Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Overføring av makt til Brussel

garfors322«Torsdag 12.mai avholdt Stortingets finanskomite en høring innkalt på halvannet døgns varsel, der et meget kontroversielt forslag fra regjeringen om dyptgående avståelse av norsk suverenitet til EFTAs overvåkingsorgan ESA og EFTA-domstolen skulle debatteres. Her ble det nok engang diskutert en avgivelse av ytterligere makt til EU», skriver Amund Garfors.

«Et EU som vi ikke engang er medlem av. Der det norske folk har sagt tydelig og klart i fra opptil to ganger, at dette maktsenteret i Brussel skal vi holde oss langt vekk fra,» skriver han, og fortsetter:

«Og denne gangen er det altså tale om den største avståelse av suverenitet siden EØS-avtalen i 1992 . Noe som også den gangen var ulovlig, og som gikk imot vår Grunnlov. Ja, atter en gang vil de bryte Grunnloven, der de ønsker å flytte finanstilsynet i hui og hast og ut av norsk makt og kontroll. Og over på ESAs hender.

Ja, dette lastverket gikk igjennom i Stortinget sist mandag den 13, juni uten en eneste protest. Nei, for meg kom det ikke som noen overraskelse. For jeg begynner å kjenne denne gjengen. Men det var mildest talt skuffende at FrP, som kaller seg partiet for folk flest, også har kastet seg på den siste avgivelsen av norsk suverenitet til Brussel. Og ikke nok med det, for det var tydeligvis meget maktpåliggende, ikke minst for Siv Jensen, å få denne hestehandelen raskt gjennom i Stortinget. Ja, hvorfor slikt hastverk? Island som er noenlunde i samme situasjon som oss, de har utsatt saken til etter sommerferien.

Og hvorfor var det så maktpåliggende for Regjeringen å behandle dette i Stortinget som en hastesak nå? Kan det ha å gjøre med at nei-siden kan komme til å vinne folkeavstemningen i Storbritannia i neste uke? Det vil i så fall kunne snu opp ned på ganske mye. Det er i hvert fall å håpe at det blir et banesår for EU, slik at vi kan bli kvitt dem.

Bare utrolig at først svelger FrP glatt at Sylvi Listhaugs innstramningspakke blir utvannet i Stortinget, der de villig er med på å overføre en svært viktig del av det som måtte være igjen av norsk suverenitet til Brussel. Tålmodigheten med disse politikerne begynner å bli temmelig tynnslitt etter hvert.

Hvilke konsekvenser denne overføringen av makt til Brussel vil få er det vanskelig å ha oversikt over. Men en rekke fagøkonomer advarer mot dette på det sterkeste, og da må man regne med at de vet så noenlunde hva de snakker om. Husk: Hastverk er lastverk.»

5 comments to Overføring av makt til Brussel

 • Iren

  FrP burde skamme seg. Heretter vil jeg stemme på Kleppe og Demokratene.

 • Anonym

  Bondevik-regjeringen satt med det jeg trodde var en uslåelig rekord av asylinnvandrere. I regjering samme med Høyre, slo Frp den rekorden med god margin i 2015.

  Unnskyldingen er at Frp ikke har flertall. Men om innvandring var så viktig for Frp, kunne partiet gått ut av regjeringen.

  Hastesaken som Garfors viser til, er aldri utredet. Et opprop fra 16 norske samfunnsøkonomer som advarer mot konsekvensene av overgivelse av makt til Brüssel er knapt omtalt i mediene. Det er høyst sannsynlig også et brudd på grunnloven, akkurat som EØS-avtale i følge mange jurister var.

  Siden 70-tallet har Norge (og resten av Vest-Europa) slitt med tidenes verste politiske skrot. En gjeng ukvalifiserte og kunnskapsløse idioter. Til tross for dette har deres egne undermennesker («ekstremistene» og «rasistene») produsert resultater (les: verdiskapning). Men nå er også det snart slutt.

 • Jan Hårstad

  Det er underlig at sånne storkjefter som Per Sandberg og Tybring-Gjedde også har tatt dekning bak gullpensjonen og globalismen.For en skam for dem.
  Det som skjer innen det norske forsvaret er omlegg fra forsvar av Norge til å bli en del av USAs planlagte kriger mot en rekke stater. Tybring-Gjedde sitter i Utenrikskomiteen og har intet å melde.
  Hvis referatet fra Fedrelandsvennen er riktig fortsetter Demokratene som et slags «bompengeparti» med en rekke sekundære småsaker som fokus. De av oss som skjønner behovet for en norsk AFD(tysk) som har som hovedparole: «Islam er ikke forenlig med tyske verdier»,vi må nok vente lenge. Aftenposten har startet krigen mot Russland i dag 19.06. Krigsfaren og Islamfaren løftes ikke fram.
  Denne nye formann,kurder Makvan Kasheikal, kan sikkert være en dyktig kjernekar, men vilke signaler til det norske folket gir dette? Er det norsk-patriotiske partiet slått seg på multikulturglobalisering?
  Det er sannelig mye å grunne på i den norske partifloraen nå.

  • Amund Garfors

   Meget bra skrevet Hårstad?
   Nei, jeg tror ikke ledelsen i Demokratene enda har forstått hvilke fare landet vårt står over for. Det skal jo ikke snakkes om faren med islam ser det ut til, og jeg også undrer meg sterkt om hvilke signaler det gir utad når dette partiet som skulle være det norskeste av de alle, pluttselig går hen og velger en kurder og innvadrer til formann. Dette blir jo så på trynet som det kan bli. Men kanskje er også Demokratene smittet av den samme virus som FrP? Og der multikultur og globalisme er satt i førersete?

   Ja du har god grunn Hårstad til å undre deg over hva som for tiden skjer i den norske partifloraen. Jeg har totalt sluttet å ta disse partiene og politikerne alvorlig. Alt er jo bare tull og tøys, indre strid og konflikter, skittkasting og baksnakk. De redder i hvert fall ikke Norge fra undergangen på den måten. Og mens alle politikere i samtlige partiet sloss innbyrdes, så tar de fremmede seg inn i landet og spiser seg inn over alt. Og snipp snapp snute, til slutt er vi alle ute… Godt jobba, ikke sant?

 • Tusenkunstner

  Helt enig med Garfors. Brussel bør ikke ha makt overhodet.

Legg inn en kommentar