Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Vil lære israelske sikkerhetsrutiner

Ben_Gurion_AirportEuropeiske etterretningstjenester mener at det er stor risiko for at Den islamske staten planlegger flere terrorangrep mot flyplasser i Storbritannia og ellers i Europa. Det får flyplassledelsen ved Heathrow flyplass i London til å rette blikket mot Israel. Tjenestemenn på Heathrow vil nå vurderer å ta i bruk nye «ring av stål»-sikkerhetstiltak som ligner de man har på på plass ved Ben-Gurion International Airport, skriver Israel Hayom.

Flere lag med sikkerhet kan bli satt på plass som et resultat, inkludert «undercover politi» i avgangs- og ankomsthaller, sammen med strengere gransking av håndbagasjen og strengere sikkerhetsprotokoller for bagasjehåndterere, sanitært personell og vedlikeholdsmannskaper. Det vil bli krevd sikkerhetsklarering for disse personalgruppene.

The Sunday Times skriver at britiske luftfarts- og antiterrorledere vil besøke Ben-Gurion i nær fremtid fordi den israelske flyplassen er ansett som en av de sikreste flyplassene i verden. Britene ønsker å lære hvordan de kan implementere Israels flerlags sikkerhetsmetode, som ifølge avisen består av minst 12 separate ringer av sikkerhet.

Britiske tjenestemenn forteller at israelske sikkerhetseksperter har identifisert en rekke sikkerhetsmangler på flyplasser over hele Europa, og at israelske eksperter allerede arbeider med å hjelpe europeere til å styrke sikkerheten på flyplasser på kontinentet.

2 comments to Vil lære israelske sikkerhetsrutiner

  • Dette her er akkurat noe som jeg har snakket om ganske så lenge–SE til Israel–Dette lille landet-omgitt av fiender på alle kanter–MEN som allikevel klarer å beskytte landet sitt—De er helt suverene—VELSIGN ISRAEL–GUDS ØYENSTEN

    • Anonym

      Statsledere som ikke beskytter nasjonens grenser og egen befolkning mot overgrep fra fremmede, bryter folkeretten. Alle Vest-Europas quislinger kan stilles for en ny Nürneberg-domstol. Så heldige kommer de ikke til bli, for i det kaoset som følger av sammenbruddet som helt sikkert kommer, vil folket ta loven i egne hender.

Legg inn en kommentar