Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Tomat mest populære grønnsak i Israel

TomaterEn meningsmåling fra Volcan Agricultural Research Center viser at tomat regnes som den «mest israelske grønnsaken», skriver Yedioth Ahronoth. Blant de 500 menn og kvinner over 18 år som deltok i undersøkelsen, valgte omtrent 44 prosent i tomat som sin favoritt grønnsak. Det bemerkes imidlertid at det er en pågående og gammel debatt om hvorvidt tomat er en grønnsak eller en frukt, skriver avisen.

55 prosent av respondentene uttrykte preferanse for å spise tomater i salater og tomat ser ut til å være mest populær blant folk over 50 år. 56 prosent av de spurte i denne aldersgruppen sa at tomat er den eneste grønnsaken som de ikke kan finne noen passende erstatning for. Undersøkelsen viste også at israelerne ikke liker å skrelle tomater.

«Tomater inneholder viktige antioksidanter og er avgjørende for god ernæring. De inneholder alpha og beta-karoten, lutein og lykopen. Sammen styrker disse antioksidantene immunforsvaret og beskytter kroppen mot sykdom. I tillegg er tomatjuice en virkelig sunn drikk, som hjelper for lungefunksjonen og beskytter mot skader på DNA,» sier dr. Ilan Levin ved Institutt for grønnsaker og korn på Volcan senteret.

«Israelere forbruker store mengder frukt og grønnsaker. Målingen styrker teorien om at tomaten er den «mest israelske grønnsaken». Tomater har høy i ernæringsmessig verdi, og høyt forbruk gir også publikum andre vidtrekkende helsefordeler,» sier forskningsleder professor Yoram Kapulnik.

Mens tomat er den mest populære grønnsaken er sitrusfrukt den mest populære frukten i den jødiske staten.

1 comment to Tomat mest populære grønnsak i Israel

Legg inn en kommentar