Søk

Kategorier

Arkiv


Blogglisten
Bloggurat

Jødisk politiker myrdet i Istanbul

Cemil_CandasVaraordfører i Sisli-distriktet i Istanbul har dødd etter å ha blitt skutt i hodet av en ukjent gjerningsmann på mandag melder den tyrkiske kringkasteren NTV. Kringkastingsselskapet rapporterte at en overfallsmann hadde kommet inn på kontoret til varaordfører Cemil Candas. Deretter ble det hørt pistolskudd.

I rapportene om drapet blir det i de fleste internasjonale mediene, blant annet på dansk TV, ikke nevnt at varaordføreren var jøde. Nomalt vil det ikke være en relevant opplysning, men Daily Mail har det likevel med i sin nyhetsdekning fordi det i denne situasjonen kan ha vært en av årsakene til drapet.

Cemil Candas tilhørte Tyrkias største opposisjonsparti, det republikanske folkepartiet (CHP), som sammen med andre opposisjonspartier kontrollerer bydelsutvalget i det velstående Sisli-distriktet i Istanbul, skriver Daily Mail.

Reuter skriver at det ikke er dokumentert noen sammenheng mellom drapet på den jødiske opposisjonspolitkeren og det mislykkede kuppforsøket, som utløste en orgie av vold utført av president Erdogans tilhengere.

Flere soldater som var utkommandert av sine ledere til å stå vakt ulike steder i Istanbul, eter å ha blitt fortalt at de skulle beskytte byen mot terrorister, ble regelrett myrdet av Erdogan-tilhengere, selv om de ikke brukte våpen mot sivilbefolkningen.

1 comment to Jødisk politiker myrdet i Istanbul

Legg inn en kommentar