Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Suksess for israelsk kortfilm i Cannes

Or_SinaiAnna, en kortfilm av den israelske regissøren Or Sinai, tok hjem førsteplassen i studentkonkurransen på filmfestivalen i Cannes i mai, skriver Ynet News. Den 24-minutter lange filmen ble vist på Cinéfondation og slo ut 17 andre finalister. Sinais seier er en betydelig prestasjon ettersom det var hele 2.350 andre studentfilmer fra 277 filmskoler fra hele verden i konkurransen fra starten av, skriver den israelske avisen.

Filmen handler om Anna, en kvinne som har litt alene tid uten hennes sønn for første gang på lang tid. Mens hun går på en solotur rundt i hennes by prøver hun å finne en mann som hun kan være sammen med, selv bare for en kort stund.

Anna var Sinais eksamensfilm, etter å ha fullført sine studier ved Sam Spiegel Film and TV School i Jerusalem.

Prisen var på 15.000 euro, og ikke minst en garanti for at hennes første helaftens film, når den måtte være ferdig, vil bli vist på festivalen. Andre plassen i konkurransen gikk til en iransk filmskaper som studerer ved London Film School, skriver Ynet News.

Legg inn en kommentar