Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Israelerne blir eldre enn nordmenn

Israel_gammel_dameBare i fem land blir folk eldre enn i Israel. Det viser den siste rapporten om global levealder fra Verdens Helseorganisasjon, WHO, i følge Israel Hayom. Den gjennomsnittlige levealderen i Israel er på 82,5 år. I Norge kan vi forventes å bli 81,8 år gamle i snitt. Rapporten viser at levealderen i verden har økt dramatisk de siste 15 årene. På verdensbasis er gjennomsnittlig levealder for en baby født i 2015 nå 71,4 år – 73,8 for kvinner og 69,1 for menn.

På toppen av listen er Japan, med en gjennomsnittlig levealder på 83,7 år, etterfulgt av Sveits, med 83,4. Fordelt på kjønn topper Japan listen for kvinner, med en gjennomsnittlig levealder på 86,8 år, mens Sveits har høyest forventet levealder for menn, 81,3 år. På tredje plass sammenlagt ligger Singapore med 83,1 år, etterfulgt av Australia og Spania der folk kan regne med å bli 82,8, og Island og Italia følger på femteplass med 82,7 år.

Israel kommer på sjetteplass sammenlagt. Når resultatene er delt etter kjønn, har Israel den femte høyeste mannlig levealder, med 80,6 år, og den niende høyest for kvinner 84,3 år.

USA kommer inn som nummer 25 samlet, med 79,3. På bunnen av listen, er barn født i Sierra Leone, som bare er forventet å leve til en alder av 50. Ifølge rapporten, den mest dramatiske økningen i forventet levealder de siste 15 årene – 9,4 år – i Afrika, der folk nå forventes å leve til fylte 60 år i gjennomsnitt. Økningen er et resultat av forbedret eldreomsorg og økt innsats for å bekjempe malaria og AIDS.

2 comments to Israelerne blir eldre enn nordmenn

Legg inn en kommentar