Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Når en president lyver

Jan_Simonsen_Israel3-150x15011«Hva sa imamen», spurte jeg mine palestinske venner forleden dag, for å være høflig og virke interessert. De kom fra fredagsbønnen i Al Aksa moskeen. «Han sa at vi måtte drepe alle jøder og kristne,» spøkte de. «Det er ikke noe å spøke med. Det er faktisk imamer som sier slikt,» svarte jeg. Da tok de til motmæle. «En jødisk rabbiner i en bosetning ba jødene forgifte drikkevannet vårt, og drepe oss,» svarte de. Angrep er det beste forsvar.

Jeg fant opplysningen lite troverdig. Det ville ikke vært mulig å si noe slikt uten å komme i konflikt med den israelske påtalemyndigheten og israelske politikere. Så hvor i alle verden kom denne nyheten fra? Svaret var den palestinske presidenten. Påstanden om at en rabbiner ville forgifte palestinernes drikkevann ble fremsatt av Mahmoud Abbas i en tale til Europaparlamentet 23.juni.

«For bare en uke siden steg noen rabbinere frem i Israel og annonserte at de krevde av sin regjering at den forgiftet drikkevannet for å drepe palestinere. Er ikke det en klar oppfordring til massemord på palestinere,» spurte han, og ble møtt med applaus fra Palestina-vennlige EU-parlamentarikere. Talen ble vist på den offisielle palestinske TV-kanalen samme dag, og sjokkerte mine palestinske venner.

Senere viste det seg selvsagt at Abbas enten løy, eller slengte frem et løst rykte, slik han så ofte gjør. Den israelske regjeringen forlangte en unnskyldning, og Abbas måtte bite i det sure eplet. I en pressemelding beklaget han «misforståelsen». Det fikk ikke mine palestinske venner med seg, og sikkert ikke mange andre palestinere heller. For i så fall måtte de har lest israelske aviser eller sett på israelsk TV.14 comments to Når en president lyver

 • Runo

  Men dine såkalte «palestinske venner» var ikke sene om å spre et rykte de åpenbart trodde på fordi lederen deres hadde sagt det. Dine «palestinske venner » er vel også indoktrinert med det muslimske jædehatet som finnes overalt i Koranen og hadithene

  • Mona Selby

   «og Abbas måtte bite i det sure eplet. I en pressemelding beklaget han «misforståelsen»

   Abbas bet overhodet ikke i det sur eplet. Han gjør akkurat det samme som tidligere PLO leder Yasser Arafat hele tiden gjorde.

   Han sier en ting på arabisk til sitt muslimske folk hvor Arafat ofte oppfordrer til terror, mens han forteller noe helt annet til vesten. Når Abbas blir tvunget til å forklare seg fordi han er avslørt så benytter han selvsagt løgn:
   https://sites.google.com/site/muslimskbedrag/05/02 og beklager gejjnom den løgnen, så fortsetter han å snakke terror og hat, men prøver fortsatt å holde det skjult utenfor den vestlige verden.
   http://www.youtube.com/watch?v=i8w9QvNnvls

   Slik driver også Tyrkias muslimske president Erdogan og gjør på akkurat samme måten

 • Rune: De muslimsk suvenirselgerne i Gamlebyen i Jerusalem kjøper varer av jøder, og selger jødiske hodeplagg og andre klær samt syvarmede lysestaker og t-skjorter med reklame for den israelske hæren på. Tidligere meningsmålinger om muslimers holdninger til jøder har vist at det området i verden der muslimenes holdninger til jøder er mest positiv er i Israel.
  Holdningen til jøder varierer nok likevel, men de fleste hevder at de ikke har noe i mot jøder. Men de er nok selvsagt gjenstand fra den påvirkningen de utsettes for blant annet via palestinsk TV, så de tror lett på rykter som fremkommer i palestinske medier.

  • Tusenkunstner

   Ja det er vel like greit at folk er kamerater.

   • Klok og innsiktsfull

    Kloke og innsiktsfulle ord fra Tusenkunstner, som vanlig. Stor visdom tuter ut av alle hans kommentarer her på bloggen. Jan Simonsen er privilegert som har en slik enestående vismann til å kommentere på bloggen sin.

    • Anonym

     Onelinere oser alltid av innsikt og visdom.

    • Tusenkunstner

     Det er vel hyggelig å ha noen allsidige på denna bloggen her. I motsetning til de fleste som bare er opphengt i en ting – innvandringspolitikk. Virker som de går å tenker på det konstant fra de våkner til de legger seg på kvelden.

 • erzo

  «Tusenkunstner»
  håner aldri noen
  så langt jeg kan erfare…
  i mine replika over FY

  må være en av gode kristne dyder
  å aldri håne

  jeg har desværre hånet
  alldeles for ofte
  i mitt vrange og hissige temperament

  • Anonym

   Nei, han håner ingen, men er det vi kaller et troll. Et begrep som oppstod i internetts barndom. En person som bevisst provoserer for å støye til debatten, noe Tusenkunster gjør. Se på reaksjonene på tulleinnleggene hans.

 • Klok og innsiktsfull

  Din visdom overgår enhver begripelse. Selv erzo og Jan Simonsen må bøye seg i støvet stilt overfor en slik uforlignelig visdom.

Legg inn en kommentar