Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Sjekker innvandringsleierer for terrorister

Steven_WoolfeEuropol, det europeiske politidirektoratet, sender eksperter til innvandrerleirene i Hellas for å søke etter terrorister. Dermed har de akseptert det som det engelske uavhengighetspartiet UKIP har sagt i årevis, at terrorister utnytter «flyten av tusenvis av flyktninger» som kommer til Europa, og skjuler seg blant asylsøkerne, mener Det britiske partiets parlamentsmedlem Steven Woolfe.

Det er Manuel Navarrete Paniagua, leder for Europols europeiske kontor for bekjempelse av terrorisme, som opplyser om at Europol vil sjekke leirene i Hellas.

«Denne handlingen er i seg selv en bekreftelse på at Europa er utsatt for potensielle terrorister ved hjelp av innvanndrerne som nå strømmer inn i Europa. Selv om dette er et positivt tiltak i den situasjonen vi er i, er det ikke garantert å ha noen meningsfull effekt. For ofrene for flere terrorangrep i løpet av de siste 12 månedene er dette for sent,» sier Steven Woolfe i en pressemelding. Han viser dessuten til at alt for mange muslimske innvandrere allerede har kommet inn i Europa og spredt seg rundt i forskjellige land.

«Hvis det ikke var for EUs frie bevegelse for mennesker over hele Europa ville ikke dette tiltaket ha vært nødvendig. Schengens politikk, som er et fundament av EUs politiske prosjekt, har gjort Europa mindre sikkert og utsatt kontinentet for terrorisme,» sier han. Sikkerhet var en sentral del av debatten foran det britiske EU-valget, som endte med britisk utmeldelse.

2 comments to Sjekker innvandringsleierer for terrorister

Legg inn en kommentar