Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jahn Otto Johansen om folkemord

Jan_Otto_JohansenTirsdag 29. mars 2016 holdt NRK-veteran og forfatter Jahn Otto Johansen dette foredraget i MIFF Oslo om «folkemord – fra armenernes tragedie via Holocaust til IS». Holcaust er velkjent, men ikke godt nok omtalt i norske skolebøker. IS sine massakrer hører vi om daglig gjennom mediene. Men folkemordet på armenerne er mindre omtalt. Her kan du hører Jahn Otto Johansen foredrag:

3 comments to Jahn Otto Johansen om folkemord

 • Anonym

  Begrepet «folkemord» eksisterte ikke på den tiden Tyrkia gjennomførte den grusomme handlingen.

  Det er den makabre begrunnelsen for at Norges statsminister Erna Solberg nekter å kalle det folkemord.

  Tyrkia skulle ha vært ekskludert fra NATO, og det skulle ha vært innført full handelsblokade av landet. Samtlige tyrkere skulle ha vært forvist fra Europa.

  • Artilleristen

   Om Tyrkia skulle ekskluderes fra Nato, så burde i så fall begrunnelsen ikke være folkemordet i seg selv, da de som gjennomførte det med stor sannsynlighet ikke lever i dag.

   Men det faktum at nåtidens tyrkere nekter å ta innover seg dette som et historisk faktum, det, kunne derimot være en god begrunnelse.

 • enra

  Det var nok ikke den virkelige grunnen hun ikke ville kalle det folkemord, den virkelige grunnen er vel at hun ønsker å være på godfot med Tyrkia. Men jeg mener at den norske regjeringen er for feige ovenfor diktaturer. De burde vist større mot.

Legg inn en kommentar