Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil ikke tillate burkini

Mazya_-Keshvari-150x150Finnsnes barneskole i Troms tillater nå burkini i svømmeundervisning. Det reagerer FrPs innvandringspolitiske talsmann, Mazyar Keshvari, sterkt på. «Kvinneundertrykkende islamistisk uniformering hører ikke hjemme i vårt siviliserte samfunn», sier han til frp.no. Burkini er en heldekkende badedrakt som kun viser hender, føtter og ansikt.

«Dette står i tråd med andre muslimske plagg som burka og niqab,» mener Keshvari, som advarer på det sterkeste og tar avstand fra ettergivenhet for at radikal islam og symbolbruk skal få innpass i norsk skole.

«Dette hører ikke hjemme i vårt siviliserte samfunn, og spesielt ikke på skolene. Å seksualisere barn i tråd med ekstrem islamistisk kultur er svært alvorlig», sier han til frp.no.

Fremskrittspartiet har en rekke ganger, både nasjonalt og lokalt, fremmet forslag om å forby all bruk av heldekkende plagg og islamistisk uniformering i norsk skole. Disse forslagene har blitt stemt ned av de øvrige partiene, skriver frp.no.

– Dette er en form for totalt misforstått aksept som skaper intoleranse og segregering. Det er spesielt viktig i en tid der det har kommet svært mange asylsøkere, flyktninger og migranter til Norge at vi står opp for de verdier samfunnet vårt er tuftet på. Vi skal ikke under noen omstendigheter gi etter for islamistiske særkrav, sier Keshvari.

Fremskrittspartiet har i regjering tatt mange grep for en restriktiv innvandrings- og integreringspolitikken. Aksept av burkini vil være et steg i feil retning. De som kommer til Norge må tilpasse seg det norske samfunn, ikke omvendt. Vi må virkelighetsorientere de som har kommet hit og sørge for at de etterkommer norske lover, regler og levesett. Vi kan ikke akseptere at det gis etter for uskikk, intoleranse, ekstremisme og ukultur som de har tatt med seg», legger han til.

14 comments to Vil ikke tillate burkini

 • Vidar

  Det er ISLAM som ikke hører hjemme i NOE sivilisert samfunn! «Burkini» etc. er bare små symboler på en STOR galskap; ISLAM! Og en helt naturlig følge av overhode å akseptere og tolerere islam. Det er på høy tid å si et klart NEI TIL ISLAM!

 • JEPP—-Er så HJERTENS enige med Vidar i dette—og jeg mener også at Islam burde ha vært utryddet totalt-fra denne jordens overflate—Islam hører kun hjemme en viss plass–der Islam kommer fra—vil ikke engang nevne det med navn–men jeg tror alle forstår HVA jeg sikter til—

 • Anonym

  Burkini blir snart obligatorisk for alle kvinner i Norge.

  Det finnes ingen norske menn lenger til å si nei den dagen et flertall muslimske menn ber norske kvinner kle seg anstendig.

  De har selv valgt det.

 • Anonym

  Til Jan Simonsen

  Nok en engang unøyaktig og dårlig journalistikk fra din side.

  Du fremstiller det slik at Frp er i mot burkini i skolen for 6-årige jentebarn..

  Det er ikke riktig. Frp er delt i dette spørsmålet. Øyvind Korsberg har blant annet tatt til ordet for at burkini fremmer intergering. At det er forståelig at jenter på 6-år tildekkes slik at voksne menn ikke skal bli kåte på de:

  http://www.nordlys.no/lenvik/politikk/skole/frp-korsberg-stotter-burkini-skolen-det-finnes-langt-viktigere-hensyn-a-ta-enn-plagget/s/5-34-451615

  Og som alle vet tilhører Øyvind Korsberg «regjeringsfløyen» i paritet og derved makteliten. Siv Jensen og Sylvi Listhaug deler trolig også Korsbergs syn på dette siden de ikke vil kommentere denne saken.

  Forresten, hvordan er det med deg Simonsen i hamaslandet «vestbredden». Dekker damene seg til for deg?

  • Anonym: Jeg refererer kun til hva Mazyar Keshvari sier til frp.no, og det er korrekt referert. Jeg skriver ikke noe her som er uriktig. At en annen FrP-politiker har sagt noe annet i en annen anledning til en annen avis, er FrPs problem, ikke mitt. Jeg har selvsagt ikke full oversikt over hva alle FrP-politikerne har sagt til enhver tid.
   Til ditt andre spørsmål: Kvinnelige palestinere bruker sjal, hijab, når de er sammen med menn som ikke tilhører egen familie.

   • L.

    Siv Jensen og Sylvi Listhaug slipper altfor lett unna dersom de kan unndra seg å svare media hva de mener om «burkinistriden» som raser i Frp. Nå må journalister gjøre jobben sin å avkreve et svar fra Listhaug og Jensen.

    • Tusenkunstner

     Jeg ser med glede frem til at Sylvi Listhaug blir leder av Fremskrittspartiet.

     • Anonym

      «Tusenkunstner
      20. juli 2016 at 20:20 · Svar

      Jeg ser med glede frem til at Sylvi Listhaug blir leder av Fremskrittspartiet.»

      Ok, er det også allerede forutbestemt?

      Ala at England ikke skal si nei til Brexit og at Hillary skal bli president? Vi er mange lesere av deg som har bedt deg presentere din konspirasjonsteorien men det vil du ikke?

      • Anonym

       Det var meget trist å lese i VG at Listhaug vurderer å trekke seg fra norsk politikk pga hensynet til barna.

      • Tusenkunstner

       Ja jeg er temmelig sikker på at Listhaug er Frps neste leder.

      • Tusenkunstner

       Hele partiorganisasjonen kommer til å legg til rette for det sakte men sikkert.

      • Tusenkunstner

       Det ser også ut til at jeg får rett når det gjelder brexit. De klarte å skvise vekk Boris Johnson fra statsministerposten etter folkeavstemningen. Og de finner på alle mulige slags unnskyldninger for å utsette utmeldingen av EU så lenge som mulig. De fleste i den nye regjeringen er EU-tihengere etc. Alt dette kommer til å ende opp med at UK går ut av EU kun på papiret. Akkurat som Norge egentlig er EU-medlem. Men ikke på papiret.

       • Anonym

        Tusenkunstner
        21. juli 2016 at 10:09 ·

        Du skjønner vel at vi lesere av denne bloggen ser på deg som en klovn?

        • Anonym

         Jeg tror Tusenkunstner kalte seg Klodrick tidligere. Klodrick var/ er splittepine gal og bigamist. Stod på listen for Demokratene og var gift med to asiatere samtidig.

Legg inn en kommentar