Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Donald Trump har forstått det

Jan_Simonsen_Israel3-150x15011«IS er ikke i Syria. IS er her», sa den unge palestineren til meg, og pekte på hodet sitt. «IS er i hodene til muslimene. De leser den samme boken. De trekker ut forskjellig fra den, men det er den samme boken. Man kan ikke bekjempe IS uten å bekjempe denne boken». «Vi må bekjempe radikal islam», la han til. «Den eneste i Vesten som har forstått det er Donald Trump.»

Han hadde sine klare meninger denne 18-åringen fra Øst Jerusalem, men innrømmet at han var forsiktig med å fremføre dem hjemme hos sin familie. Nå forsøkte han på å komme seg litt vekk, og hadde søkt seg inn både på et universitet i Haifa og på det hebraiske universitetet i Jerusalem. Interessant dette, tenkte jeg. I den staten norske ungdomspolitikere kaller en apartheidstat kan en palestinsk muslim søke seg inn på et hebraiske universitet for å studere legevitenskap.

Den unge, kommende studenten, mente at palestinerne måtte akseptere Israel som egen stat, og hadde selv søkt om israelsk statsborgerskap. «Det er ikke det samme som å støtte Israel. Det er forskjell på «akseptere» og å «støtte», mente han. «Men mange forstår ikke det». Da jeg fortalte at jeg fastet mente han at det ikke var nødvendig. «Det er en menneskerett å spise», mente han.

Selvsagt var han imot terror. Det er alle palestinerne jeg snakker med her i Jerusalem, men de høres ofte ut litt som Kåre Wiloch, om ikke fullt så ille. «Terror er grusomt. Selvsagt kan vi ikke akseptere det som nylig skjedde i Tel Aviv», sier mange, «men». «Men vi må forstå at når man er fattig…» «Men vi må forstå at når man er frustrert…» osv. osv.

Forståelse eller ikke. Terroren er de imot, og frustrasjonen er stor over hvordan den ødelegger omsetningen for butikkeierne. De er vant med å omgås jøder som handler i deres butikker på sabbaten når butikkene og restaurantene i det jødiske kvarteret er stengt, i likhet med butikkene i resten av Vest Jerusalem. Da kan det være greit både for israelere og turister at de israelske araberne og palestinere fra Vestbredden holder åpne restauranter og fortauskafeer.

Men i år er det rolig i Gamlebyens palestinske områder på lørdagene. Trearmede lysestaker, jødiske religiøse klesplagg og t-skjorter med tekster som «Vi elsker den israelske hæren», står fremme, men blir ikke rørt. Noen jøder er det å se i gatene, men det er ikke mange. Kun de modigste. De mange knivstikkingene de siste månedene, der flere sivile jøder er bltt angrepet både ved Damascus Gate og Jaffa Gate, har skremt dem vekk. I det kristne kvarteret i Gamlebyen er ingen jøder angrepet, og den araberen som går til angrep på jøder eller turister her vil nok få store problemer. Knivstikkingene er ikke populære blant næringsdrivende palestinere som lever av turister.

Suvenirbutikkeierne klager på få turister og dårlg omsetning. Men innrømmer at turiststrømmen som sank betraktelig da knivterroren begynte, langsomt har tatt seg opp igjen, selv om den enda ikke er tilbake til normalt nivå. Og det kan se ut som om det er de mest kjøpedyktige turistene som er vekke. Det snakkes betydelig mer russisk i gatene i Gamlebyen enn engelsk. Men jødene mangler, og ødelegger lørdagshandelen.

4 comments to Donald Trump har forstått det

 • Britene har forstått det: BREXIT

  Jeg skrev her på FY for et par uker siden at britene helt sikkert ville stemme «Leave». Det fikk jeg helt rett i. For spesielt vanskelig var det ikke å få øye på at løgnballongen til den offentlige pisserenna hadde sprukket.

  Det neste jeg vil få rett i er at Donald Trump blir USA’s neste president. Det moralske havariet Hillary Clinton blir aldri president. Akkurat det har jeg skrev mange ganger her på forumet.

  Politikere som velges av et folk og styrer for et annet har aldri overlevd. Det er sikker empiri. Hvis ikke de som styrer nå tar til vettet, vil befolkningene selv «korrigere» den. Selv om ingen i det politiske miljøet støtter meg i det. Hørte du det Simonsen?

 • JV

  For alle Jehova Guds tjenere er Brexit en bekreftelse på at det siste bibelske verdensriket – Anglo-Amerika – består selvstendig og leder an henimot det siste oppgjøret mellom Gud og menneskene i opposisjon til Ham.

  De bibelsk omtalte verdensmaktene har kommet og gått fra Egypt til Medo-Persia, Assyria, Babylon, Grekenland og Romerriket frem til traktaten i 1763 da England manifisterte sin makt i kampen om å fylle det verdensledende tomrommet etter Romerrikets endelige fall.

  Kolonien USA har konvertert til den sterkeste part i den anglo-amerikanske alliansen. Englands handelsmessige orientering mot Europa i form av EU har imidlertid endret karakter mot et nytt ”fjerde rike”, noe som med England inkludert ikke ville ha samstemt med Bibelens forutsigelser om Anglo-Amerika som den siste ledende verdensmakt.

  Nå er Storbritannia formelt fri og selvstendig og da gjenstår det bare en sterk president i USA som vil ta ledelsen i Guds hensikter med å knuse all offentlig religionsutøvelse. Når den bunnfalske, råtne religionen får sitt ende, ligger dermed veien åpen for Harmageddon – ”krigen på Guds den Allmektiges store dag”, sier Bibelen.

  Bibelen er også krystallklar på at da ”blir det bare få mennesker levende tilbake”. Alle som VIL kan få overleve. Dessverre er det bare få som vil. Er DU blant disse?

Legg inn en kommentar