Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Utlendinger bak sextrakasseringer

Musikkfestival_SverigeNorske aviser har i det siste skrevet mye om seksuelle trakasseringer og voldtekter under to svenske musikkfestivaler. Nå fokuserer Associated Press og Fox News på spørsmålet om sammenhengen mellom de seksuelle trakasseringene og de mange innvandrerne/flyktningene som er kommet til Sverige de siste årene. Flere titalls kvinner rapporterte å ha blitt voldtatt eller seksuelt angrepet på to musikkfestivaler i Sverige.

I følge Fox News etterforsker svensk politi påstander om at dette var enda en ny rekke angrep fra flyktninger eller utenlandske innvandrere.

Svensk politiet ble tidligere i år kritisiert for å unnlate å informere offentligheten om omfattende seksuelle overgrep mot tenåringsjenter på en svensk musikkfestival for et år siden. En hendelse som kom frem i lyset i januar etter en serie med seksuelle overgrep og ran knyttet til flyktninger i Köln på nyttårsaften.

Politiinspektør Leif Nystrøm sier til Associated Press at det har vært 32 rapporter om angrep fra gutter eller unge menn under den tre-dagers lange festivalen i byen Karlstad, vest for Stockholm. Det yngste påståtte offeret var bare 12 år. Politiet har identifisert sju unge menn de ønsket å stille spørsmål.

Samtidig forteller politiet i Norrköping lokale medier at de etterforsker fem tilfeller av påstått voldtekt og mer enn et dusin mistenkte seksuelle overgrep på Bravalla Festivalen i byen sørvest for Stockholm.

Politiet beskrev i følge The Telegraph opprinnelig de mistenkte som «utenlandske unge menn.» En 15-år gammel jente fortalte en lokal avis at «utenlandske ungdommer» forulempet fem av hennes seks venner.

Etter å ha spilt i Norrköping postet det britiske rockebandet Mumford & Sons en notis på sin Facebook-side der bandet sier de var «forferdet over disse rapportene» av voldtekt og seksuelle overgrep. Bandet sier det ikke ville spille i Bravalla igjen med mindre politi og arrangører kan forsikre dem om at de «gjør noe for å bekjempe det som synes å være en avskyelig høy grad av rapportert seksuell vold.» De svenske popsanger Zara Larsson sier i følge Fox News at angriperne «fortjente å brenne i helvete.

I Danmark gikk den årlige ukelange Roskilde rockefestivalen av stabelen forrige uke med 130.000 besøkende. Ved avslutningen søndag kunne politiet rapportere om fem tilfeller av påstått voldtekt eller seksuelle overgrep.

1 comment to Utlendinger bak sextrakasseringer

Legg inn en kommentar