Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Hvor er Sverige på vei

Tino_Sanandaji-150x150Den svensk-kurdiske forfatteren og økonomen Tino Sanandaji ble født 17. mai 1980 i Teheran, Iran. Han har en en doktorgrad i offentlig politikk fra University of Chicago. Han har flere ganger advart mot at svensker kan bli minoritet i eget land, og generelt ikke vært nådig i sin beskrivelse av problemene for vårt naboland. I dette foredraget forsøker han å svare på spørsmålet: Hvor er vi på vei?

5 comments to Hvor er Sverige på vei

 • Knut

  Politiet i Sverige har kommet på den fantastiske idéen å dele ut en type armbånd som skal beskytte frie demokratiske svenske jenter mot den nye importerte virkelighet.

  Armbånd er altså tingen. Skjønner vi egentlig hvilken mental sykdom den politiske elite og deres våpendragere lider av?

 • Trump for president

  Sverige er, som Norge, på vei til å bli et nytt medlem av den tredje verden, via latinamerikansk bananrepublikknivå som Tino sa i et intervju med amerikansk TV tidligere i år. Årsaken til at han (Tino) fortsatt bor i Sverige er morens sykdom. Han orker selvsagt ikke å bo der på sikt. Han flytter til USA.

  USA vil få ny president i år. Han heter Donald Trump.

  Sjokkmåling i USA: Trump med klar ledelse over Hillary Clinton

  (…)

  Donald Trump tar i dag innersvingen på Hillary Clinton i en ny måling, og nærmer seg oppslutning fra halvparten av velgerne i USA, viser tall fra velrenommerte Rasmussen Reports.

  Et eksempel på demokrati skriver Simon Heffer i avisa The Telegraph om den britisk folkeavstemningen der de forhatte hvite «rasistene» fikk si sin mening:

  (…)

  Last week I mused that we were about to have the chance for a moment of greatness. Now we have seized it. It was a supreme, and magnificent, exercise in democracy by a people determined to follow their own decent instincts, and to distrust elites who had separated themselves from the general public.

  Det norske xxxx fortjener å sitte igjen med en befolkning fra den tredje verden. Også blant disse vil de som sitter der møte avsky og forakt når de ikke lenger kan dele ut hvite «rasisters» skattepenger.

  Jeg får kvalmefornemmelser hver gang jeg hører ordet Storting og «folkevalgte». NS-medlemmer flest, selv om de var landssvikere, holdt en høy moralsk standard ift dagens «folkevalgte».

 • Opplysende foredrag. Ved 31:30 sier han, som svar på et spørsmål om økte utgifter til f.eks politi og fengsler grunnet den store innvandringen nå, at noe som ikke regnes med i almindelige beregninger, er omkostningene for ofrene for kriminalitet, og at disse antagelig er meget høyere enn utgifter til politi, og at av langtidsdømte i Sverige er 52% innvandrere. Denne ekstreme overrepresentasjonen [av innvandrere] tas heller ikke hensyn til i utgiftsberegninger.

  • Anonym

   «Opplysende foredrag. Ved 31:30 sier han, som svar på et spørsmål om økte utgifter til f.eks politi og fengsler grunnet den store innvandringen nå, at noe som ikke regnes med i (…)»

   Det er riktig som Tino påpeker at disse utgiftene ikke regnes med, men det er ikke de som utgjør det største økonomiske problemet.

   Først og fremst er det en gjennomsnittlig produksjonsevne i innvandrerbefolkningen som ligger langt under gjennomsnittet for etniske svensker (verdens mest produktive) som gjør at uttak er større enn innbetaling og at de går i minus.

   Dernest legges det en forutsetning til grunn som er helt urealistisk. Nemlig den at forbruket (beregnet som et gjennomsnitt) settes 1:1, at ikke-vestlige ikke forbruker mer enn vestlige. Det er som sagt feil. All empiri viser det motsatte. Overforbruket er ekstremt på alle områder. Uttaket av offentlig sektor, beregnet som et gjennomsnitt, ligger skyhøyt over vertsbefolkningens. Særlig gjelder det helse- og sosialsektoren. Her snakker vi om et 2 til 3-ganger’n etniske svenskers forbruk.

   Tar vi utgangspunkt i perspektivmeldingen som regjeringen Stoltenberg fikk utarbeidet, settes produksjonevne 1:1. Man legger til grunn at innvandrernes etterkommere vil produsere like mye (i gjennomsnitt) som etniske nordmenn. Noen som tror på det?

Legg inn en kommentar