Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Gratis busser på sabbaten

buss_IsraelNylig bestemte kommuneadministrasjonen i Herzliya å tilby innbyggerne gratis busstransport i noen av byens områder på sabbaten, skriver Miff.no med den israelske avisen Ha’aretz som kilde. Det er forbudt med offentlig transport som busser å kjøre på sabbaten. Men loven definerer offentlig transport som noe passasjerene må betale for. Det er årsaken til at busstransporten vil bli gratis i Herzliya, skriver Ha’aretz.

Bussene vil kjøre langs enkelte store gater og skal hovedsakelig gi passasjerene transport til stranden, sykehuset, parken og til området med butikker, servering og underholdning. De vil ikke kjøre gjennom boligområder der det bor mange religiøse innbyggere. Hittil har kun byer med en stor andel ikke-jøder tilbudt en slik tjeneste på sabbaten og helligdager.

«Kommuneadministrasjonen vil gjøre alle innbyggere i Herzliya – også de som ikke har bil – i stand til å dra til underholdningsområdet, stranden og steder for fritidsaktiviteter på en enkel og bekvem måte», sier ordfører Moshe Fadlon til den israelske avisen, og legger til at bussenes kjøreruter ble valgt etter grundig planlegging for å unngå å krenke noen.

3 comments to Gratis busser på sabbaten

  • Tusenkunstner

    Raust og hyggelig. Kollektivprisene i Israel er sikkert rimeig stive slik som i Norge.

  • Omtrent på det halve i forhold til Oslo, og bussprisene på busser mellom israelske byer er ikke dyre. Under 40 norske kroner eksempelvis på en buss fra Jerusalem til Hebron.

    • Tusenkunstner

      Ja det er jo til å leve med det. Men fjerner man drivstoffavgiften, arbeidsgiveravgiften som busselskapet må betale bare fordi de har ansatt bussjåfører, bedriftsbeskatningen og bomstasjonene så ville det blitt enda billigere. Til glede for passasjerene. Spesielt for de med nøktern økonomi.

Legg inn en kommentar