Søk

Siste kommentarer

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Nytt høyteknologisk sensorsystem skal beskytte den israelske kysten

AquaShieldVed siden av arbeidet med å oppdage og ødelegge Hamas sine terrortunneler, og for å motvirke terrororganisasjonens innsats for å bedre sin evne til å angripe Israel, skal dykkere fra den israelske hæren, IDF, nå bruke et nytt banebrytende sensorsystem som skanner Israels kyst, kalt AquaShield, skriver organisasjonen United With Israel.

Under Gaza-konflikten i 2014 klarte undervannsspesialstyrker fra Hamas å nå den israelske Zikim-stranden, mellom Ashkelon og den nordlige Gazastripen, og kom i kamp med israelske styrker.

«Den blå tunnelen er ekstremt utfordrende defensivt. Ethvert forsøk fra fienden på å utvikle kapasiteten for dykking og seiling er utfordrende over og under vann,» sier den israelske oberstløyntnant i marinen Liav Silverman til IDF Radio.

Det er grunne til at IDF nå møter denne trusselen gjennom å ha utviklet et system som kalles AquaShield, som består av en rekke sensorsystemer på havbunnen ved den maritime grensen til Gaza. Etter Operation Protective Edge og terroren på Zikim Beach har IDF investert i å styrke kommunikasjonen og samarbeidet mellom sjøforsvaret og infanteriet, skriver United With Israel.

«Den israelske hæren ønsker at sivile skal være i stand til å komme til strendene. Når vi ser turister og svømmere i Banana Beach, betyr det at jeg har oppfylt min misjon,» sier assisterende sjef for Nord-brigaden, oberstløytnant Asaf Hamami til IDF Radio.

Han forteller at Hamas sin dykkertrening, og størrelsen på enheten har økt betydelig siden sommeren 2014. «Vi ser dem på trening, hele utvalget av trening, inkludert dykking og skyting,» sier han.

Begge offiserene tror på den militære evnen til å komme opp med et teknologisk svar på utfordringen fra sjøen. Silverman forventer at de nye systemene vil gi en pålitelig varsling så snart fienden dykker ned og enda tidligere. Men han påpeker at forsvaret mot «den blå tunnelen» forutsetter store investeringer i våpen på de israelske marineskipene.

AquaShield- systemet er utviklet av DSIT Solutions, et datterselskap av Acorn Energy.

Legg inn en kommentar