Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Innvandrere skal i arbeid

Erlend_Wiborg.«Innvandrere skal i arbeid, ikke leve av skattebetalerne. Strengere botidskrav og flere andre innstramninger for økonomiske ytelser til innvandrere er helt nødvendige.» det sier Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Erlend Wiborg til frp.no i etterkant av at regjeringen har lagt frem en rekke innstramninger i økonomiske ytelser til flyktninger og asylsøkere. I tillegg til strengere botidskrav fjernes en rekke særfordeler for flyktninger.

Arbeidspolitisk talsperson for Fremskrittspartiet, Erlend Wiborg, er meget fornøyd med forslagene som er lagt frem, skriver frp.no

«Innvandrere har lenge levd for godt på norske velferdsytelser. Systemet har vært en sovepute for mange innvandrere. Det har ikke bidratt til at folk lærer seg norsk og kommer ut i arbeid i tilstrekkelig grad. Nå strammer vi inn slik at flere må finne veien ut i arbeidslivet, fremfor å ende på trygd», sier Wiborg.

Regjeringen forslår at det kreves fem års botid for å kunne motta uføretrygd og alderspensjon i Norge. I tillegg foreslås det en rekke innstramninger i særfordeler for flyktninger, skriver frp.no.

«Fremskrittspartiet har alltid ment at folk skal behandles likt. Tidligere har personer med flyktningstatus kunnet få pensjon og trygd uten å ha tilknytning til Norge. Dette ønsker vi nå å fjerne slik at flyktninger må tilfredsstille samme krav til botid som alle andre. Flyktninger skal ikke få særfordeler», fortsetter Wiborg.

Wiborg påpeker viktigheten i å ha et stramt og strengt regelverk: «Norge må ikke ha mer attraktive ytelser enn andre land. Norge skal ikke være flykningenes førstevalg kun fordi det er lett å motta trygd eller andre sosiale ytelser. Skal man til Norge må man være forberedt på å jobbe og stå på egne ben», sier han.

12 comments to Innvandrere skal i arbeid

 • Tusenkunstner

  Det er lurt at de innvandrerne som skal være her deltar i arbeidslivet. Det som er enda lurere er å ikke ta i mot noen fler enn det arbeidsmarkedet tåler. Arbeidsledigheten er stigende om dagen. Vi bør sørge for at norske borgere får jobb først. En annen ting som ville vært gunstig for det norske arbeidsmarkedet er å melde Norge ut av EØS-avtalen.

 • Anonym

  Norge har ikke arbeid til analfabeter og ufaglærte muslimer og negre. Erlend Wiborg må derfor forklare hvor innvandrerne skal arbeide, og med hva.

  Den unevnelige lederen for et parti svarte at innvandrerne skal jobbe med «alt» da hun fikk spørsmålet ingen hittil har kunnet besvare; hva ikke-vestlige innvandrere skal jobbe med og hvor.

  • Knut

   Hvorfor skulle hun være unevnelig ved navn? Dama har da fått plass på tinget med rett til å medstyre landet og dets folk og fe på best mulig måte til glede for nasjonen og oss alle som bor her. Men selvfølgelig kan virkelighetsoppfatninga skape en smule forvirring for de fleste når en ser seg selv som en slags verdensleder samtidig som man rusler faretruende nær den norske sperregrensa.

   Så kan man jo spørre seg hvorfor hun har havnet i nasjonalforsamlinga hvor hun stadig driver å ramle mellom de forskjellige stolene?

   • Anonym

    Den vrangforestillingen, eller «virkelighetsoppfatninga» som du skriver Knut, strekker seg jo inn i Frp. Til og med Wiborg tror åpenbart at det finnes arbeid til mennesker fra dysfunksjonelle land.

    Den grufulle virkeligheten er at Norge er ødelagt. Tapt, eller kall det hva du vil. Bare nedbyggingen gjenstår. Humankapitalen krymper relativt inn, og da hjelper ikke et ubegrenset antall milliarder en gang. Det er nettopp det faktum folk flest (her brukt i riktig betydning) ikke forstår.

    • Knut

     Det jeg mest tenkte på var denne dama som ikke kunne nevnes ved navns nevnelse! Og det til tross for at hun sitter, mer eller mindre, trygt på sin brede stol i tinget … Men nok sagt … og da tenker jeg på min kjære mor som alltid lærte meg mye nyttig og hun gjentok ved passende anledninger at man ikke skulle harselere med andre mennesker, … kanskje bortsett fra maktmennesker … når det passet seg sånn …

     Men at Norge er ødelagt, er vel å foregripe begivenhetene? Men slik det ser ut, er det vel den veien det går om ikke Frp får regjeringsmakt alene!

     • Anonym

      Jeg håper jeg tar feil, men i praksis er det ingen muligheter for å bevare norsk velferd med mindre man får til en omfattende repatriering. Akkurat det er jeg ikke alene om å mene. Flere profilerte svenske samfunnsøkonomer skriver det samme. Eksempelvis Tino Sanandaji som har luftet et forslag om repatriering med bidrag. Det vil i hvert fall lette belastningen på offentlig sektor, infrastruktur etc.

      Uansett hvordan man vrir og vrenger på det, så har ikke Norge en god fremtid med den nåværende befolkningssammensetningen. Fremtiden finner du i de yngre årsklasser. Demografien har tatt Norge, men det tar tid å oppdage det. Faktisk nesten en hel generasjon. Og det er før vi regner inn et eventuelt Exodus; etniske nordmenn som flykter.

      Innvandring gir i høyeste grad dynamiske effekter, selv om politikerne styrer som om Norge alltid vil være som det har vært. Om et par generasjoner vil landet være ugjenkjennelig. Det er ingen fremtid for etniske norske barn å få øye på. Dessverre!

 • Knut

  Som du vet skal man ikke snakke på denne måten … det gir dårlige vibber …

  Vonde vibrasjoner gir PK-eliten tokter av nattesvette …

 • Hitlerkopien i Tyrkia er styrtet

  Endelig en god nyhet. Håper han får ekspressbehandling som Nicolae Ceaușescu fikk – direktesendt på TV.

  • Hitlerkopien i Tyrkia er styrtet

   Det går nå rykter om at Hitler-kopien har søkt asyl hos Burkel i Tyskland.

 • Knut

  Bare for å ha sagt det … nå plutselig sier hæren i Tyrkia at de her tatt makten …

  Nå skjer ting fort … romerriket nærmer sitt fall …

 • Anonym

  Klovnen Jagland:

  «Jagland: – Uakseptabelt

  «Ethvert forsøk på å kaste demokratiske valgte ledere i Tyrkia er uakseptable i et medlemsland av Europarådet, som forsvarer demokrati, menneskerettigheter og rettssikkerhet.» sier generalsekretær i Europarådet Thorbjørn Jagland i en uttalelse.»

 • Knut

  Klovnen Jagland, mer er det ikke å si …

  Glem narren, det er mye viktigere ting som skjer nå …