Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Ønsker seg Michelin guide for Israel

Tel_Aviv_restaurantIsrael er det landet med det sunneste kostholdet i Vesten, og det niende sunneste kostholdet i verden, ifølge en global studie publisert i The Lancet Global Health Journal. Nå har lederen for World Jewish Congress, Ronald Lauder, bedt Michelin reiseguide om å vurdere israelske restauranter med sitt berømte rating-systemet, for å finne utom kvaliteten på de israelske restaurantene står i forhold til sunnhetsgraden på maten som serveres.

I et brev til Michelin-guiden skriver Ronald Lauder at det er en «bekymringsfull utelatelse» at Michelin ikke har en guide til Israel. Han viser til at Israel har en blanding av matkulturer og tradisjoner som representerer en særegen og eksepsjonell kulinariske scene. «Hvorfor har da selskapet nektet å produsere en guide til Israels restauranter,» spør han i sitt brev, ifølge Associated Press.

«Selv om jeg er sikker på at det ikke er din intensjon har noen spekulert i at andre ting enn fortjeneste farger Michelin beslutning om ikke å besøke Israel,»skriver Lauder.
,
Israel, spesielt Tel Aviv, har en levende matkultur med sammensmelting av smaker fra jødiske immigranter fra hele verden med lokale Middelhavets- og Midtøstenkjøkken. I de senere årene har israelsk mat fått internasjonal anerkjennelse, skriver telegrambyrået, og viser til at Tel Aviv i 2014 ble anerkjent av Saveur magazine som et fremragende reisemål for matelskere.

Minst en israelsk kokk, Moshik Roth, har fått en Michelin-stjerne, for sitt arbeid i Nederland, mens de israelske kokkene Yotam Ottolenghi og Assaf Granit har gjort suksess i Storbritannia. En annen israelsk kokk, Michael Solomonov, har vunnet den prestisjetunge James Beard Award i USA, skriver Israel Hayom.

Michelin talskvinne Samuelle Dorol vil ikke love noen Michelin guide for Israel. «Det har aldri vært en egen Michelin guide for Israel, og det er ingen planer for en. Vi har ikke hatt mulighet til å gjøre en guide der. Men det betyr ikke at vi aldri vil ha en,» sier hun. Generelt sier hun at Michelin guide-steder er valgt basert på «gastronomisk interesse» og salgspotensialet. «Vi må ha potensielle lesere,» sier hun. Michelin har i dag guider for 27 land.

3 comments to Ønsker seg Michelin guide for Israel

 • Anonym

  nå er det slik at Michelin «agentene»
  de er ikke på utkikk etter sunt kosthold
  men spectaculære restaurantopplevelser

  vil du ha sunt israelsk kosthold?

  lev en uke på en israelsk kibbutz
  da får du sunn mat.
  smakfull og delikat tilberedt

 • kokkelærling

  jeg har selv vært kokk hos dem!

  gefillte Fish (fylt karpe med kokte grønnsaker)

  lechem shabbat (flettet sabbatsbrød (med vin til)

  matzot (ugjæret brød)

  sufganiot (doughnuts) med melis/smeltet honning

  hummus ertepuree med hvitløk og sitronjuice basilicum

  og mye annet godt jeg fikk opplæring i

  det israelske kjøkkenet er avansert
  og verdt et studium
  av Michelin guiden

 • Tusenkunstner

  Det er rimeligere å spise på plasser de ikke er så nøye på dette mivhelin opplegget og rimeligere. Ut med Hellstrøm, inn med Toro.

Legg inn en kommentar