Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvor kommer ISIS fra, og hva er islamistenes mål

IS5ISIS har erobret territorium over hele Midtøsten og Nord-Afrika. De har terrorisert sine okkuperte byer, sådd terror i Europa, og sprer sin ideologi rundt om i verden. Men hva er det egentlig den islamske staten vil? Hvor kommer bevegelsen fra? Tom Joscelyn, seniorforsker ved Foundation for Defense of Democracies forklarer:

8 comments to Hvor kommer ISIS fra, og hva er islamistenes mål

 • gamle ørn

  Man kan også spørre, hvor kommer Toyota Hillux bilene fra? de kommer selvfølgelig fra Japan. Neste spørsmål, hvem har bestilt og betalt for noen tusen biler, hvilken havn har de ankommet. Det som er kjent er at de 23mm automatkanonene som de utstyrt med kommer ifra Kroatsia. Det burde være en enkel sak for et etterretningsvesen å finne ut av det.

  • Christen Krogvig

   Toyota svarte vel at bilene var solgt til USAs utenriksdepartement. Kanonene er vel solgt til en stat som støtter IS. Saudi?

 • Christen Krogvig

  IS kunne ikke operert i Irak under Saddam og Libya under Ghadaffi. Ei heller i Syria dersom Assads styre ikke hadde blitt underminert.

  Hvem ryddet grunnen for IS i Irak, Libya og Syria?

 • Anonym

  USA ryddet grunnen!

 • Amund Garfors

  Hvorfor blir ikke disse skipene som losser disse Toyota-bilene samt alt av våpen og materiell til terroristene i Syria torpedert, FØR de ankommer lossehavn i Syria?
  Ikke fortell meg svada at USA og NATO har så elendig etterretning at de ikke klarer den oppgaven!

  Saken er den at IS er USAs baby og som har blitt finansiert av røverstaen Saudi Arabia og som også finansiert 911!
  Det er sannelig på tide
  at folk begynner å forstå at vi blir lurt av våre egne vestlige politikere og som er blitt våre verste fiender!
  Jeg har bare forakt til overs både for NATO, Pentagon, Brussel og muslimen Obama Hussein i Det Hvite Hus!

  Takke meg til Kreml og Putin. Vi vet iallefall hvor vi har dem!

  • Anonym

   «Hvorfor blir ikke disse skipene som losser disse Toyota-bilene samt alt av våpen og materiell til terroristene i Syria torpedert, FØR de ankommer lossehavn i Syria?»

   Det samme spørsmålet har jeg stilt meg Amund. Og siden du, slik jeg har forstått det, har operativ erfaring (seilt), og jeg har shipping-erfaring fra finans, så vet vi begge to hvor god oversikt man har over hva som lastes og losses.

 • Knut

  IS har erobret store territorium, de terroriserer innbyggerne, de hyller terror i Europa, alt i navn av Allah og Muhammed …

  De vil rett og slett at verden skal være sunniislamsk der alle skal være totalt underordnet avguden deres! Slik det er foreskrevet i Koranen.

  Så er det noen som spør seg hva IS egentlig vil?

  Da blir vel heller spørsmålet om spørsmålstilleren har forstanden helt i behold?

Legg inn en kommentar