Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil ikke kontrollere busspassasjerene

Morten_Stordalen«Det må bli slutt på at kontrollører fra Statens vegvesen dytter en kortterminal på alle uten belte på bussen. Regelverket er ikke godt nok», sier Morten Stordalen, kollektivpolitisk talsmann i FrP til frp.no. Busspassasjerer som ikke bruker setebelte risikerer en bot på 1500 kroner av Statens vegvesen. Den siste tiden har mange fått seg en smekk på lommeboken av veivesenet som har tatt seg inn i bussen og kontrollert passasjerene for bilbeltebruk.

FrPs kollektivpolitiske talsmann Morten Stordalen har fulgt debatten rundt påbud med setebelte i buss, og mener det er mange utfordringer med beltekontrollen og vil nå til bunns i problematikken.

«La meg bare slå det helt klart fast, trafikksikkerheten skal ivaretas også for reisende med buss, men det reises en god del problemstillinger og spørsmål som jeg trenger gode svar på før jeg slår meg til ro med bøteleggingen vegvesenet nå setter i gang med», sier han til frp.no

Stortingsrepresentanten fra Vestfold mener at regelverket rundt klasse II-busser som går i forstad/langruter er uklart. Derfor mener politikeren at bøtelegging blir problematisk. Grunnen er at denne bussklassen har en kapasitet på 40 prosent ståplasser. Passasjerene som sitter uten belte, risikerer 1500 kroner i bot. De som står, går fri.

«Før vi har et godt nok regelverk kan vi ikke drive med bøtelegging. Hva med de personene med noen kilo for mye som ikke får på seg beltet fordi det er for kort? Det blir ikke riktig å bøtelegge dem når bussen ikke har forlengere til beltene slik de har på fly. Eller hva med de som har små barn på fanget,» spør Stordalen.

I oktober 1999 ble det påbudt med montering av setebelter i alle nye busser, med unntak av de som går i bytrafikk. Øvrig regelverk legger også til grunn at man plikter å benytte seg av belter der det er montert, skriver frp.no.

«Dette må ikke oppfattes som en omkamp om montering eller bruk av setebelter. FrP er opptatt av trafikksikkerhet og derfor også positive til at det henstilles til å benytte seg av setebelter. Det er bøteleggingen jeg mener vi betimelig bør diskutere, påpeker Stordalen.

2 comments to Vil ikke kontrollere busspassasjerene

Legg inn en kommentar