Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bruker Libya som dørstokken til Europa

Båtflyktninger2I 2011 bidro NATO gjennom flystøtte til opprørere til at Libyas diktator Muammar al-Gaddafi mistet makten. I ettertid har landet vært i kaos, og blitt et oppmarsjområde for Den islamske staten. Etter at det ble vanskeligere for flyktninger å ta seg inn i Europa fra Tyrkia til Hellas er det åpnet en ny flyktningrute via Libya. Den benyttes også av Den islamske staten.

EN CNN-reporter avdekker hvordan IS bruker Libya som dørstokken til Europa. Reporteren forteller blant annet om et medlem av Den islamske staten som tok kontakt med smugleren Abu Walid og spurte om han kunne sende 25 av hans folk fra Libya til Europa på en liten båt for 40 000 dollar. Han ble avvist av smugleren, som kunne fortelle CNNs journalist at slike forespørsler er blit stadig vanligere de siste månedene.

9 comments to Bruker Libya som dørstokken til Europa

 • Doktor

  Det er blir for billig å skylde på vesten i det kaoset av islamister og lokale klaner/bander som foregår i Libya. Vesten gjorde en handling i god tro med å styrte Gaddafi, og det kaoset som har oppstått etterpå har ikke vestlige land vært involvert på. Det er araberne der som har laget kaoset helt alene- noe annett blir å unnskylde/umyndigjøre araberne i Libya for deres handlinger!

 • Guest

  ”Doktors” underlige innlegg er å sette tingene fullstendig på hodet. ”Doktor” er trolig nok en ”pioner” fra en PK-tenketank. For alle oppegående mennesker er vestens bombe-intervensjon med fjerning av Gadaffi hovedårsaken til Libyas kollaps med påfølgende migrasjonskaos. Muslimske land er dysfunksjonelle uten en sterk leder.

  Dette skyldes dessverre et betydelig lavere IQ-nivå i MENA-landene enn i tidligere europeiske demokratier og deler av fjerne Østen/nordamerika. Samt ditto høyere aggresjonsnivå. Foruten særdeles primitive klanskulturer på toppen av den totalt ødeleggende imaginære entiteten Allah som i nær samtlige muslimske områder genererer djevelskap og atter djevelskap.
  Tar man ut den sterke lederen fra en slik forfallen kultur er det å be om dysfunksjonell masseinnvandring til nabokontinentet.

  Men dette kaoset er da også nettopp hva globalmarxistene ønsker seg for å knuse kapitalismen. Leninistenes plan B der ikke ”væpna revvoluschon” ga umiddelbar suksess.

  • Anonym

   @Guest

   Du har helt rett i det du skriver. Lav gjennomsnittlig i Afika/Mena-området kombinert med vrangforestillingen i vestlige land om at det finnes universelle rettigheter og verdier, har rasert store deler av den tredje verden.

   De skyldige for dagens elendighet finnes i vestlige parlamenter, og de ansvarlige kan oppsøke nærmeste speil for å få et bilde av lovbryteren. Selvsagt har ingen lands politikere en rett hjemlet i folkeretten til å bombe andre land for å fremme en ideologi. Den type opptreden er ikke det spøtt bedre enn nazistene som utryddet «mindreverdige» mennesker. Også disse grusomhetene ble utført i det godes tjeneste, i likhet med dagens grusomheter.

 • Doktor

  Så da kan man skylde på vesten for at de har lav IQ?

 • Guest

  Tankefeil er ofte forekommende når debattanten ønsker at et feil svar skal oppfattes som om det var korrekt slik at han skal slippe unna kritikk. Ofte forekommende når det dreier seg om sosialisters møte med seg selv i døren.

  https://no.wikipedia.org/wiki/Tankefeil

  Det er ikke vestens feil at MENA-land har en gjennomsnittlig svært lavere IQ enn andre steder på kloden vår. Det er imidlertid vestens feil at de tillater ikke-kompatible mennesker som er svært dysfunksjonelle får etablere seg i våre samfunn.

  Det er dessuten vestens feil at de skal eksportere sitt tankesett til kulturer og områder i verden som ikke har forutsetninger for å annamme de positive sidene ved demokrati. Når vesten attpåtil bomber disse tilbakestående klankulturene har FASITEN vist seg å generere at de dysfunksjonelle i våre samfunn like fullt flykter hit.

  Bibelen har et godt råd:

  ”Lik en som tar tak i øret på en gal hund er den som legger seg bort i en sak som ikke vedkommer ham.”

 • Doktor

  Guest: Forhold deg litt til den virkelige verden, der arabere ikke er umyndigjort!De som skal karaktisere andre forteller mer om seg selv!

 • Guest

  Null motargumenter og personangrep registrert. Hvilken sosialistisk tanketom tenketank har narret deg?

 • Doktor

  Guest: Du må jo lese selv hva du skriver! «Hvilken sosialistisk tankegang har tatt deg» = personkarakteristik, var det ett motargument?Jeg stilte deg ett spørsmål tidligere som du ikke svarte på, er det ett tegn på intelligens?! Hvis det er vestens feil at arabere dreper hverandre i Libya så må det ha vært vestens feil når noen drepte hverandre i Libya før kaoset begynte!Å siden det også var lite med drap i Libya før kaoset begynte, kan det ikke ha noe med IQ å gjøre- «for de er jo så alt for dumme til å skjønne», å da er man for dum konstant, ikke bare når det skulle passe etterpå-klokeskapen!Sosialisme har svært lite med dette å gjøre, å man avslører seg selv med at man henter fraser fra en bok som sine argumenter, når man malplassert de også!

 • Doktor

  Det hele blir jo «bedre» når man trekker bibelen inn i dette også. Hva sier bibelen. Vesten sin skyld når Arabere dreper hverandre? Nei tror ikke det! (Ikke glem tråden) Å hvis man skal måle vold utifra IQ må jo sauer være langt smartere enn oss

Legg inn en kommentar