Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil lære flyplass-sikkerhet av israelerne

Ben_Gurion_AirportI går kveld slo terrorister til mot flyplassen i Istanbul. Ifølge israelske eksperter er mange flyplasser i Europa for dårlig sikret. Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv regnes som en av verdens sikreste. Ingen fly er blitt kapret etter å ha tatt av fra den israelske hovedflyplassen. Allerede før gårsdagens terror i Istanbul ville verden lære av Israel.

Forrige måned landet flyplasspersonale fra rundt 40 land, inkludert Storbritannia og Frankrike, på Ben Gurion-flyplassen for å lære mer hvordan Israel håndterer sikkerhetsutfordringer.

For mens den jødiske staten i flere tiår stadig har vært utsatt for terrorangrep, er det 44 år siden forrige gang noen ble drept eller såret inne på Ben Gurion-flyplassen. I denne perioden har heller ingen fly blitt kapret eller angrepet atter å ha lettet fra flyplassen, skriver Dagen.

Ben Gurion håndterer nesten all internasjonal trafikk til og fra Israel, så landet ville blitt helt isolert dersom en terrorgruppe klarte å stenge terminalene.

Ifølge Ben Gurion-direktør Shmuel Zakay, er flyplassen under konstante trusler. «Alle terrororganisasjoner er klar over hva som ville skjedd dersom Ben Gurion ble angrepet. Hele staten Israel ville befunnet seg under blokkade,» sier han til den britiske avisen The Daily Telegraph, sitert av Dagen.

Israels respons er et sikkerhetssystem som består av mange ledd. Reisende fra Ben Gurion møter første sikkerhetskontroll allerede flere kilometer før en ankommer Terminalbygningen. Mange passasjerer passerer alle «hindre» lett, mens noen blir tatt til side for omfattende utspørringer.

Et avgjørende øyeblikk er når en utspørres av sikkerhetsansatte i køen til bagasjeinnsjekkingen. Noen oppfattes som «lavtrussel-passasjerer» og kan fortsette til bagasjeinnsjekking, sikkerhetskontroll og passkontroll. Mistenkelige personer utsettes for nye avhør og kontroller, skriver Dagen.

Risikoen for at arabiske reisende blir stoppet for avhør, er stor, særlig dersom de er på vei til eller fra arabiske land. Dette har høstet kritikk, men israelsk høyesterett har i følge Dagen nektet å forby såkalt «profilering» basert på rase.

De siste årene har det vært en utvikling der stadig færre passasjerer må gjennom lange intervjuer og forhør. En av grunnene til dette er at hver flyvning, alle passasjerer og alle kabinansatte og piloter blir sjekket lenge før flyene lander eller letter på Ben Gurion.

«Hver dag er det omkring 10 flyvninger som «flagges» som mistenkelige, enten fordi de følger en uvant kurs, eller fordi flyet mangler noe sikkerhetsklareringer», sier Dvir Rubinshtein, ansatt ved Transportministeriet, til den amerikanske nyhetskanalen CNN, skriver Dagen.

Shmuel Zakay sier til The daily Telegraph at de fleste flyplasser kan lære fra Ben Gurion, men at ikke alt er gjennomførbart på de største flyplassene. En del av sikkerhetsopplegget ved Ben Gurion kan gjennomføres fordi flyplassen, med sine 16 millioner årlige passasjerer, tross alt bare håndterer en femtedel av passasjermengden til en flyplass som Heathrow i London.

1 comment to Vil lære flyplass-sikkerhet av israelerne

 • Mona Selby

  Dette terror angrepet var enda et av de store muslimske terror angrepene under muslimenes terror måned Ramadan hvor de håper å få dobblet belønningen for sine onde gjerninger.Antall angrep utfør av muslimer bare denne måneden er nå på 181 og antall drap som er utført av muslimer bare denne måneden er nå på 1294. Du kan følge draps bølgen her.
  http://www.thereligionofpeace.com/
  Men husk at det finnes også mange muslimske drap,forfølgelse og terror som ikke nevnes i media eller som skjer i det skjulte og som ikke kommer med i denne oppsummeringen. Særlig i islamske og andre utviklings land hvor man ikke opplyser om at det skjer eller man mangler infrastuktur til å føre oppsyn med dette osv

  Dette er ramadan måneden da MusIimer tror at de vil få dobbelt lønn for å begå ondskap for «Allah». «-Farrah Vokste opp i en lslamsh familie før hun konverterte til kristendommen. Nå advarer hun folk i Vesten om farene ved lslam. Her forteller hun blant annet hvorfor selv passive muslimer plutselig ønsker å begå voldelig Jihad(hellig krig) ut fra.
  https://plus.google.com/118299387983421245577/posts/LyZwVmTv2xV

  To kvinner (som vokste opp i islamske land) forklare hvorfor den islamske læren er falsk. Her forklarer de hvorfor islams gud Allah ikke er det samme som Bibelens GUD(Jesus), og beskriver hvilket helvete det er å leve under lslamske lover:
  http://voxpopulinews.net/islam-q-a-ep-1/ , se også mer på http://voxpopulinews.net/?s=Islam+Q%26A

Legg inn en kommentar