Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Kjærlighetshormon kan hjelpe menn som lider av PTSD

ptsdOxytocin – «kjærlighetens hormon» – kan forsterke medlidenhet hos mennesker som lider av symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD), ifølge en ny studie utført ved University of Haifa og Rambam Health Care Campus, skriver Israel 21c. Forskerne definerer medfølelse som et resultat av emosjonell empati – evnen til å gjenkjenne andres følelser, og kognitiv empati – evnen til å forstå hva en annen person føler og tenker.

«Det faktum at denne studien fant at Oxytocin kan forbedre medfølelse blant pasienter med post-traumatisk stresslidelse mot kvinner, gir nye bevis på at oksytocin kan være i stand til å forbedre den sosiale atferden til disse pasientene,» sier professor Simone Shamay-Tsoory fra psykologis institutt ved Universitetet i Haifa.

Hun ledet studien, som var en del av hennes Ph.D. arbeid ved Universitetet i Haifa, der hun undersøkte om pasienter med post-traumatisk stress lidelse lider av underskudd i medfølelse. De har også sett på om intranasal oxytocin, et hormon som er kjent for å modulere sosial atferd, kan forsterke medlidenhet hos disse pasientene.

Studien inkluderte 32 pasienter med post-traumatisk stresslidelse og 30 friske personer med ingen historie med psykiske lidelser. Forskerne sier at funnene tyder på at pasienter med PTSD lider av vesentlige og omfattende underskudd i medfølelse.

«Problemet i evnen til å føle medlidenhet kan skyldes problemer i evnen til å identifisere, forstå og føle med den andres tilstand av nød, dvs. vansker med emosjonell og kognitiv empati. Disse vanskelighetene i empati og medfølelse kan forholde seg til sosiale problemer som karakteriserer pasienter med post-traumatisk stresslidelse, «skriver forskerne.

Studien fant også at en enkelt intranasal dose av Oxytocin forbedrer medfølelse, både hos pasienter med PTSD og friske deltakere – men bare mot kvinner, mens det ikke påvirker medfølelse overfor menn.

Dette funnet førte forskerne til å anta at Oxytocin i fremtiden kan brukes som et psykobiologisk behandlingsalternativ i parterapi, som kan øke en positiv kommunikasjonsatferd blant partnere, særlig blant par hvor mannen lider av PTSD.

1 comment to Kjærlighetshormon kan hjelpe menn som lider av PTSD

Legg inn en kommentar