Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelsk oppfinnelse holder frukt og grønnsaker ferskere lenger

Amit_GalEt produkt som kan forlenge levetiden på frukt og grønnsaker i flere måneder, designet og utviklet av en israelsk student, vil snart bli lansert på markedet, skriver Ynet News. Tjue år gamle Amit Gal-Or fra Ra’anana, som nå bor i Shanghai, etablerte sitt Phresh selskap i 2015. Han bestemte seg for å bruke gammel teknologi og israelsk forskning til nytte for den enkelte husholdning.

Teknologien stammer fra forskning fra over et tiår siden på Ben-Gurion-universitetet i Negev der en israelsk forsker søkte måter å bruke oljer på for å skape organiske konserverende egenskaper, forklarer Gal-Or til det israelske telegrambyrået Tazpit Press Service (TPS).

«Disse oljene har vært kjent i tusenvis av år, men de er svært volatile og fordamper veldig raskt, så effektiviteten forsvinner svært raskt. Forskerne ønsket å transformere konserverende egenskaper i en væske eller pulver og deretter slippe den veldig sakte og derfor multiplisere dens effektivitet,» forteller han.

Gal-Or og hans team har kombinert tidligere forskning for å skape et pulver som ikke trenger å bli sprayet eller brukes på råvarer for å gi beskyttelse. I stedet løses pulveret opp stykkevis og kan bevare produktene opptil tre ganger lengre enn vanlig.

«Jordbær, for eksempel, pleier å bli dårlige etter tre dager, men med vår metode kan vi holde dem bra for forbruket i ytterligere fire eller fem dager. Produkter som aubergine og poteter kan vi holde gode i flere måneder ekstra,» fortellerden israelske tjueåringen.

Gal-Or sier at hans firma, Phresh, snart vil lansere en intensiv e-handelkampanje og at produktet allerede er solgt til kunder i Kina, USA, Europa, Japan og Israel.

2 comments to Israelsk oppfinnelse holder frukt og grønnsaker ferskere lenger

Legg inn en kommentar