Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Tok barnet, brukte mot moren at hun skar brødskivene for tykke

BrødProfessor Marianne Haslev Skånland har i mange år jobbet med å gjennomgå barnevernsaker og har skrevet utallige artikler om emnet. Hun har laget en liste over argumenter som har vært brukt av nordisk barnevern og/eller allierte profesjoner og folk i faktiske saker. Les den her. Et av argumentene som har vært brukt for å fjerne barna fra deres foreldre var at moren skar brødskivene for tykke.

I en TV-debatt 21.april benekter Mari Trommald, som er leder for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet, at slike argumenter blir brukt. «Det jo ingen tvil om at det å skjære brødskivene for tjukke eller for smale eller å steke omeletten feil, det medfører ikke noe til grunnlag for omsorgsovertagelse,» sa hun, og brukte denne påståtte uriktige påstanden som et eksempel på feil faktsinformasjon fra de utenlandske demonstantene mot det norske barnevernet.

Men faktum er at det er lederen for Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet som mangler kunnskap. Argumentet er faktisk brukt, ikke som et argument alene, men som en del av en helhetsvurdering, og moren som skar brødstykkene for tykke heter Elisabeth Augdahl.

«Det som skjedde i min sak, var at de samlet sammen en rekke sånne argumenter, og så utgjorde det en del av dokumentasjonsgrunnlaget som var grunnlaget for beslutning. De sto i dokumentene. De ble ikke nevnt spesifikt i retten muntlig, men fulgte med saken helt fra starten,» sier hun i denne ferske samtalen med professor Marianne Haslev Skånland som ble vist på skjerm under demonstrasjonen mot barnevernet i Oslo forrige lørdag.

Både advokat Per Danielsen og andre advokater som har jobbet med barnevernsaker kan fortelle om mange merkelige argumenter som blir brukt mot foreldrene. Dette er ikke det eneste, slik også professor Skånlands liste dokumenterer.

Her bevitner Elisabeth Augdahl at det faktisk ble benyttet mot henne at hun skar brødskivene for tykke:

10 comments to Tok barnet, brukte mot moren at hun skar brødskivene for tykke

 •  
  En liten korreksjon: Vi forsøkte å vise videoen under demonstrasjonen den 28 mai, men filmbildene ble nesten bare skygger, visstnok pga det var så lyst. Så det var en liten flause, men de fremmøtte tok det med godt humør, og fikk beskjed om at det bare var å lete på youtube med søkeordene «barnevernet» og «brødskiver», så ville den sikkert komme opp.

  Forøvrig har akkurat det «argumentet» mot en mors «omsorgsevne» fra barnevernet vakt betydelig interesse i utlandet. Her har vi en tegner som har latt seg inspirere – både i norsk og engelsk versjon:
  http://forum.r-b-v.net/viewtopic.php?f=25&t=8123

  Den gikk fint å printe ut. Elisabeth Augdahl fikk en med seg og lo godt. Det er jo så absurd, den måten barnevernet driver på.
    

 • Anonym

  Etter å ha bladd meg gjennom listen med begrunnelser barnevernet har anført for å gripe inn, kan det faktisk stilles spørmål ved om ansatte der og deres rådgivere er vel bevarte.

  Samfunnet vårt er blitt så sykt, så sykt.

 • Tusenkunstner

  Er det ikke fornuftig å skjære tykke brødskvier da? Da får man i seg mer brød, og det er jo sunt.

  Barna til resurrsterke foreldre i Holmenkollen går jo med en cola i baklomma. Hvorfor reageres det ikke heller på det?

 •   
  Til både Anonym og Tusenkunstner: To interessante bemerkninger/spørsmål.

  Ja, man kan spørre seg om de er vel bevarte. Men kanskje vi isteden skulle tro at det er de: de ser utmerket godt at det er jobben deres det står om: sosiale problemer er ikke på et slikt nivå i Norge at det er behov for alle disse parasittiske etablissementene de har bygget opp med «profesjonelle» aktører. De må dynge på all verdens beskyldninger for å få tak i barn og få mye å gjøre med å gi dem «terapi» og rapportskriving. Jf den måten Elisabeth forteller i videoen av det om brødskivene var bare én av en rekke like tøvete argumenter brukt mot henne, og disse tøvetingene fulgte saken fra begynnelse til slutt. – De som er aller mest å bebreide, er våre jurister, som dels tror på dette våset, og dels hopper med uansett.

  Hvorfor ikke reagere oppover i Holemnkollåsen? Jo, det sikler de etter. Men de er redde, for de fleste i Holmenkollåsen – ikke alle – er svært ressurssterke mennesker som setter kraftige advokater og andre forbindelser i sving øyeblikkelig, og som vil BLI TRODD hvis de forteller partiet Høyres lokallag om hva som foregår. – Resultatet er at barnevernet først og fremst snuser seg frem til folk som har svakheter eller merkverdigheter som fra starten gjør dem lette å angripe. Det foregår ikke alltid sånn, men det er nok en trend, ja.
    

 • Jasper

  Is there no one reporting suspected abuse of authority in such cases?

  • Officially it is nOT abuse of authority. In the same way Barnevernet can set aside reliable medical diagnoses, say they just do not agree with them, or just prevent a proper medical examination and diagnosis, and invent their own diagnosis: that parents or a parent has caused this or that – like in this case of Elisabeth’s daughter. Barnevernet said that all the daughter’s abnormal behavious was because she had been «understimulated». As Elisabeth says, when the daughter turned 18, she herself took the initiative to be properly evaluated by competent medical personnel, who found that she has a weak degree of autism and cerebral palsy.
      The trouble with a diagnosis like autism is, besides, that a leading trend among social workers and psychobabblers has long been to claim that autism has been caused by parental behaviour. As if that were at all possible. For one thing, autists have milk and cheese intolerance, it seems that their brain cannot tackle caseine. That is obviously a basic biological abnormality, nothing to do with parents. But the psycho-sociobabblers do as they like. There are dangerous trends just these days: They are succeeding in rejuvenating their old «methods» of finding «signs» of sexual abuse. So no doubt, there will be new cases of innocent people thrown in jail.
     

   • Jasper

    I cannot understand why it is «officially not abuse of authority».

    Authority is obvious, and potentiaal abuse should be able to be a subject to criminal proceedings.

 • Jasper

  I think an intentional breach of ECHR — an intentional state intervention into human right to family that is not necessary in a democratic society — itself should be eligible for abuse of authority.

 • Mia

  Jeg tror også at det er personer med «svakere» røster som blir angrepet av barnevernet. Spesielt enslige mødre og personer med utenlandsk opprinnelse, eller med kristent livssyn. Men jeg skjønner ikke at enkeltpersoner ansatt i barnevernet kan gå hjem å legge seg med god samvittighet etter å ha løyet om foreldre eller gjort annet for å skille foreldre og barn som ikke har rot i virkeligheten. Ikke rart de blir utbrente så fort, kan ikke være godt å leve med noe sånt på samvittigheten.

 • De later simpelthen til å være bare spenna gærne, mange av de folka der. Det ene barnebarnet mitt ble innpodet av saksbehandleren i bv at mora «hadde gitt ham bort». Sannheten var at hun ble tvangsinnlagt av bv pga en fødselsdepresjon, etter at hun hadde bedt om økonomisk hjelp, og mens hun var innlagt ble hun også «tvangs»sterilisert… dvs: det ble sagt at hvis hun ikke gjorde det, så kom de til å ta fra henne guttene, hvilket de gjorde likevel.

Legg inn en kommentar