Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Mannen som fikk Storbritannia ut av EU

Nigel_Farage2En skremselskampanje fra statsminister Cameron og «Ja til EU»-siden uten troverdighet, en populær eks-borgermester og en halvhjertet Labour-kampanje er blant grunnene til at britene melder seg ut av EU, mener eksperter som VG har pratet med. De glemmer den viktigste årsaken: Nigel Farage, det retoriske geniet som leder det britiske uavhengighetspartiet, UK Independence Party (UKIP).

Ved det britiske parlamentsvalget fikk UKIP omtrent samme oppslutningen som Fremskrittspartiet fikk ved sist stortingsvalg i Norge, og ett medlem i parlamentet. Så urimelig er den britiske valgordningen. Farage selv klarte ikke å bli valgt. I skuffelse over valgresultatet, som tross alt var sensasjonelt godt for hans parti målt i prosenter, trakk han seg tilbake som partileder, en posisjon han hadde hatt mer eller mindre siden 2006. Men etter hardt press fra partifeller endret han mening, og valgte å fortsette. I håp om å bidra til å oppnå sitt store mål: Storbritannia ut av EU.

Farage, som er medlem av EU-parlamentet, holdt i valgkampen en lang rekke taler og deltok i mengdevis med debatter, alltid med en lynende skarp retorikk, som han er så kjent for. I Norge var det en representant for et middels stort bondeparti som fryktet billigere mat og redusert selvråderett som stod i spissen for «Nei til EU»-kampen i 1972. I Storbritannia var det en representant for et nasjonalkonservativt høyreparti, skeptisk til overstyring og innvandring.

Farage var tidligere medlem av det konservative partiet. Det forlot han i 1992 etter at John Major hadde overtatt makten i partiet ved å sparke vekk hans forbilde Margaret Thatcher, og senere underskrev Maastricht-traktaten.

Vi har lagt ut mange av Farages taler her på Frie Ytringer. Her kan du se dem.

21 comments to Mannen som fikk Storbritannia ut av EU

 • Er det ikke merkelig hvordan norske journalister skriver om Brexit. De gråter og sutrer over at Brexit er en realitet. Ikke en eneste journalist klarer å glede seg over dette, se det positive i det. Og vi er i Norge, landet som 2 ganger har sagt NEI.

 • JV

  Nigel Farage er en nyttig mann for Jehova Gud – Bibelens forfatter. Han er med på å berede grunnen for et verdensomfattende forbud mot offentlig religiøs praksis som vår Skaper vil legge i hjertene til klodens ledere og folk.

  Farages innsats består – uten at han skjønner det selv – i å løsrive England fra Europa og samle den syvende bibelske verdensmakten – Anglo-Amerika – tilbake til en selvstendig dominerende, global maktfaktor.

  Anglo-Amerika har siden 1763 og Paris-traktaten – vært den siste dominerende globale verdensmakt etter Romerrikets fall. Bibelen sier at denne verdensmakten ”skal gå levende ned i dødsriket” når Guds oppgjør med menneskene finner sted. Dette viser oss at vi befinner oss i siste akt av menneskenes mulighet for å styre uavhengige av Guds lover.

  Nå gjenstår bare at den dominerende av de to landene – USA, den tidligere engelske kolonien – får gjennomført sitt valg av ledelse. Det blir ytterst spennende å se hvem som kommer til å møte til kamp mot Gud Jehova selv og Hans styrker fra de himmelske dimensjoner.

  Hillary – en kvinne? Det var jo nettopp en kvinne som startet opprøret i Edens hage. Eller blir det en sterk mann – Mr. Trump – som initierer angrepet på religionene og leder FN til det endelige oppgjøret mot den fremste eksponenten for falsk og råtten religion – kristenheten.

  Det er kristenheten som har misbrukt Guds ord til makt og undertrykkelse som er den fremste eksponent blant de falske religionene. Men i øyeblikket er det islam som utgjør den største trusselen mot verdensfreden. Det siste vil eskalere kolossalt i nærmeste fremtid og gjøre det lett for Jehova Gud å ”legge i nasjonenes sinn og hjerter” å ødelegge den falske religiøse skjøgen.

  Sanne kristne tjenere for Jehova vil bare ”stå stille og være vitne til krigen på Guds den allmektiges store dag i Harmageddon, som kommer rett etter religionenes fall, mens ”alle” roper ”endelig fred og sikkerhet”.
  Jehovas tjenere er bedt av Kristus om ”å tyde tidenes tegn”. For oss er dette nå blitt til en sitrende spenning fra dag til dag etter hvert som Bibelens nøyaktige profetier og massemedienes rapporter nærmest er en blåkopi av hverandre.

  Alle som VIL kan få overleve den kommende katastrofen, men dessverre forteller Bibelen at ”det blir bare få mennesker tilbake”. Ikke merkelig at Jesus sa: ”Mon jeg finner troen når jeg kommer tilbake”.

 • Høyreekstrem?

  Unionistene er dårlige tapere!

  Faktisk er de så dårlige at de nå mobiliserer for å få til en ny folkeavstemning, eventuelt bypasse flertallet i parlamentet.

  Vel, min spådom er at dersom mindretallet klarer å blokkere flertallet så kan dette gli ut i en krise av helt uante dimensjoner. Faktisk vil jeg berømme Merkel for å ta britenes avgjørelse med en viss fatning, i forhold til mange andre.

  Skottene vil nå ha uavhengighet. Uavhengighet til å avstå uavhengighet til EU…? Hvor er logikken? Dersom Skottland går ut av Storbritannia gor å underkaste seg EU bilateralt vil det bare gå noen få år før også Skottland har flertall for å forlate EU.

  • Anonym

   hvor er logikken?

   fordi eurokatolikkene i Scotland har sin lojalitet til continentet like tilbake til 1500 tallet ja kanskje før det også

   eks maria stuart

   •   
    Katolikker er øyensynlig omkring 16% av befolkningen. Sitter de på vippen?
      

    • erzo

     tillat at jeg blander meg i discursen professor Skånland

     vil bare i all beskjedenhet få ytre at
     å være katolikk er så diverse NB

     må minne om en med nasjonalt sinnelag
     biskop Engelbrektson
     som ble fordrevet av
     utenlandske lutheranere(les dansker)

     en god katolikk som var så «på vippen»
     at han måtte fordrives av datidens globalister

     han burde vært helgenkåret på lik linje med st.Olav

     slik jeg ser det

 • Anonym

  «Høyreekstrem?»

  tror du unionistene har en plan b
  noe ala eøs avtalen som ble påtvunget oss da vi sa nei

  • Storbritannia har nå i realiteten 3 alternativer:

   1 — en avtale som Sveits

   2 — en avtale som Canada

   3 — en avtale som Norge og EØS, den mest elendige avtalen

   Eller er Storbritannia store nok til å forhandle fram noe bedre enn Sveits?

   • Anonym

    Det er helt feil Kirimasa. Selv om det står dette å lese i norske aviser. Det er det dysfunksjonelle EU som er avhengig av resten av verden. Det havarerte null-/negativvekstområdet EU vekter relativt mindre og mindre av verdensøkonomien år for år. Et stadig påfyll fra den tredje verden gjør om kontinentet til Afrika-standard. Det kan illustreres ved at du tar BNP for hele verden og deler på jordens befolkning. Da blir gjennomsnittsborgeren litt mindre fattig enn dagens tredjeverdensmedlem. I praksis like fattig. En tier fra eller til spiller ingen rolle for de fleste. Bare for dem som holder på å sulte i hjel.

  • Høyreekstrem?

   De mest ekstreme unionistene er kapable til å ta i bruk alle midler for å holde på unionen, inkludert militære midler. De har null respekt for demokratiet og flertallet.

   Jeg er sikker på at Skottland vil bli brukt til siste trevl for å stanse Brexit. Går ikke det vil det bli en kamp for å holde Storbritannia så nært EU som overhodet mulig. Vi kan bare håpe motstanderne klarer å stå mot presset og får gjennomført folkets vilje.

 • Anonym

  Ifølge Kent Andersen på Dokument.no «Brexit skyldes at EU har feila.»
  Grunnen til Brexit er at Eu-lederne fremstår etter 2015 som virkelighetsfjerne amatører. Handlingslammet, bakpå, konstant overrasket, viljeløse mimrende og uten evne til å lede så mye som en barnehage. De har ingen svar, ingen politikk, ingen styring, ingen mål, ingen suksess, intet realitetsbegrep.
  Derfor skjedde Brexit. Det er et mistillitsvotum. Folk har fått nok av galskapen. Det er ingenting i veien med britene. Tvertom. Det er noe galt med EU.
  Evig nullvekst, eurokrise, schengenkrise, ledighetskrise, asylkrise, terrorkrise……..
  Krisene tar aldri slutt.
  EU-prosjektet har blitt en dyfunksjonell, udemokratisk monster som tvinger medlemmene til lydighet med rå makt, og maktmisbruken gjennommøres av anskiktsløse byråkrater, som aldri har vært demokratisk valgt, og ikke står til ansvar for noen.
  Og de tenker ikke engang på europeernes beste. Langt ifra: De har åpnet grensene for alle fattigfolk i verden, det fosser inn mennesker fra den 3. verden som er lovet gratis bolig, opphold, blondiner og cash. Og hvem skal betale for dette?
  Europas arbeiderklasse, som allerede er ruinert av endeløse EU-kriser, og mister stadig flere sosiale goder, fordi fremmedfolk fortjener dem mer.
  Det får begeret til å renne over: Siden disse udugelige idiotene ikke engang klarer å kontrollere EUs egne grenser, så går EU mot slutten.
  EU har avslørt seg selv som problemet, ikke løsningen eller fremtiden.

 • Anonym

  Et selvstendig Skottland har ingen mulighet for EU-medlemskap så lenge Spania er medlem. Ikke en eneste spansk politiker utenfor Catalonia vil godkjenne et selvstendig Skottland. Såpass bør norske journalister vite.

  For England vil det være økonomisk gunstig om skottene forlater UK, for det er engelske skattebetalere som står for mesteparten av velferden.

  Et annet aspekt av UK’s uttreden og lav-iq-eu-menneskenes trusler, er det faktum at 51 prosent av det tyske handelsoverskuddet hentes fra UK og USA. Boris og Donald som hhv statsminister og president …

  Det er noe uvirkelig over en gjeng idioter i politikk og presse som ikke evner å ta inn over seg grunnleggende tallstørrelser.

 •   
  Økonomisk gunstig for engelskmennene hvis Skotland går ut? Hvem skal ha eiendomsretten til den britiske oljen i Nordsjøen?
    

  • Høyreekstrem?

   Dersom Skottland går ut av unionen med England og blir selvstendig vil havområdene som grenser til Skottland mest sannsynlig tilfalle Skottland. Da vil Skottland få skatterettighetene til verdiene i havet, olja inkludert. Dette får imidlertid ikke noen betydning for salget av olje, da dette foregår på verdensmarkedet til høystbydende.

 • Anonym

  1. Ja! Det er gjort mange beregninger på dette.

  2. Det vet jeg ikke.

 • Jan Hårstad

  Slutter meg til Høyreekstrems betraktning at den tapende eliten i England vil ta ibruk de råeste midler som finnes,innkludert militære, for å omgjøre vedtaket.
  En sak som nesten ikke løftes fram i våre media: valget var også en etnisk konflikt: hvit britisk arbeiderklasse og middelklasse sa nei, 70% av muslimene og tredje-verden folket massivt, sa Ja.
  Den demografiske utviklingen i England er slik at om bare noen ganske få år,har ikke innfødte hvite briter en sjans i havet til å vinne noe rettferdig demokratisk valg.
  I Skottland var det også immigranter som var en stor tyngde på valgresultatet.
  De fleste av oss som skriver her er oppvokst med forestillingen om at borgerlig demokratisk parlamentarisme vil herske i Europa til evig tid.
  Det vil nok vise seg å bli en illusjon. Ingen elite gir fra seg makt frivillig.

  • Amund Garfors

   Her er vi helt enig vi to, Hårstad!
   Ingen tvil om at den tapende part ikke gir seg så lett. Kjenner jeg disse bandittene, så har de trolig militære midler i bakhånda. Og det vil de neppe ha noe imot å bruke mot folket.

   Vi vet at det er eliten som dominerer både økonomi, media og denne forbannede muslimske innvandringen, og som var tunga på vekta for at det gikk som det gikk med Brexit.
   På den andre siden har vi en stadig større del av middelklassen og arebeiderklassen som føler seg som fremmede i eget heimland, og der er er ofrene for disse djevelske globalistene og globaliseringen som også dessverre nå ser her i Norge.

   Ja, globalistene sitter med makta og pengene, media og de har flertallet innafor parlamenter og regjeringer. Og de utnytter masseinnvandringen til et vev av alle slags minioriteter uten noen felles bånd, der dette skal ende i kaos og konflikter i et fragmentert og opprevet samfunn der enhver kamp mot dette er nyttesløs.
   Og der en bare føler maktesløshet og en usikkerhet der all revolt mot dette nye samfunnet, der nasjonalstaten skal bort er den store planen med det hele. Selvfølgelig er innvandringen av fremmede som ikke hører hjemme i Europa et ledd i deres plan for å lage dette til et Orwellsk helvete på jord!

 • Amund Garfors

  Jeg har alltid beundret og sett opp til dene hedersmannen Nigel Faragr fra UKIP. Norske politikere rekker ikke denne mannen lenger enn til ankelene.
  Jeg har sett flere sekvenser på U-tube der Farage går til angrep og hudfletter disse lederne i EU-parlamentet i Brussel. Og da sparer han ikke på kruttet. Han bare slynger ut sannheten om disse korrupte maktmenneskene som sitter der og tjener en formue i året, der de ikke engang betaler skatt på sine inntekter, og der de har mage til å sende ut sine direktiver og forordninger som berør vanlige mennesker som bare får det verre og verre. I et Europa som skal fylles med muslimer, analfabeter, kjeltringer, kriminelle og terrorister. OG der vanlige folk skal få regninga for sin egen undergang. Ikke rart at Storbritannia sa takk for seg til dette rottereiret, og kom seg ut mens det enda er tid.

 • Anonym

  Desperate remainere går ikke av veien for omfattende svindel i håpet om få omgjort folkeavstemningen.

  http://www.friatider.se/omfattande-fusk-vid-namninsamling-ny-brexitomrostning

  Analytikere sier at man kan ikke bare holde ny folkeavstemning fordi noen er misfornøyd med den første. Det er ikke slik demokratiet fungerer.

  • Anonym

   David Cameron 17. mai 2016:

   (…)

   “The Leave campaign is wrong to say there’ll be a 2nd referendum if we vote to remain in the EU.

   This is a referendum and not a neverendum.

   Ingen i UK tør drømme om en eller flere nye avstemninger av EU-typen som pågår helt til ønsket resultat oppnås. Da blir det bråk. Rettere sagt voldelig. Men det spørs om ikke demografien har tatt UK. Som den har tatt Norge. Det er ingen vei tilbake om ikke innvandrerne repatrieres, og det våger ingen å snakke om (foreløpig).

Legg inn en kommentar