Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Raketter blir til roser

roser41-150x150I de siste 12 årene har over 13 000 Kassam-raketter blitt skutt inn i Israel. Den israelske kunstneren Yaron Bob forvandler disse gjenstandene av ødeleggelse til uttrykk for skjønnhet og fred. Firmaet hans, Rockets into Roses produserer et verdifullt begrenset opplag håndlagde kunstverk laget av materiale fra raketter som landet i Israel – en moderne versjoner av «slå sverd om til plogskjær «.

En hel generasjon av barn har blitt traumatisert av terroren fra rakettangrepene. Rosene og lysestakene laget fra faktiske Kassam-raketter som landet i Israel, symboliserer utholdenheten til folket i Israel. De er levende symboler på Israels utholdenhet i møte med Hamas og islamsk terror.

Nesten en million innbyggere i Israel er innenfor rekkevidden til raketter fra Gaza. Med bare 15 sekunder å finne dekning er liv i fare. Israel trenger fremdeles flere bomberom for å beskytte sine borgere. Derfor går deler av inntektene fra salget av rosene til Operasjon Lifeshield, som er en aksjon som samler inn penger til å bygge flere bomberom.

De fleste rosene tar minst tre til fire timer å lage. Mer detaljerte roser og buketter kan ta vesentlig lengre tid å lage. Roseskulpturens base er formet som kartet over Israel. Stammen er festet til basen i byen Sderot, slik at rosen bokstavelig talt «vokser» fra stedene der de fleste av rakettene har landet. Her kan du se og om ønskelig bestille håndlagde roser i metall, laget av Hamas-raketter.

Her er en presentasjon av hvordan produktene blir til.

Kommentarer er skrudd av.