Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Palestinske terrorister inspirert av IS

Palestinske_terorristerFør terroristene i begynnelsen av forrige måned gikk inn på Max Brenner Restaurant på Sarona Market i Tel Aviv utkledd som israelske forretningsmenn og skjøt og drepte fire mennesker, lot de seg fotografere foran et IS-flagg med teksten: «Det er ingen gud utenom Allah, og Muhammed er hans sendebud,» skriver Israel Hayom. I disse dager står de for retten i en israelsk domstol.

Ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet Security Agency hentet de tre palestinerne fra landsbyen Yatta, nær byen Hebron i Judea, inspirasjon fra Den islamske staten, uten å være direkte rekruttert av IS eller å ha fått opplæring fra gruppen.

De tre terroristene tiltalt for det dødelige skyteangrepet i Tel Aviv hadde angivelig først planlagt en togmassakre, men endret sine planer på grunn av sikkerhetsprosedyrer på togstasjonene. Deres opprinnelige planer ble beskrevet i tiltalen som ble fremlagt for Tel Aviv District Court mandag.

Søskenbarnene Muhammed og Khalid Muhamra, begge 21, deltok under skytingen, mens deres venn, Zayn, 22, deltok under planleggingen. I følge fetterne deltok han ikke under selve skyteangrepet, der han risikerte å bli drept av israelsk politi, fordi han etter deres fortolkning av islam ikke kunne bli martyr,selv om han hadde blitt drept, siden han hadde økonomisk gjeld, skriver Israel Hayom.

Aktor Tamar Anis uttalte under presentasjonen av tiltalen at siktede hadde bestemt seg for å gjennomføre angrepet i juli i fjor, men utsatte det. De samlet kniver, og kjøpte rottegift til å dyppe knivene i for å gjøre skadene på ofrene større. I stedet endte det med et pistolangrep.

På dagen for angrepet tok brødrene på seg dresser som ofte brukes av israelske forretningsmenn og klippet håret «jødisk». Deretter gikk de til kameraten, Zayn, for å hente skytevåpen, kniver og gift som de hadde lagret der. Paret infiltrerte Israel gjennom et hull i sikkerhetsgjerdet nær Metzudat Yehuda i Sør Hebron Hills. På den andre siden av sikkerhetsgjerde ble de møtt av en medhjelper, Salim Mugnam, 23, som nå sitter arrestert tiltalt for å ha kjørt de to terroristee til bedouinbyen Segev Shalom, hvor det var en leilighet for folk som bor ulovlig i Israel.

Et par timer senere, etter å ha blitt avskrekket av sikkerheten på jernbanestasjoneni Beersheba, tok terroristene en taxi til Tel Aviv. Hadde de vært i stand til enkelt å komme inn i jernbanestasjonen, ville de i stedet ha gjennomført skyteangrepet ombord på et tog, har Shin Bet avslørt, i følge Israel Hayom.

Drosjesjåføren som kjørte dem ble avhørt, men løslatt etter at det ble klart at han ikke hadde kjennskap til hans passasjerenes intensjoner. Han sier til Israel Hayom at han føler seg knust. «Jeg gikk gjennom en veldig vanskelig tid etter at jeg innså at jeg ubevisst hadde hjulpet terroristene. Det var et vanskelig traume for meg, og jeg er ikke interessert i å si mer enn det,» sier han. Sjåføren vil tjene som en av aktors vitner i rettssaken.

Da de to kom i Tel Aviv lette de etter et travelt område for å utføre angrepet og spurte forbipasserende hvor det var restauranter og kafeer. I nitiden om kvelden gikk de til Max Brenner Restaurant på Sarona Market og bestemte seg noen minutter senere for å begynne å skyte ukritisk. De myrdet fire mennesker og skadet flere.

Shin Bet opplyser at de i samarbeid med IDF og Judea og Samaria District Police har pågrepet 10 medskyldige som alle har hatt ulike roller i å bistå terrorister i å komme til Tel Aviv.

«Det ble klart under etterforskningen at Muhammed Muhamra studerte i Jordan, hvor han begynte å komme nærmere Den islamske statens posisjoner. Ifølge resultatene fra undersøkelsen, besluttet de to terroristene å gjennomføre angrepet inspirert av Den islamsk staten, men uten å bli offisielt rekruttert av organisasjonen eller motta noen form for hjelp eller veiledning,» sier statsdavokaten. De 10 medskyldige vil snart bli tiltalt i Samaria militære domstol.

Og uttaler moren til en annen terrorist seg. Han knivdrepte en 13 år gammel jente i hennes egen seng:

2 comments to Palestinske terrorister inspirert av IS

 • kan du forsvare likvidering ?

  for eksempel Karl Martinsen affæren på slutten av andre verdenskrig

  spørsmålet går til Jan simonsen

 • erzo: Jeg føler ikke noe stort behov for å gjøre meg opp en mening om det var rett eller galt av den norske motstandsbevegelsen å likvidere lederen for det nazistiske statspolitiet i februar 1945.
  Men den generelle problemstillingen er interessant. Israel har likvidert flere terrorister som det har vært umulig å arrestere siden de oppholdt seg utenfor landets genser, og amerikanerne avlivet jo Ben Laden på pakistansk område.
  I en krigssituasjon kan likvideringer være nødvendige. Men det forutsetter at de målrettes mot fiender i maktposisjoner, som kan betraktes som militære mål, og har en «militær» hensikt og begrunnelse. Det bør også forutsettes at man forsøker å minimalisere tap av sivile menneskeliv under operasjonene.
  Hvorvidt drapet på Karl Martinsen var grundig nok gjennomtenkt og begrunnet av motstandsbevegelsen har jeg ingen formening om. Det førte til represalier mot uskyldige nordmenn, noe som også burde vært tatt med i motstandsbevegelsens analyser.

Legg inn en kommentar