Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Bør be velgerne om unnskyldning

Vidar_KleppeHver dag krever Frps samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen inn over 24 millioner i bompenger. Det er norsk rekord. Totalt har bilistene måtte punget ut med over 24 milliarder kroner siden Frp kom til makten, skriver VG. «De fleste av oss husker vel at Bård Hoksrud i 2013 garanterte for at Frp ville fjerne alle bomstasjoner om partiet kom i regjering. Frp burde derfor be velgerne om unnskyldning for at de nå daglig setter ny Norgesrekord i bompengeinnkreving,» kommenterer Demokratenes nestleder Vidar Kleppe.

Stortingets utredningsseksjon har på oppdrag fra Arbeiderpartiet utarbeidet en oversikt over bompengeinntektene til samferdselsministrene i Norge de siste 20 årene. Oversikten viser at Frp-statsråden tar ren utklassingsseier med hele seks milliarder kroners margin.

På annenplass over samferdselsministrene med høyest bompengeinntekter finner vi tidligere Senterparti-leder Liv Signe Navarsete. Hun krevde «bare» inn 18,3 milliarder i bompenger – til tross for at hun satt over 460 dager mer enn Solvik-Olsen så langt har sittet som statsråd. «Gratulerer med seieren,» sier en lattermild Navarsete til VG. Hun sier hun er overrasket over at Solvik-Olsen har fått inn hele seks milliarder mer i bompenger enn hva hun fikk til under den rødgrønne regjeringen.

8 comments to Bør be velgerne om unnskyldning

 • Anonym

  Senere i dag skal jeg poste en faksimile av en artikkel fra 1998 i Nettavisen som Vidar Kleppe har all grunn til å være særdeles stolt av, og som flertallet i Rektumet har all grunn til å skamme seg dypt over. I Norge bedriver avisene bokbrenning, og Nettavisen har slettet artikkelen. Men jeg har den i PDF.

 • Anonym

  Nettavisen hadde en artikkelen med tittelen «Norge blir etnisk trykkoker» som ble publisert 18 mai 1998 13:25.

  Artikkelen er fjernet fra nettet, men under kan dere lese et utdrag av den. Hedstrøm og Kleppes prognose er svært treffsikker. Saksordfører Tor Nymo’s uttalelse viser at han og de andre ikke har skjønt noen ting. Det verste er at de fortsatt ikke gjør det.

  Fra artikkelen:

  «Her viser flertallet til at forslagsstillerne «har en påfallende oppfatning av hvilke følger innvandring har i Norge og andre europeiske land». Alle partier, bortsett fra Frp, mente at forslagsstillernes beskrivelse av situasjonen mangler objektivitet, og er «preget av ensidige negative virkninger».

  Flertallet viste også til at temaet ikke er av en slik karakter at det er kvalifisert for noen rådgivende folkeavstemning. Det understrekes også at en rådgivende folkeavstemning med et slikt tema, kan skade Norges omdømme i utlandet.

  «Etnisk trykkoker»

  Frp, anført av Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm, svarte med å si at flertallet hadde et romantisk og virkelighetsfjernt syn på hva fargerikt fellesskap betyr. De spådde at Norge ville ende som en «etnisk trykkoker» med drap, vold og religiøs uro som resultat.

  • Anonym

   FRP-FORSLAG BOIKOTTET

   -Norge blir etnisk trykkoker

   13 mai199813:25

   Frps Øystein Hedstrøm og Vidar Kleppe spar. at Norge vil bli en «etnisk trykkoker» med vold og drap som følge. De andre partiene boikottet likevel Frps forslag om folkeavstemninger i asyl- og flyktningepolitikken.

   Foruten saksordføreren, Tor Nymo (Sp), var det bare SV-leder Kristin Halvorsen som ble provosert til å ta ordet. Ellers entret representantene fra Frp talerstolen i tur og orden for å si sin mening.
   Forslaget om å å be regjeringen forberede og fremme forslag om en lov om rådgivende folkeavstemning om norsk asyl- og flyktningpolitikk, og om at regjeringen gis fullmakt til å fastsette voteringstema. ble avvist mot Frps stemmer.

   Tør ikke
   Frp-talerne kjørte fram velkjente argumenter for å la folket avgjøre flyktning- og asylpolitikken. Samtidig kom det krasse angrep på de andre partienes demokratiske sinnelag.

   -Stortingets flertall er livredd for sitt eget folk. Det er redd for at flertallet støtter Frps syn, konstaterte partiformann Carl l. Hagen.

   Tor Nymo begrunnet flertallets syn med å sitere fra innstillingen fra justiskomiteen.

   Her viser flertallet til at forslagsstillerne «har en påfallende oppfatning av hvilke følger innvandring har i Norge og andre europeiske land». Alle partier, bortsett fra Frp, mente at forslagsstillernes beskrivelse av situasjonen mangler objektivitet, og er «preget av ensidige negative virkninger».

   Flertallet viste også til at temaet ikke er av en slik karakter at det er kvalifisert for noen rådgivende folkeavstemning. Det understrekes også at en rådgivende folkeavstemning med et slikt tema, kan skade Norges omdømme i utlandet.

   «Etnisk trykkoker»

   Frp, anført av Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm. svarte med å si at flertallet hadde et romantisk og virkelighetsfjernt syn på hva fargerikt fellesskap betyr. De spådde at Norge ville ende som en «etnisk trykkoker» med drap, vold og religiøs uro som resultat.

   Frp angrep også de andre partiene for å være udemokratiske.

   -18. mai bør ikke bli en skammens dag da folket retten til å si sin mening om en viktig sa Torbjørn Andersen. (NTB)

  • Anonym

   Riktig og godt talt av Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm!

 • Anonym

  Vidar Kleppe hadde og har helt rett. Han må tilbake som stortingsrepresentant i 2017.

 • Per Sandberg: "pris pr. liter diesel på 20-30 kroner"

  (…)

  «– Trafikk er en av de store utslippskildene av CO2. Jeg tror vi er kommet dit hvor folk er villige til å være med på en dugnad, med følgende premiss: At det er de som forurenser som må betale.
  .
  .
  .
  – Det vil gi en kraftig økning av drivstoff-avgiften for de som kjører diesel; de risikerer en pris pr. liter på 20-30 kroner?»

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/frp/frp-sandberg-aapner-for-oekt-avgift-paa-bensin-og-diesel/a/23726724/

 • Per-Arne

  Solvik-Olsen fra Fremskrittspartiet svidde nylig av 300.000,- skattekroner på egen selfie-seilas.

  https://www.nrk.no/norge/frp-statsrad-svidde-av-300.000-skattekroner-pa-_selfie-seilas_-1.13040340

Legg inn en kommentar