermansen som nylig ikke kom med i det nye sentralstyret. Uansett hvem det blir, er Oslolaget ferdig sett i lys over siste tids hendelser. Allikevel er vel ikke siste ord sagt fra de urettmessig ekskluderte styremedlemmene i Oslo.

   • Erik Gifford

    Eilert Sannes er medlem av Akershus, ikke Oslo.
    Jeg vil ikke bli forundrete dersom Sentralstyret på neste møte bestemmer seg for å ekskludere de som er med i kuppstyret.
    Litt vanskelig å ekskludere Elisabeth Rue siden hun ikke er medlem.

 • Spørsmål til Frk Ellen Deligat

  Du skrev forleden dag på denne bloggen at statsviter,Fredrik Williamsen, er en globalist. Dette vil jeg gjerne vite litt mer om. Har du en link eller noe som kan bekrefte din påstand? Er feks Kim Steinar enig med deg i denne oppfattelsen?

 • Anonym

  Til Erik Gifford

  Jeg er et helt nytt medlem i Demokratene. Har riktignok vært medlem mer enn et år, og det er vel ingen i Osloligaen som har vært medlem så lenge? Det er ikke poenget mitt. Det jeg ikke forstår er hva dere vil, annet enn å ødelegge Demokratene. Mener dere at du, Ellen, samt Kim Steinar og Frue alene skal styre hele Demokratene? Kaste Vidar Kleppe ut av sitt parti?

  Jeg kan ikke se at du har noen rasjonelle argumenter for hvorfor 4 medlemmer skal styre et helt parti, samt ekskludere Vidar Kleppe. Kan du prøve på en saklig møte å fortelle meg hvem som har gitt dere dette mandatet?

  • Erik Gifford

   Det er kanskje ukjent for anonyme som deg at partier styres stort sett etter vedtekter. Alt forgår ikke ulovlig slik det skjedde i går i Kristiansand skjønner du.
   Vi i Oslo hadde årsmøte i februar som var innkalt og gjennomført i henhold til de vedtektene som ble vedtatt på partiets Landsmøte i 2015. Eksistensen av disse vedtektene er bekreftet av Jan Simonsen, han var til stede da de ble vedtatt.
   Du er tydeligvis ikke tilhenger av demokrati og derfor er slikt kanskje vanskelig å skjønne for deg.

   • Anonym

    Spørsmål til Erik G.

    Dette begynner å bli meget avansert. Har dere rådført dere med statsviter Phd,Fredrik Williamsen? Dette kan han helt sikkert meget lett avklare, til tross for at Frk Ellen Deligat hevder at han er en globalist. Forresten Erik, du omtaler ,Fredrik Williamsen, som din venn. Deler du Ellen Deligat sitt syn at Fredrik Williamsen er en globalist?

    • Erik Gifford

     Nei, jeg skriver kun på vegne av meg selv.
     Jeg er ikke ansvarlig for det andre skriver.
     Bare for moro skyld, – er du for eksempel ansvarlig for noe andre skriver her på denne bloggen?

     • Fakta

      Erik Gifford.

      Hvorfor kan du ikke svare på de enkleste ting eller du kun her inne for å krangle?

      Er du av samme oppfatning som Frk Ellen Deligat at Fredrik Williamsen er en globalist?

      Du er vel den eneste her inne som har omtalt Fredrik Williamsen som din venn, og du kan vel forsvare han mot disse slemme globalist ryktene som Frk Ellen Deligat har satt ut?

      Oppfatter du Fredrik Williamsen som en globalist?

      • Christen Krogvig

       Gifford sa fra talerstolen på landsmøtet at han kjente Fredrik Wilhelmsen-

       Da har vi følgende alternativer.
       1. FW eksisterer, og Gifford snakket sant.
       2. FW eksisterer ikke, og Gofford er en løgner.

       Hva skal vi tro?

       • Erik Gifford

        Alternativ 1 er riktig.

        • Haha, hvis alternativ 1 stemmer, venter vi spent på å høre mer fra Fredrik Williamsen, men etter at jeg sendte følgende epost til Kim Steinar Kjærner Strømberg, har han totalt forsvunnet fra det offentlige ordskiftet.

         Det er trist at en mann som Erik Gifford, som har hatt høy kred som kommentator på Document omgir seg meg løgner og lystløgnere og gjør seg selv til en løgner. I min artikkel Fusk og intriger i Demokratene, kan Gifford se de tekniske bevisene for at Fredrik Williamsen er Kim Steinar og/eller Liv Beathe.

         Du og dine har tapt, Erik. Jeg forstår ikke hva dere maser etter. Demokratene kommer til å ha null sjanse med en lystløgner som Kim Steinar som leder, og at du stiller deg bak disse løgnene er bare trist.

         • Erik Gifford

          Jeg har for en tid tilbake møtt og snakket med personen som velger å være anonym under navnet Fredrik Williamsen.
          Siden vedkommende ønsker å være anonym respekterer jeg det. Jan Simonsen reklamerer faktisk med at det er tillatt og akseptabelt å opptre anonymt på hans blogg. Dette har noe med personvernet å gjøre, derfor er slike ting viktig for noe som jeg tror heter Datatilsynet. Jeg vil derfor ikke bidra med opplysninger som truer anonymiteten og dermed personvernet.
          Det merkelige er at mange som selv opptrer anonymt ikke skjønner og respekterer dette. Kanskje litt voksenopplæring fra Jan Simonsen kunne virke litt opplysende for hans lille menighet.

          • Name

           Til Erik Gifford.

           Hvordan forklarer du at Kim Steiner og Fredrik Williamsen har samme ip-adresse og derved samme adresse? Er de samboere?

          • Erik Gifford

           Svar til nicket «name».
           Jeg har ingen kunnskaper om IP adresser og kan derfor ikke kommentere noe i denne forbindelse. Men jeg har skjønt det slik at Jan Simonsen kan identifisere de som skriver på hans blogg ved hjelp av denne opplysningen. For meg har det ingen betydning da jeg aldri skriver anonymt.
           Jeg antar da at «name» kan stå i fare for å få sin identitet avslørt av Jan Simonsen slik han går inn for å avsløre identiteten til andre. Det får være Simonsen sin sak og avgjørelse, selvfølgelig innenfor rammen av personvernet. Jeg vil ikke bidra til dette, og jeg tror debatten rundt dette nå må fortsette uten min deltagelse.
           IP adresser og pc teknologi kan jeg lite om. Når jeg får problemer med denne teknologien ber jeg barnebarn om å fikse det for meg.

          • Erik Gifford

           Jan Simonsen
           Her er det påstander fra Kristian Kahrs samt en anonym person under nicket «name» om at du distribuerer sensitive person opplysninger til offentligheten. Kan du bekrefte at du gjør dette i henhold til retningslinjer som Datatilsyn eller andre offentlige myndigheter foreskriver om respekt for personvernet. Jeg må innrømme at jeg kan veldig lite om dette også og siden dette er spørsmål som opptar mange av dine lesere, vil jeg personlig være veldig takknemlig for saklig informasjon.

 • Anonym

  Trist å se at enkelte personer her i landet har ingenting å gjøre og sliter av ensomhet. for å nevne eksempel Erik gifford og Roaldkvam.
  Anbefaler at Kim og fruen skal forsvare seg selv, Gifford er trøtt , hvor er Kim, Per, Atle og Beathe ?

  • @Anonym
   Jeg forsikrer deg at det ikke er på grunn av ensomhet eller lite å gjøre at jeg engasjerer meg i dette. Jeg eier og drifter 5 nettsider, og har nok å gjøre med disse. Allikevel er jeg så irritert over det som foregår av triksing og miksing med vedtekter i partiet der jeg var medlem i 11 år at jeg ikke kan sitte og se på all råttenskapen som nå åpenbares i partiet uten å engasjere meg i debatten. Hvis du irriterer deg over dette, får du heller skygge unna debatten.

   • Christen Krogvig

    Jeg kan ikke huske at du engasjerte deg mot alt det råtne spillet som var i Demokratene den gang jeg var medlem. Er dette et engasjement som vokste frem etter at jeg meldte meg ut i 2008?

    • @Christen Krogvig
     Siden du skriver om det råtne spillet som var i Demokratene den gang du var medlem, synes jeg du skal informere om dette råtne spillet. Som kjent var jo Vidar Kleppe partileder mens du var medlem. Du kan ikke bare slenge ut om råttent spill uten å fortelle hva dette dreier seg om siden du nevner mitt manglende engasjement. Jeg vet faktisk ikke hva du mener med dette. Forklar nærmere!

     • Christen Krogvig

      Det var ikke Vidar Kleppe som sto bak. Men enkelte andre aktører. Ikke minst en viss organisatorisk nestleder som brukte all tid og krefter på å ringe rundt og bakvaske partikolleger.

      Etter hvert ble denne nestlederen skjøvet ut, og stafettpinnen ble overlatt til en viss generalsekretær som også visste å stikke labbene i honningkrukka. (Hvilket du i og for seg påtalte etter at jeg hadde meldt meg ut.)

      • @Christen Krogvig
       Når du uttrykker deg mer presist her, tror jeg at jeg vet hvem du mener. Jeg husker at du og Vidar Kristiansen på et landsstyremøte la fram regnskapet der et av punktene var privat uttak av medlemsavgifter. Denne organisatoriske nestlederen hadde ansvaret for å sende ut giro for medlemsavgift for Demokratene. Det som kom fram var at han opprettet og sendte ut disse giroene der han opererte med en konto som sto i eget navn. Jeg husker ikke beløpet han tok ut privat fra denne kontoen, men mener det var i størrelse 20 000 +-. Når dette kom fram ble han «suspendert». Han betalte tilbake beløpet, og ble igjen satt inn som organisatorisk nestleder med Vidar Kleppe og Olaf Th. Messel senior sin velsignelse. Dog ikke lenger som ansvarlig for innkreving av medlemsavgift. Senere forsvant han ut av partiet, men dukket opp igjen i fjor som fylkesleder i Nord-Trøndelag. Er det denne episoden du sikter til?

       • Christen Krogvig

        Nei. Tenkte på den første org.nest en.

        • @Christen Krogvig
         Hvis du mener Odd Victor Jørgensen, så er han den eneste org.nest i partiet som gjorde jobben sin. Alle senere som har hatt dette vervet har ikke gjort noe som helst. Partiet sitter nå igjen med 11 fylkeslag som for de fleste ikke er fungerende i det hele tatt. Det siste Stortingsvalget i 2013 var det Vest-Agder som reddet Demokratene i Norge med et nødskrik fra å bli slettet i partiregisteret på samme måte som forgjengeren Demokratene ble slettet etter Stortingsvalget i 2009. Vidar Kleppe vil på Stortinget i 2017. Det ville han jo også i 2013, 2009 og 2005. Så her er det ingen endringer. Det viktigste for Demokratene i Norge ved Stortingsvalget i 2017 er ikke om partiet kommer på Stortinget, men om partiet klarer å få minst 500 stemmer i et av fylkene de stiller liste i. Det må jo oppnås for å overleve. For på Stortinget er det minimal sjanse for å komme.

         • Anonym

          @ Roaldkvam. Vi ser at tilsvarende partier gjør det veldig godt i andre land. Det er veldig mange som er enige med Demokratene i Norge også i Norge.
          Men Demokratene har så langt ikke hatt tilstrekkelig dyktige ledere. Så får vi håpe at Makvan har det de andre har manglet.

          • @Anonym
           Du skriver: Men Demokratene har så langt ikke hatt tilstrekkelig dyktige ledere.
           Mener du at Vidar Kleppe som var leder i 10 år ikke var dyktig nok?

 • Anonym

  Anonym
  19. juni 2016 at 22:27 · Svar

  Kim Steinar er kjent for å aldri svare media, medlemmer eller å besvare kommentarer. Kim Steinar skriver kun under «lurenick» men han er høyst delaktig i denne debatten. Det er meget lett å avsløre Kim Steinar fordi han har en spesiell måte å skrive på, samt at han har samme skrivefeil uansett om han skriver under nick som Bongo eller statsviter Fredrik. Når det er sagt så liker jeg statsviteren best. Han skriver veldig jovialt, som feks: Det er noe alle forstår.

 • Ettersom landsstyret i Kristiansand ble innkalt etter vedtektene fra stiftelsen i 2010 etter at Vidar Kleppe sa at det ikke siden 2010 var sendt inn nye vedtekter til Brønnøysund, må vi si at suspensjonene og forslagene om eksklusjon av partileder, hans kone og Ellen Simonsen ikke er gyldige. Etter § 17 i disse vedtektene, og som omhandler eksklusjoner, er det lokallaget som medlemmene tilhører som skal behandle eventuelle eksklusjoner som må settes fram av minst 2 medlemmer i lokallagets styre. Et vedtak om eksklusjon i lokallaget krever 2/3 flertall. Hvis medlemmene som blir foreslått, ikke er medlem av et lokallag, kan sak om eksklusjoner behandles i fylkeslaget. Et vedtak i fylkesstyret krever også der 2/3 flertall. På bakgrunn av nettopp § 17 i disse vedtektene, er det ikke fremmet noe eksklusjonsforslag for disse tre i fylkesstyret i Oslo. Landsstyret kan ikke sette seg inn i stedet for fylkeslaget, og på eget initiativ sette fram forslag om eksklusjoner. Det har de ikke dekning for i disse vedtektene fra 2010. Så vedtaket i landsstyret og på det ekstraordinære landsmøtet som omhandlet eksklusjoner er i strid med vedtektene som Vidar Kleppe mener er de eneste gyldige vedtekter for Demokratene i Norge, og som også står oppført som vedtekter på partiets nettside der vedtekter fra 2015 er fjernet. Når det gjelder eksklusjonen av Erik Gifford som ble vedtatt på det ekstraordinære landsmøtet, så er også denne ugyldig ettersom denne saken ikke sto oppført på sakskartet for det ekstraordinære landsmøtet der kun saker som er oppført på kartet kan behandles. I og med dette skal Kim Steinar Kjærner-Strømberg, Liv Beathe Hauger Kjærner-Strømberg og Ellen Simonsen øyeblikkelig settes inn igjen i sine posisjoner i Oslo fylkeslag der de nå er fjernet. Les § 17 i vedtektene nedenfor:

  §17 Eksklusjoner Eksklusjon er en meget alvorlig sak, og benyttes kun der hvor et medlem utfører en handling i ord eller gjerning som er til stor skade for partiet, eller offentlig motarbeider partiet, eller uten fullmakt innleder samarbeid med andre partier slik at Demokratene i Norge blir påført skade, eller bevisst driver ryktespredning og bakvaskelser av partikollegaer, eller åpenbart ikke støtter partiets grunnsyn eller Norges lover, eller med overlegg setter seg ut over partiets vedtekter, kan ekskluderes fra Demokratene i Norge. Et slikt eksklusjonsforslag skal fremmes for lokallagsstyret, og må fremmes skriftlig av minst to medlemmer av lokallagstyret eller fylkesstyret, men den skal alltid først behandles av lokallaget. Vedkommende skal skriftlig forelegges anklagen, og skal få god tid til å forklare seg før saken behandles. Er ikke vedkommende medlem av noe lokallag, kan saken behandles direkte i fylkesstyret. Et eksklusjonsforslag må vedtas med minst 2/3 flertall i styret. Etter vedtak i lokallagsstyret, kan vedkommende innen tre uker, anke saken til fylkesstyret – hvor vedkommende også skal få anledning til å forklare seg. En eventuell forandring av lokallagets vedtak i fylkesstyret, må gjøres med minst 2/3 flertall. Består fylkesstyret av færre enn 5 medlemmer, eller vedtaket ikke er enstemmig, kan saken ankes til sentralstyret av den eksklusjonsforeslåtte – også her er ankefristen tre uker. Under behandling av eksklusjonsforslaget, er vedkommende å betrakte som suspendert og fratatt møterett i partisammenheng

 • Fakta

  Virker som Erik G ikke ønsker å svare på rene fakta spørsmål. Litt merkelig, eller?

 • Anonym

  Er ikke godt kjent med det interne i Demokratene, fikk høre via en tidligere venn av Kim Steinar kjærner Strømberg og nåværende kollega av meg, at vedkommende hadde bløffet Har fått en del info om deres tidligere leder.

  • Anonym

   Kjenner du til bakgrunnen til Kim Steinar Kjærner-Strømberg? Når noen juger om fortiden sin, er det som regel alltid et motiv å finne. Har han noe å skjule?

 • Knut

  Tror Demokratene har en lysende framtid foran seg, ikke som et skikkelig seriøst parti men som morsomme dilledanter …

  Kleppe ønsker seg inn på Stortinget …? Har vi ikke klovner nok i Det Norske Sirkus?

  Og da vil jeg i full fart nevne Grande og Hareide og et par andre som jeg helst ikke vil si navnet på … ,

  Bare sånn at det er sagt …

  For noen patetiske virkelighetsfjerne mennesker vi er nødt å slite med …

  Jeg bare lurer på hvordan dette skal ende?

  Som alltid har jeg trodd på det beste, men nå har det blitt slik at jeg frykter det verste …

  Og jeg har enda ikke sagt noe om islam … tabuordet …

 • Morten Hansen

  Er d noen som vet hva slags selvstendig næringsdrivende den nye lederen i demokratene er?

 • Tusenkunstner

  Det positive er at ledelsen som ble valgt på falsk grunnlag nå er fjernet, og at ny ledelse er kommet inn med Vidar Kleppe som nestleder. Takk til Vidar som tok grep å rydda opp. Nå er det ro og det kan fokuseres på EØS, Schengen, innvandring og norsk samfunnsøkonomi. Det har blitt aktuelt å støtte Demokratene igjen. Det onde ble fjernet, og erstattet med det gode. Vår Herre har kanskje hatt en finger med i spillet. Hvem vet.

 • Jan-Henrik Teigen

  Jeg jobbet virkelig hardt for å få DEM på banen i Rogaland under sist valg og etter valget. Dette partiet har program og en visjon som jeg virkelig ble gla og engasjert i. Etter landsmøtet i April så raknet hele partiet. Jeg trodde faktisk ikke jeg skulle oppleve et slikt kaos av bedrag og løgner og kameraderi. Jeg er nå utmeldt , men vil gjerne takke Kristian Kahrs, Vidar Kleppe og Makvan som tok grep og dannet en ny og forhåpentligvis en bærekraftig partiorganisasjon. Lykke til på veien videre. Hilsen tidligere leder av Demokratene i Sandnes Jan-Henrik Teigen

  • Christen Krogvig

   Vidar er en bra kar, men han klarte aldri å sparke ut folk som bare skapte intriger. Vi får krysse fingrene for at den nye lederen treffer de rette valgene. Dette er ikke en enkel oppgave!

 • Amund Garfors

  Jeg finner det MEGET MERKELIG at en utlending (kurder og muslim) er valgt til leder av Demokratene.
  Undrer meg på hvile grupper i folket partiet nå skal fri til?
  Personlig kjenner jeg ikke denne Makvan Kasheikal,han er sikkert en grei kar, men hvor står han når det gjelder å arbeide mot den islamske innvandringen til Norge?
  Det var jo dette som skulle være bærebjelken i partiet etter at FrP har sviktet så totalt, der de kun har to medlemmer i partiet (Sylvi Listhaug og Christian Tybring-Gjedde) som fortsatt jobber mot den islamske pesten som vil ødelegge Norge. Men der jeg helst tror disse kun blir brukt som stemmesankere.

  Kan du Jan fortelle oss om Demokratene fortsatt er et parti som vil stå opp mot den muslimske masseinnvandringen til Norge? En livsfarlig innvandring som vil legge dette landet i grav iløpet av de neste 20 år, dersom intet gjøres for å stoppe dette!

  Og hvorfor holder de bare på å sloss nå på 15de året i dette partiet, mens de ALDRI har klart å samele seg opp noe som helst når det kommer til politikk? Ikke minst om å berge denne nasjonen fra undergang?

  • Christen Krogvig

   Hei, Amund.

   Makvan er kurdisk nasjonalist. Kurderne er glade for at vi støtter deres kamp for eget land. Og jeg er glad for alle kurdere som støtter nordmenns kamp for eget land.

   Når det gjelder den islamske ekstremismen så var det jo lenge slik at IS gikk fra seier til seier. Da kurderne organiserte et forsvar av Kobane der de sloss svært heltemodig ble jeg en beundrer av folket. Mens USAs talskvinne på CNN den gang sa at det ikke var noe stort problem om Kobane falt og Tyrkia ikke leet en finger for å hjelpe kurderne, samlet de seg til kamp.

   Etter hvert viste det seg at kurderne var den eneste sekulære gruppen som kunne og ville organisere et forsvar mot IS og nå støtter både Russland og USA kurderne.

   Jeg tror nok du kan være sikker på at hatet mot islamistene i IS er langt sterkere hos dem enn hos oss.

   Demokratene har ikke kommer ut av startgropa, og jeg håper Makvan er mannen som klarer å få dette til. I andre land i Europa vokser nå nasjonalistene, og vi får håpe at Demokratene kan bli et norsk svar på SD, AfD, UKIP osv..

   • Amund Garfors

    Tusen takk for informasjon fra deg Christen om denne nye formannen i Demokratene. Selvfølgelig støtter jeg kurderne og alle som sloss for å beholde sin nasjon. Dessverre ser det ut som nordmenn har glemt dette, der vi har lagt oss flat for Brussel, EØS og Schengen, og der Norge vil bestå av mest utlendinger om 20-30 år. Noe som vil føre til at denne nasjonen vil gå i oppløsning.
    Bra om den nye lederen kan få dette budskapet ut til nordmenn, da han har erfaring fra sitt område der de sloss for å få sitt land tilabake som er delt mellom Iran, Irak og Syria. Ser ikke ut som nordmenn er bevisst på dette med hva en nasjon er, da de gjør alt der kan for at vi skal miste dette lille landet vårt til denne mafian i Brussel.

  • Knut Enebakk

   Jeg synes også at det er merkelig at en kurder fra Iran har lederverv i et parti som Demokratene i Norge
   som definerer seg som et nasjonalkonservativt parti.

   Partiet har dessuten det kristne verdisynet som fundament slik som har vært vårt folks arv gjennom generasjoner tilbake.

   De har også inntil nylig hatt en profilert mann i partiet som har uttalt at han ønsker å menge seg med muslimer.

   Slike personer som dette i lederposisjon er det ikke det godtfolk forbinder med et parti som Demokratene, men viser holdninger som passer ypperlig inn i SV.

   • Knut: Beklager, Knut. Jeg har til nå vurdert deg som å være en svært fornuftig person, basert hva du har skrevet. Men her er du helt på jordet. Hvorfor kan ikke en person med kurdisk opprinnelse som kom til Norge som liten gutt være en god norsk nasjonalist? Når han bor og er integrert i det norske samfunnet? Jeg er en tydelig og begeistret sionist, men jeg er ikke jøde og bor ikke i Israel?
    Og hvordan kan du vite noe som helst om hans religiøse tilhørighet. Du vet da ikke om han er kristen, muslim eller ingen av delene, og hvor sterkt troende han er? Religion er jo for mange en personlig sak, og du kjenner åpenbart ikke Makvan.
    Og du kritiserer meg for å «menge meg med muslimer». Å ikke kunne omgås personer av en annen tro eller annet politisk ståsted er ekstremt intolerant og lite konstruktivt. Vi lever i en verden der ikke alle er enige. Å bare omgås personer som vi i utgangspunktet er enig gir oss ikke mange muligheter til konstruktive samtaler og til å overbevise andre om at vi har rett.

    • Knut Enebakk

     Nei snille deg Jan. Jeg tror vi akkurat her prater forbi hverandre.

     Nå kan jo folk fra ethvert land være godt integrert her i vårt kjære Norge, noe som Makvan Kasheikal er et eksempel på.

     Han har jo studert statsvitenskap her og driver sin drosjenæring med flere ansatte. Men han har ikke navn som er norsk og da reagerer en del av oss om dette med hans verdigrunnlag.

     Vil han kunne arbeide lojalt i forhold til Demokratenes kristne verdigrunnlag som det å ville gjeninnføre kristendomsfaget i skolen.

     Jeg har ikke ment å betegne ham som hverken muslim, kristen eller ikke troende for å gjøre det klart. Så her har du vel Jan kommet i skade for å trekke min uttalelse vel langt.

     Så har du misforstått meg når det gjelder uttalelsen «De har også inntil nylig hatt en profilert mann i partiet som har uttalt at han ønsker å menge seg med muslimer». Det er selvfølgelig ikke deg Jan som jeg viser til.

     Som du vet så var Kristian Kahrs inntil nylig informasjonsleder i Demokratene i Norge, en dermed profilert person i partiet. På hjemmesiden til partiet var det tidligere kommentarfelt. Og han uttalte i den sammenheng at han menget seg mest mulig med muslimer. Det er denne personen jeg mente og selvfølgelig ikke deg Jan.

     Det er spesielt at når Kristian Kahrs bekjenner seg som en kristen så synes jeg at det er uvanlig å ytre seg om å ferdes blant muslimene. Jeg er selv en evangelisk kristen mann og jeg og mine trosfeller vi omgåes selvfølgelig hverandre.

     Nå er det så at vi omgåes dem vi har det hyggelig med. Men jeg synes ikke at det er noe å galt i at kristenfolket holder seg med hverandre. Dette med felles verdigrunnlag betyr mye for mange mennesker. Så er det også med muslimer, de holder seg med hverandre og det er vel naturlig.

     Vi lever i dag i et flerkulturelt Norge som bare utvikler seg i stadig større omfang. Så derfor treffer vi jo på forskjellige mennesker. Det er realiteten.

     Jeg snakker like godt med folk i fra SV til folk i FrP. Jeg har også truffet muslimer som jeg har hatt en god dialog med om daglige sysler. Så lite intolerant er jeg innrettet.

     Jeg har aldri hatt noen spesielle motforestillinger når det gjelder deg som politiker eller på det religiøse plan.

     Så er det beklagelig at jeg i kommentarfeltet har uttalt meg slik at det ble misforstått. Og du Jan opplevde det støtende. Det var på ingen måte hensikten.

     • Hei Knut: Takk for et veldig saklig og ordentlig svar. Jeg trodde nok du mente meg ja, siden jeg trives godt i selskap med muslimer, og for øyeblikket bor hos en muslimsk familie i Israel. Jeg tipper Kristian Kahr ikke har tilnærmet så mange muslimske venner som meg (hehe). Men prinsippet blir jo det samme. Det er da ikke kritikkverdig å omgås andre mennesker selv om disse ikke tror på den samme guden som vi kristne gjør. Dialog og diskusjon må jo alltid være fordelaktig. Så jeg synes nok kritikken av Kristian bommer litt.

 • Jan-Henrik Teigen

  Hvorfor spør du Jan om det ? Spør Partileder i DEM. Før du slenger ut slike kommentarer.

  • Morten Hansen

   Teigen; kan du ikke tillate Garfors å stille noen spørsmål? Han som tidligere sjøkaptein har vært ute en vinternatt, og sett mye av det negative hos muslimene og hvordan taqqia fungerer. Hvorfor er det så farlig om han spør om en kurders bakgrunn? Skulle den nye lederen ha noe å tape på det?

 • Anonym

  Jeg synes Garfors kan stille de spørsmålene til Makvan. Da får han helt sikkert svar på sine undringer. Synes det er helt legitimt at man stiller spørsmål rundt dette , men ikke til Jan.

  T

 • Makvan kasheikal

  Hei alle sammen
  Alle som lurer på hvem jeg er? hva jeg mener om innvandring og islam kan selvsakt få svar på det.
  For å si det sånn så finner jeg meg 10. Ganger mer på høyre siden enn Silvi Listhaug og Tybring fra FrP.
  Ingen har lidet så mye som meg under en islamsk regime.
  Kort CV av meg: utdannet som statsviter(universitet i Agder) fordypning i offentlig styring og organisasjon.
  Eier og medeier i 3 forskjellige selskaper : Makvan kasheikal taxi, omsetter over 10 mill. Eier av tolk247 omsetter 1 mill i året . Medieier i administrasjon og invest omsetter for 4 mill.
  Leder av kontroll utvalget i Kristiansand kommune. Første vara i Kristiansand bystyret for Demokratene i Norge.
  Selvsakt så har jeg ingenting å skjule kontra Kim Steinar , spiller med åpne kort, min største drøm og oppgave er å bygge opp Demokratene til et seriøs og mulig alternativ i landets politikk

 • Amund Garfors

  Kjære Makvan Kashekal!

  Mange takk for at du legger ut din CV her, og ellers opplyser oss om din bakgrunn og hva du står for.

  Men jeg vil gjerne vite om du er en troende og praktiserende muslim, sunni eller shiamuslim? Hyggelig om vi kunne fått en slik opplysning også fra deg? Da en rekke medlemmer i partiet helt sikkert har stor interesse av det.

  • Christen Krogvig

   Jeg tillater meg å svare. Makvan er ikke muslim i det hele tatt. Kurderne samarbeider på tvers av religionene om å sloss for Kurdistan og mot IS an andre drittsekker. I Kurdistan kan man derfor også være jøde, kristen eller dyrke andre religioner. For øvrig er det mitt inntrykk at mange kurderne i økende grad et skeptiske til Koranen ettersom IS finner finner så mange skriftsteder til å legitimere sin ondskap i nett opp den boken.

   • Christen: Det har du rett i. Kurderne har dessuten en tradisjon for å ha en helt annen og mer positiv holdning til jøder og Israel enn andre grupper og folkeslag i Midt Østen.
    Det er ganske latterlig hvordan enkelte som skriver her tror de vet mer om en persons religiøse tro og tilknytning enn det han vet selv.

    • @Jan Simonsen
     Det er jo en kjent sak at kurdere for det meste er muslimer.

     • Kjære deg Olaf. Det betyr jo ikke at alle kurdere er muslimer. Derfor er det rent tøv at noen skriver og påstår at Makvan er muslim uten at de vet det. I tillegg er det jo mange måter å være muslim på. Noen som av tradisjonelle grunner regnes for å være muslimer er jo like verdslige og sekulære som mange sekulære kristne. En venn av meg som drikker øl oftere enn han ber til Allah, kaller seg på Facebook for «muslim light», og senest i går pratet jeg med en muslim som mente at Donald Trump er den eneste fornuftig politikeren i vesten.
      Det å påstå noe som helst om en annen persons religiøse tro, kun basert på gjetninger, holder ikke mål i det hele tatt.

     • Anonym

      Simonsen, å påstå noe eller spørre om noe er to forskjellige ting.Her var det et spørsmål!

      • Anonym: Noen formulerte det som spørsmål. Men noe skrev det også som om det skulle være et faktum. det er selvsagt lovlig å spørre, men de som slo det fast burde lære seg til å tenke to ganger før de slenger ut påstander om private forhold hos personer de ikke kjenner.
       Jeg mener nå forøvrig også at spørsmålet ikke er relevant. Det som teller for en politiker er selvsagt hva han mener om politiske spørsmål, ikke religiøse, og hvilken personlighet han har: Er han hjelpsom og positiv, eller sur og negativ? Er han kunnskapsrik eller mangler han kunnskap? Har han evne til å uttrykke seg skriftlig og muntlig, eller hr han det ikke? Støtter han sitt partis program, eller er det sider ved programmet han ikke støtter? Det finnes mange dyktige politikere i Norge som tror på en annen religion enn flertallet.

       • Anonym

        Der er vi uenige Simonsen. Hvilke verdier en person har betyr alt.

        • Anonym: Det er jeg ikke uenig med deg i. Hvilke verdier som legges til grunn for politikken er selvsagt viktig, og bestemmes av partiet. Støtter du et partis verdigrunnlag og politikk bør du selvsagt være velkommen, enten du kaller deg muslim eller kristen.

         • gay pride

          du nevner din kristne overbevisning

          kan en homosexuell fronte sine hjertesaker i det parti du måtte identifisere deg med?

          kunne du gå i gay pride paraden i oslo?

          • gay/Erzo: Selvsagt kan homofile være medlemmer av samme politiske parti som meg. Skulle bare mangle. Merkelig spørsmål. Men han/hun må jo stille seg bak partiets program. Også derom partiet, slik jeg gjør, går imot homofile ekteskap eller adopsjonsrett for homofil

 • Anonym

  hvilke andre grupper og folkeslag tenker du på?

 • Makvan kasheikal

  Takker Jan Simonsen og Christen Krogvik for god og oppklarende kommentarer.
  Kan ikke være muslim når jeg har lidet under islamsk regime, tidligvis er ikke det et svar. Jeg er ikke muslim og derfor så er jeg verken Sunni eller Shia. Svarer gjerne på alle saklige spørsmål

 • Amund Garfors

  Mange takk for ditt svar Makvan Kasheikal!
  Det var kun det jeg ville vite. Nå har jeg fått svar på mitt spørsmål, og tusen takk!

 • ERZO

  Simonsen nekter motkommentar på sin kommentar

  vil dog gjerne vite hvorfor han konsekvent «Outer»
  mine kommentarer..
  samtidig som han inviterer til å være anonym

  dernest vil jeg gjerne vite:
  kan du Simonsen gå i gay tog sammen med Hareide??

  bare som et «signal» til eks «Ellinor»…
  og andre «følgere»

  • Erzo: Det kan jeg nok, men jeg vil ikke. Jeg forstår behovet for å vise solidaritet og respekt for homofile som likeverdige medmennesker, men å gå i et slikt tog kan også tolkes som støtte til politiske krav fra homoaktivister, som støtte til homofilt ekteskap eller homofiles rett til adopsjon, og det vil jeg ikke gå i noe tog for å støtte.

 • Anonym

  Ser jo nå også at den som anklager den forrige lederen for CV juks (søkte han på jobb?) har en CV fra fengsel selv! Kristian Kahrs ble dømt for ordenforstyrrelse i Kosovo, i sin kamp for massemordere som Milosevic og Radovan Karadžić.

  Partiet Lov og Orden, Demokratene bør heller kalle seg Partiet Fengselfuglene.

  Dette er jo en parodi på ett livlig idioti. Hvilke andre skjelletter vil komme hoppende ut av skapet til Demokratene?
  Solkongen som ble til Kontantkongen?

  • Anonym: Så vidt jeg vet ble han arrestert for ordensforstyrrelse, av myndighetene i Kosovo, fordi han viste støtte til Serbia. Kanskje fik han en liten bot for denne «alvorlige» forsyndelsen. Muligens han også har en fartsbot fra Norge? Hva vet jeg.
   Kan du bevise gjennom uttalelser fra Kristian Kahrs at han støttet Milosevic og Radovan Karadžić. Kahrs har jo skrevet mengder av gode artikler på ulike fora. Så dersom du ikke bløffer kan du kanskje linke til en av dem som beviser at han støtter disse massemorderne?
   Å støtte Serbia og å kritisere NATOs bombing av Serbia på 90-tallet er vel ikke akkurat det samme som å støtte disse to.
   Så enten bør du bevise dine påstander, eller be Kristian Kahrs om unnskyldning. Det er en alvorlig påstand å skrive at en person støtter en massemorder som Radovan Karadžić, som sammen med general Mladic var ansvarlig for det verste massedrapet i Europas etterkrigshistorie.Men de er jo et åpent kommentarfelt her, så du er fri til å linke inn beviset ditt.

 • Anonym

  Hva hjelper det å linke når du fjerner dette?
  Du kaller det Frie Ytringer, men minner heller om ufrie ytringer,

  • Anonym:Jeg har fjernet flere kommentarer i denne traden.Fordi noen tror at ytringsfrihet er det sammesom retten til a slenge dritt om navngitte personer, skjelle ut folk blant annet for a vaare kriminelle, komme med udokumneterte pastander om kriminalitet osv,osv. FY er ikke ment a vaare et apent forum anonyme netthetsere.

   • Anonym

    Tøv,

    Personen som er omtalt ligger allerede på nettet! Terje Svendsen er nevnt i samtlige vedtak på Partlovnemnda sin hjemmeside.

    Hva er ikke dokumentert? Du har vel sett protokollen fra April i år? Pkt 5.0 der han får utvidede fullmakter til å ordne regnskapene?

    Personer som står beskrevet er domfelte kriminelle. Det er ofentlige opplysninger. At du fjerner dette for at de skal se penere ut, endrer ikke på fakta.

    Demokratene har kriminelle i sin ledelse.

 • Anonym

  Ser forøvrig at Kristian Kahrs har en blogg som heter Sorryserbia.com

  Hvorfor skal vi beklage oss overfor massemordere? Hva blir det neste fra Demokratene? Sorryhitler.com?

 • Anonym: Latterlige spørsmål. Og hva Demokratene mener om det vet jeg ikke. Men så langt jeg husker ble det vedtatt et program på deres siste landsmøte med klar støtte til NATO.
  Fengselsfugler: Det er vel kun en person jeg kjenner til som har sonet en dom og som har fått verv i Demokratene, og han ble valgt etter at det var vell kjent at han tidligere hadde rotet med økonomien i et selskap og derfor dømt. Etter å ha sonet en dom er det faktisk slik at en person skal få en ny sjanse. Da har han gjort opp for sine fortid.
  Putin: Du får lese Demokratenes program.
  Personlig mener jeg, etter både å ha hilst på Putin og vært medlem av Europarådets menneskerettighetskomite, at han kan bli redningen for Vesten. Kommunismen har falt. Trusselen kommer nå fra radikale islamister. Det er de vi i dag er i krig med, og i denne krigen bør vi alliere oss med Russland og Putin. Og vi bør takke Putin for hans innsats i å nedkjempe IS i Syria.
  At Demokratene er anmeldt for økonomisk kriminalitet vet du sikkert skyldes at Partilovsnemnden ønsket at politiet skulle etterforske hvem som har begått underslag av partikassen. Det er med andre ord ingen mistanke mot partiet som sådant, men det er åpenbart blitt begått et underslag. Demokratene er offeret i den saken.

 • Anonym

  For å si det slik på tullprat fra Jan Simonsen.

  «at han kan bli redningen for Vesten. Kommunismen har falt. Trusselen kommer nå fra radikale islamister. Det er de vi i dag er i krig med, og i denne krigen bør vi alliere oss med Russland og Putin.»

  INgen har drept flere islamister enn Vesten og USA. Det du bør spørre deg heller om hvem som gir utstyr til islamister.
  USA eller Russland? Vel det er Russland.

  USA har drept de aller fleste islamister som har utgjort en stor for vesten. Via droner.

  Likevel er ditt svar godt nok.

  Russland og Putin er redningen.

 • Anonym2

  Hei,

  Ser at innlegg fjernes. Det er trist. Det som kommer fram av opplysninger om Demokratene viser ett taktskifte av dimensjoner.

  Demomkratene er ikke ett sosialkonservativt parti lenger.

  Spørsmålet er om de vil få støtte fra Russland.

 • Putin

  Ser ikke problemet at partiet er pro-russisk og anti vestlig og anti-demokratisk.

  Norge bør ønske en russisk invasjon velkommen. Da vil Demokratene spille en stor rolle.

  Kahrs som Riksguvenør direkte underlagt Putin. Makvan som flyktning, siden Russland og Iran er bestevenner.

  Kleppe som solkongen som kan rope «endelig ut av EØS», og Jan Simonsen i Ramallah med skyggelue, sigar og pils.

  Så vil forbrytere og anna snacks få revansj over dette korrupte rettsvesenet som har fengslet oss, fordi vi løp med millioner i baklomma.

  Heia Demokratene!

  • Klovn: Ser at du prøver å være morsom her. Men det interessante spørsmålet er jo: Hvor i all verden har du tatt det fra at Demokratene er pro-russisk og anti-vestlig og anti-demokratisk???
   Dette er et jeg finner i Demokratenes program om forholdet mellom Norge og Russland: «Det aller viktigste i vår utenrikspolitikk er å pleie forholdene til våre allierte i forsvarsalliansen
   NATO. Det er viktig å ha et godt forhold til våre nærmeste naboer, og her kommer vår gode nabo i
   nord i en særstilling. Med våre felles grenser til både lands og til havs har vi så mange ting felles at vi
   må ha en god, åpen og hjertelig kontakt og dialog daglig.
   Både Norge og Russland er truet av internasjonale islamske terrororganisasjoner, og vi har begge rett
   og plikt til å bygge et moderne forsvar som kan beskytte våre egne innbyggere. Vi må også
   anerkjenne hverandres rett til å møte slike trusler med militære styrker utenfor våre egne grenser»
   Jeg synes ikke det lyder spesielt anti-vestlig.
   Men kanskje du kan vise til noen uttalelser fra partilederen eller den politiske nestlederen, eventuelt til noen pressemeldinger eller vedtatte uttalelser eller resolusjoner fra partiets organer, som dokumenterer at Demokratene er mer anti-vestlige og mer pro-russiske enn andre partier? Fint om du kunne sitere dem i så fall.
   Hva jeg mener er i denne sammenhengen ikke relevant, siden jeg ikke er medlem av Demokratene, og hva Kristian Kahrs måtte mener er heller ikke relevant, siden han ikke uttaler seg på vegne av partiets ledende organer eller toppledelse.

 • Til diverse: Jeg prøvde i en tidligere kommentar å forklare at Frie Ytringer ikke er ment å være et åpent forum for anonyme netthetsere. Det ser ikke ut til å bite på et par skribenter som mangler alminnelig dannelse og normal folkeskikk. De fortsetter med innlegg som ikke er konsentrert om politiske spørsmål, men er stappfulle av ærekrenkelser og det vi på godt norsk kaller «skittkasting» mot navngitte personer. Disse kommentarene har jeg fjernet. Dere må gjerne svare på mine spørsmål, men uten å bruke negative personkarakteristikker.
  I tillegg: En debatt om interne forhold mellom påståtte «fløyer» i Demokratene vil jeg heller ikke godta under artikler på Frie Ytringer. Den slags debatt hører hjemme i Demokratenes indre fora, og er ikke av interesse for utenforstående.

 • Radikal Front

  Svært artig å lese disse såkalte frie-ytringer der innlegg slettes over lav sko.

  Her har vi altså en mann og partiets leder som påviselig er muslim og medlem i hemmelige grupper på FB som støtter marxistisk kurdisk parti med sol og en bok(koranen) som logo.

  Vi har lest at det er flere kriminelle i ledelsen i partiet.

  Vi har lest at partiet og eller deres tillitsvalgte er mistenkt og under etterforskning for underslag og grovt underslag.

  Dette fjerner Jan Simonsen. Hvorfor? Mener han at velgere ikke skal opplyses om dette?
  Du er da for ytringsfrihet Jan Simonsen?

  • Radikal Front: Dette innlegget lar jeg stå nettopp for å vise hvorfor dine kommentarer blir slettet. Demokratenes leder har gjentatte ganger avkreftet at han er muslim. Du skriver likevel at han «påviselig er muslim». Han støtter et kurdisk demokratisk parti som kjemper mot det islamske prestestyret i Iran og ønsker å innføre vestlig demokrati. Du skriv at han «støtter marxistisk kurdisk parti». Du påstår å ha lest at det er flere kriminelle i ledelsen av Demokratene. Det finnes ingen kriminelle i ledelsen av Demokratene, kun en varamann til styret som er tidligere straffedømt, men har gjort opp for seg. Du skriver at «deres tillitsvalgte er mistenkt for underslag». Men sannheten er at det er mistanke om et underslag for flere år siden, under et annet styre, og i så fall begått av et tidligere medlem.
   Med så mange løgner, ærekrenkelser og personangrep kan ingen undres over at kommentarene dine ikke får bli stående. Og flere av dem var faktisk verre enn dette.

 • Radikal Front: Du er igjen sur fordi jeg sletter dine kommentarer. Det kommer jeg til å fortsette med, uavhengig av hvilket nick du måtte velge å bruke. Du viser konsekvent at du ikke har forstått hvor grensene går, selv om jeg har gjentatt det flere ganger. Debatten om interne forhold i Demokratene hører hjemme i Demokratenes egne fora, og ærekrenkende beskyldninger eller «drittkasting» på navngitte personer eller identifiserbare personer hører ikke hjemme i det offentlige rom.

 • Radikal Front

  Det vil bli interessant å følge med når vi ser det framtidige partiprogrammet der Putin elsker Kahrs fremmer forslag om at Norge skal bryte med NATO, USA og Vest-Europa og bli en del av Russland.

  Det er kun ett tidspørsmål. da vil vi for første gang siden 2 verdenskrig ha ett parti som vil samarbeide med det som norsk etterretning og PST, som den største fare det norske demokrati og levemåte.

  Demokratene er på vei til å bli ett parti som NKP og NS var i sin tid, tredje kolonnister.

  • Radikal: Dette er en totalt latterlig argumentasjonsform_ Først dikte opp hva et parti vil mene i fremtiden (som det ikke mener i dag) og deretter kritisere partiet for det som partiet ikke mener, men som du dikter opp at de kommer til å mene en eller annen gang. Totalt latterlig.
   Forøvrig må jeg innrømme at jeg ikke helt forstår dette voldsomme hatet ditt til Russland. NKP var et kommunistparti som støttet et sovjetisk kommunistregime, og NS var et nazisparti som støttet et tyske naziregime. Du må følge med litt i tiden, Gifford. Kommunismen har falt. Det sovjetiske kommunistregimet falt sammen som en kortstokk. Den kommunistiske ideologien er nærmest død.
   Dagens Russland deler mange av våre verdier. Putin er ingen kommunist som strever etter verdensherredømme, men en russisk nasjonalist som kanskje kan være en trussel mot nabostater med store russiske minoriteter, men ikke mot USA eller Norge.
   Tvert imot. Han er en alliert i kampen mot radikal islam.

 • Radikal Front

  «Dagens Russland deler mange av våre verdier. Putin er ingen kommunist som strever etter verdensherredømme, men en russisk nasjonalist som kanskje kan være en trussel mot nabostater med store russiske minoriteter, men ikke mot USA eller Norge.»

  Hvilke verdier? Ytringsfriheten der pressefriheten er undertrykt i henhold til reporters without borders?
  Eller lav gjennonsnittelige levealder på grunn av alkoholmisbruk?

  Russland er stormakt med stormaktsinteresser. Disse utspiller seg mot Ukraina og Georigia, men også i norske nordområder.

  USA er den nasjonen som har kjempet på flest arenaer mot Islamister. Ikke Russland.
  Kan nevne Al-Aqaida, Taliban, IS, samt langt flere. de har til og med drept amerikanske islamister i utlandet,

  De som støtter opp om Russland støtter opp om totalitært samfunnsystem. At du og Kahrs er forkjempere for russisk innflytelse i norske områder er derfor ikke unikt, men en bekreftelse på hva jeg har skrevet tidligere, nemlig at Demokratene vender seg fra vest, nato og USA for å bli pissvarm sengevenn med Putin og Russland.
  Dine ord er min bekreftelse på dette.

  • Radikal: For en gangs skyld skriver du noe riktig. Selvsagt er ikke Putin hundre prosent demokratisk. Men dagens Russland har tross alt frie valg og er medlem av Europarådet, som fordrer et minimum av demokratiske rettigheter for land som kan være medlemmer. Under kommunisttiden var et slikt medlemskap helt uaktuelt.Landet bygger ikke lenge på ateisme, men har en sterk kristen kirke, og er motstander av radikal islam.
   Dagens Russland er ikke fullgod. Men langt, langt, bedre enn det tidligere kommunist-regimet som vi kjempet så hardt imot i vår ungdom. Og Russland utgjør ikke noen trussel mot oss, slik Sovjetunionen gjorde. Prøv å følge med tiden, Gifford.
   Du har likevel endel rett i dine fire første avsnitt. Det siste er vrøvl. Det må jo være lovlig å ha fornuftige nyanser uten å bli beskyldt for å være mer tilhenger av Russland enn av USA.
   Når det gjelder Demokratene er du helt på jordet igjen. Det er partiets program som forteller hva partiet mener, supplert med uttalelser fra partilederen eller uttalelser fra valgte organer, dersom det ikke fremkommer noe i programmet. At et enkeltstående medlem/tillitsvalgt har egne meninger hefter ikke for partiet. Selv er jeg ikke medlem av Demokratene, så hva jeg måtte mene om ett eller annet hefter selvsagt like lite for Demokratene som det hefter for Fremskrittspartiet.
   Da jeg var medlem av Demokratene var jeg helt uenig med Kristian Kahrs om Kosovo-konflikten, men det er lovlig å være uenige, og det var ikke noe problem for verken meg eller Demokratene. Hva et medlem mener om en krig som sluttet for snart 20 år siden er relativt uinteressant for dagens politiske debatt.

 • Radikal Front

  Interessant å observere at du fjerner kommentarer som nå ligger på sosialnettverk om Kristian Kahrs som vil ha møte med russisk etterretning for å selge Norge for ører og kroner.

  • Radikal: «for å selge Norge for ører og kroner.» Ser du ikke selv at det kan tolkes som om du anklager en person for å ta imot penger fra en utenlandsk etterretningstjeneste. Det er straffbart. Du har hatt så mange kommentarer med ærekrenkelser, grove beskyldninger, og personhets nå, at alle dine kommentarer heretter vil bli slettet.

 • erzo

  melding til ALLE med politiske ambisjoner;
  slik skaffer du stemmekveg:

  https://www.sedenne.no/v/54881/svenske-jonna-trollbandt-kuene-med-kauking

  høy og klar røst
  når du fremfører ditt budskap!

  ikke tvetydig mumling slik som Erna Solberg er ekspert

 • Qusling jr.

  Se til Tyskland sa farfar.

Legg inn en kommentar