Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Fortsatt vanskelig for kristne asylsøkere

Stockholm-150x150En kristen flyktning i Kalmar ble truet med slakting, og å få strupen kuttet av en mann som hevdet å ha kjempet med jihadister i Syria. Et pakistansk kristent par flyttet inn i en kirke da mannens navn ble sprayet på en vegg sammen med en oppfordring om å drepe ham. En annen gruppe asylsøkere i Kalmar ble tvunget til å forlate deres bolig på grunn av økende trakassering. I Sverige trakasseres og trues kristne asylsøkere av muslimer.

Opplysningene kommer fra den svenske evangeliske alliansen som siteres i Christian Today. I følge den amerikanske tenketanken Clarion Project har det vært flere lignende hendelser på asylmottak også i andre europeiske land.

«Ingen ønsker et samfunn der folk er delt opp på grunnlag av religion, seksualitet, etnisitet eller nasjonalitet, men dette er en akutt situasjon som må løses,» sier Jacob Rudolfsson, assisterende generalsekretær i den svenske evangeliske alliansen. «Grunnleggende beskyttelse bør gis av staten, men når staten ikke klarer å beskytte kristne asylsøkere, må kristne organisasjoner ta affære,» oppfordrer han.

I et brev datert 14. mars oppfordret patriark Ignatuis Aphrem II, overhode for den syriske ortodokse kirken, svenske myndigheter til å gripe inn.

«Kristne bor ikke i flyktningleirer i Midtøsten, fordi de der blir forfulgt av muslimske ekstremister. Å være vitne til at de igjen blir forfulgt på svenske asylrom gjør oss veldig triste. Vi forventer at den svenske regjeringen og berørte myndigheter umiddelbart vil sørge for at disse menneskene er trygge,» skrev han.

I sitt svar viser direktøren for det svenske Migrationsverket, Anders Danielsson, til Sveriges lange tradisjon med å hjelpe de som flykter fra krig og forfølgelse.

«Når så mange, noen ganger traumatiserte, asylsøkere blir plassert tett sammen i lang tid er det en økt risiko for spenninger og konflikter mellom individer,» sier han i følge Christian Today. «Vi er veldig klar over at asylsøkere ofte bringer med seg konflikter som eksisterer i hjemlandet, for eksempel konflikter som involverer kristne minoriteter eller andre sårbare grupper, og vi ser svært alvorlig på behovet for å sikre at alle føler seg trygge».

De svenske innvandringsmyndighetene vil tross de mange angrepene på kristne asylsøkere fra muslimer ikke vurdere å innkvartere muslimer og kristne på ulike asylmottak. «Det vil gå mot prinsipper og verdier som er sentrale i det svenske samfunnet og demokratiet vårt,» sier han. «Det vil bli betraktet som en stor fiasko å måtte ty til segregering.»

Sverige er blitt et offer for sine egen menneskelighet, mener programverten for den australske TV-serien «60 Minutes»:

2 comments to Fortsatt vanskelig for kristne asylsøkere

  • gammel mann, vond å vende

    Det er bare den forsiktige begynnelse, vi må nok regne med svært store endringer i framtiden. Svenskene må vise hvem som er herre i eget hus.

Legg inn en kommentar